Αρχική σελίδα

Έδεσσα - Βοδένα

συνδεθείτε στο facebook

"Εφημερεύοντα Φαρμακεία Έδεσσας

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Έδεσσα

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Θεσσαλονικη

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Θεσσαλονίκη

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΠΕΛΛΑΣ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΠΕΛΛΑΣ

Εφημερίες Νοσοκομείων Θεσσαλονικης

Εφημερεύοντα Νοσοκομεία ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Τιμές Καυσίμων ΠΕΛΛΑΣ

Τιμές Καυσίμων ΠΕΛΛΑΣ

Τιμές Καυσίμων

Τιμές Καυσίμων ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Δρομολόγια Πλοίων - Link to Us

Δρομολόγια Πλοίων για όλη την Ελλάδα

Παγκόσμιο ρολόι HTML5

Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου 2012

Η Παγκόσμια Τράπεζα αναγνωρίζει, όπως σημειώνει, τις προσπάθειες της ΠΓΔΜ σχετικά με τη διαχείριση των δημόσιων οικονομικών, Εύσημα στην ΠΓΔΜ


Η Παγκόσμια Τράπεζα αναγνωρίζει, όπως σημειώνει, τις προσπάθειες της ΠΓΔΜ σχετικά με τη διαχείριση των δημόσιων οικονομικών,
Εύσημα στην ΠΓΔΜ









Η Παγκόσμια Τράπεζα, σε ανακοίνωσή της σημειώνει ότι κατά την περίοδο 1995-2012 χορήγησε 14 δάνεια στην ΠΓΔΜ για τη στήριξη των δημοσιονομικών πολιτικών της, τα οποία συνέβαλαν στην επίτευξη σημαντικής προόδου της χώρας, όπως αντανακλάται και στην υψηλή κατάταξή της στον κατάλογο του Doing Business (23 η στον κόσμο).

Η υποστήριξη που προσφέρει στην ΠΓΔΜ η Παγκόσμια Τράπεζα συνέβαλε ακόμη στην επίτευξη θετικών μακροοικονομικών αποτελεσμάτων και στην προσέλκυση άμεσων ξένων επενδύσεων, αναφέρεται ακόμη στην ανακοίνωση.

Η Παγκόσμια Τράπεζα αναγνωρίζει, όπως σημειώνει, τις προσπάθειες της ΠΓΔΜ σχετικά με τη διαχείριση των δημόσιων οικονομικών, συμπεριλαμβανομένης της εξόφλησης των οφειλών του δημόσιου τομέα, ένα πρόβλημα το οποίο προέκυψε στις περισσότερες χώρες της περιοχής, ως αποτέλεσμα των πιέσεων από την κρίση στην Ευρώπη.

Στην ανακοίνωση της Παγκόσμιας Τράπεζας σημειώνεται ότι η χώρα έχει μια καλή και μακρά ιστορία δημοσιονομικής διαχείρισης και προστίθεται πως η κυβέρνηση της ΠΓΔΜ ενήργησε έξυπνα κρατώντας το έλλειμμα του προϋπολογισμού κατά τα τελευταία χρόνια στο αυστηρά καθορισμένο επίπεδο του 2,5%.
Φέτος, αναφέρει η Παγκόσμια Τράπεζα, το έλλειμμα θα ανέλθει στο 3,5%, ποσοστό το οποίο θεωρείται «αποδεκτό» καθώς τα προηγούμενα χρόνια η ΠΓΔΜ διαχειρίστηκε σωστά τα δημόσια οικονομικά της.

Το δημόσιο χρέος της ΠΓΔΜ ανέρχεται στο 30,4% επί του ΑΕΠ και το συνολικό εξωτερικό χρέος (δημόσιο και ιδιωτικό) στο 63% του ΑΕΠ, το οποίο είναι εντός των αποδεκτών ορίων, σύμφωνα με την Παγκόσμια Τράπεζα, η οποία σημειώνει ακόμη ότι σε σύγκριση με άλλες χώρες των Δυτικών Βαλκανίων, η ΠΓΔΜ είναι η χώρα με το μικρότερο ποσοστό χρέους, με εξαίρεση το Κόσοβο.

Παρά τις σχετικά σταθερές βάσεις, οι όροι χρηματοδότησης για την ΠΓΔΜ (και για άλλες χώρες της περιοχής) παραμένουν δυσμενείς και μάλιστα επιδεινώθηκαν πρόσφατα, αναφέρει ακόμη η Παγκόσμια Τράπεζα, σημειώνοντας ότι το κόστος δανεισμού έχει αυξηθεί σημαντικά τους τελευταίους μήνες.
Η σημερινή στήριξη της Παγκόσμιας Τράπεζας στην ΠΓΔΜ είναι κρίσιμης σημασίας για την πρόσβαση σε χρηματοδότηση με λογικό κόστος και παρέχει ένα σημαντικό πλεονέκτημα για τον άμεσο δανεισμό από τις κεφαλαιαγορές βοηθώντας να εκτονωθούν οι πιέσεις στο χρέος της χώρας, καταλήγει η ανακοίνωση της Παγκόσμιας Τράπεζας.


πηγή: www.real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου

αναζήτηση στο διαδυκτιο

Για περισσότερα άρθρα κάντε κλικ εδώ

Για περισσότερα άρθρα κάντε κλικ εδώ

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΌΤΕΡΑ ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ


κοινοποιήστε στο facebook











Καιρός στην Έδεσσα

καιρος Θεσσαλονίκη

πολυγυρος

ΚΑΙΡΟΣ ΝΕΑ ΣΚΙΟΝΙ

ρολόγια