Αρχική σελίδα

Έδεσσα - Βοδένα

συνδεθείτε στο facebook

"Εφημερεύοντα Φαρμακεία Έδεσσας

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Έδεσσα

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Θεσσαλονικη

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Θεσσαλονίκη

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΠΕΛΛΑΣ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΠΕΛΛΑΣ

Εφημερίες Νοσοκομείων Θεσσαλονικης

Εφημερεύοντα Νοσοκομεία ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Τιμές Καυσίμων ΠΕΛΛΑΣ

Τιμές Καυσίμων ΠΕΛΛΑΣ

Τιμές Καυσίμων

Τιμές Καυσίμων ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Δρομολόγια Πλοίων - Link to Us

Δρομολόγια Πλοίων για όλη την Ελλάδα

Παγκόσμιο ρολόι HTML5

Τρίτη 20 Νοεμβρίου 2012

40 εκάτ.δολάρια διακινήθηκαν μέσω λογαριασμών στην ΗSBC από την σύζυγο του Γιάννου Παπαντωνίου


40 εκάτ.δολάρια διακινήθηκαν μέσω λογαριασμών στην ΗSBC από την σύζυγο του Γιάννου Παπαντωνίου






ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΌ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ  
Το μυθικό ποσό των 40 εκατ. δολαρίων διαπιστώθηκε από τις ελεγκτικές αρχές ότι διακινήθηκε μέσω των λογαριασμών της συζύγου του πρώην υπουργού Άμυνας, Γιάννη Παπαντωνίου,
Στραυρούλας Κουράκου, αλλά και του επιχειρηματία και κουμπάρου του Γιώργου Κανδαλέπα. Πρόκειται για λογαριασμούς που βρίσκονται στην τράπεζα HSBC στο κατάστημα της Γενεύης, και αποκαλύφθηκαν από την περίφημη λίστα Λαγκάρντ. Σύμφωνα με πηγές, όταν ο Έρβε Φαλτσιάνι υπέκλεπτε την λίστα, η κ. Κουράκου είχε στον λογαριασμό της 1.5 εκατ. δολάρια. Και αυτό συνέπεσε με την περίοδο που ο σύζυγος της ήταν υπουργός. Στην συνέχεια άρχισαν οι έρευνες και διαπιστώθηκε ότι τα ποσά είναι πολύ μεγαλύτερα. Μάλιστα, οι πληροφορίες θέλουν τα ποσά και την ταυτότητα αυτών των δύο ονομάτων να έχουν επιβεβαιωθεί πλήρως από το ΣΔΟΕ και να καλούνται σύντομα για εξηγήσεις.
Όπως έγινε γνωστό, τα χρήματα δεν έμπαιναν με εμβάσματα από ελληνικές τράπεζες, αλλά η μεταφορά γινόταν από τράπεζες του εξωτερικού. Εκτός από την HSBC της Γενεύης χρήματα βρέθηκαν και σε λογαριασμό τράπεζας της Σιγκαπούρης. Εκτός από τους λογαριασμούς της κ. Κουράκου, ερευνώνται και οι λογαριασμοί του κ. Κανδαλέπα, ο οποίος εκτός από κουμπάρος της οικογένειας, έχει διατελέσει και γενικός γραμματέας του υπουργείου Εθνικής Οικονομίας την δεκαετία του 1990. Ένα χρόνο μετά τον διορισμό του παραιτήθηκε και άνοιξε εταιρία συμβούλων επιχειρήσεων και προώθησης επενδυτικών προγραμμάτων την ώρα που ο κ. Παπαντωνίου παρέμενε τσάρος της οικονομίας. Το επόμενο διάστημα αναμένεται σύζυγος και κουμπάρος να δώσουν εξηγήσεις.
Άμεση διάψευση από τον Γιάννο Παπαντωνίου
Ο πρώην υπουργός Γιάννος Παπαντωνίου διαψεύδει με δήλωσή του το δημοσίευμα κυριακάτικης εφημερίδας ότι πέρασαν δεκάδες εκατομμύρια ευρώ από λογαριασμό της συζύγου του.
«Με οργή και αγανάκτηση διαψεύδω με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο τα απίστευτα ψεύδη και τις κακοήθειες κυριακάτικης εφημερίδας ότι δήθεν πέρασαν δεκάδες εκατομμύρια ευρώ από λογαριασμό τάχα της συζύγου μου. Η εργολαβία λάσπης και χυδαιότητας εναντίον μου και σε βάρος της συζύγου μου συνεχίζεται. Θα απαντήσω στους συκοφάντες μου με όλα τα μέσα που έχω στη διάθεσή μου», αναφέρει στην δήλωσή του ο Γ. Παπαντωνίου.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου

αναζήτηση στο διαδυκτιο

Για περισσότερα άρθρα κάντε κλικ εδώ

Για περισσότερα άρθρα κάντε κλικ εδώ

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΌΤΕΡΑ ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ


κοινοποιήστε στο facebook











Καιρός στην Έδεσσα

καιρος Θεσσαλονίκη

πολυγυρος

ΚΑΙΡΟΣ ΝΕΑ ΣΚΙΟΝΙ

ρολόγια