Αρχική σελίδα

Έδεσσα - Βοδένα

συνδεθείτε στο facebook

"Εφημερεύοντα Φαρμακεία Έδεσσας

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Έδεσσα

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Θεσσαλονικη

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Θεσσαλονίκη

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΠΕΛΛΑΣ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΠΕΛΛΑΣ

Εφημερίες Νοσοκομείων Θεσσαλονικης

Εφημερεύοντα Νοσοκομεία ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Τιμές Καυσίμων ΠΕΛΛΑΣ

Τιμές Καυσίμων ΠΕΛΛΑΣ

Τιμές Καυσίμων

Τιμές Καυσίμων ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Δρομολόγια Πλοίων - Link to Us

Δρομολόγια Πλοίων για όλη την Ελλάδα

Παγκόσμιο ρολόι HTML5

Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2012

δειτε τη γραφει το CNN Εν μέσω συγκρούσεων, στο Ελληνικό Κοινοβούλιο εγκρίνει τα μέτρα λιτότητας


δειτε τη γραφει το CNN

Εν μέσω συγκρούσεων, στο Ελληνικό Κοινοβούλιο εγκρίνει τα μέτρα λιτότητας

Αθήνα, 





Click to play
Police fend off Greek protesters' attack
























Αθήνα, Ελλάδα (CNN) - Οι νομοθέτες στην Ελλάδα ψήφισε νωρίς τη Δευτέρα για να εγκρίνουν ένα νέο γύρο των μέτρων λιτότητας, ζήτησε σε αντάλλαγμα για ένα νέο σχέδιο διάσωσης της ευρωζώνης του χρέους πληγείσα χώρα, ενώ μαίνονταν οι διαμαρτυρίες στους δρόμους



Ως νομοθέτες συζήτησαν, γύρισε αστυνομία δακρυγόνα και χειροβομβίδες αναισθητοποίησης των διαδηλωτών έξω από το Κοινοβούλιο στην Ελλάδα. Αρκετά κτίρια, συμπεριλαμβανομένου ενός τράπεζα, καφετέριες και έναν κινηματογράφο, στην Αθήνα ήταν στις φλόγες.
Είκοσι πέντε διαδηλωτές και 40 αξιωματικοί τραυματίστηκαν στις συγκρούσεις, που σημειώθηκαν σε όλη την πόλη, ανακοίνωσε η αστυνομία. Αρχές κρατούνται τουλάχιστον 30 άτομα.
"Είναι διαμαρτύρονται επειδή αισθάνονται ότι δεν υπάρχει τέλος στην οικονομική δυστυχία τους. Όλο και περισσότεροι (οι άνθρωποι), καθημερινά γίνονται όλο και φτωχότεροι γίνονται άστεγοι στην Ελλάδα, και ιδιαίτερα στην Αθήνα», έγραφε το CNN iReporter Θανάσης Trompoukis.
Το πακέτο, που περιλαμβάνει μεγάλες περικοπές στις κρατικές δαπάνες, τους μισθούς και τις συντάξεις, θα βοηθήσει να ανοίξει το δρόμο για υπουργών οικονομικών της ευρωζώνης να υπογράφει το νέο € 130 δισεκατομμύρια ευρώ ($ 172,600,000,000) συμφωνία διάσωσης. Θα περάσει το Κοινοβούλιο σε ψηφοφορία 199-74.
Η Ελλάδα χρειάζεται τους πόρους προκειμένου να ανταποκριθεί € 14,5 δισεκατομμύρια σε αποπληρωμή του χρέους αναμένεται τον επόμενο μηνα χρεοκοπία;Μιλώντας πριν από την ψηφοφορία, ο πρωθυπουργός κ. Λουκά Παπαδήμου έκκληση για ηρεμία. "Αυτό το βανδαλισμό, τη βία, δεν έχουν θέση σε μια δημοκρατία και δεν θα γίνει ανεκτή", είπε νομοθέτες, προτρέποντάς τους να εγκρίνουν τη συμφωνία."Σε αυτή την κρίσιμη στιγμή, δεν έχουμε την πολυτέλεια των συγκρούσεων αυτών», είπε.
Απηχώντας τα σχόλια που έκανε σε ομιλία του στο Υπουργικό Συμβούλιο το βράδυ του Σαββάτου, Παπαδήμος προειδοποίησε τους νομοθέτες ότι η κυβέρνηση δεν θα είναι σε θέση να πληρώσει τους μισθούς, τις υπηρεσίες ή εισαγωγή κάλυψη βασικών αγαθών, αν το σχέδιο δεν εγκρίθηκε. Μίλησε για τη δυνατότητα "καταστροφική πτώχευση."
"Είναι ένα δύσκολο πρόγραμμα, ένα σκληρό πρόγραμμα, το οποίο προβλέπει, επίσης, κάποιες οδυνηρές θυσίες», είπε, προσθέτοντας ότι το σχέδιο θα φέρουν την Ελλάδα πίσω "σταθερό έδαφος".
Οι διαδηλωτές επέκριναν το πρόγραμμα απέδειξαν για μέρες.
Το Σάββατο, μερικές μεμονωμένες συμπλοκές ξέσπασαν καθώς οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Συντάγματος, μπροστά από το κτίριο του Κοινοβουλίου, αλλά το κλίμα ήταν πιο ήρεμη από ό, τι μια μέρα νωρίτερα.
Διαμαρτυρία της Παρασκευής μετά τη διασπορά τους νέους σπασμένα πεζοδρόμια και άρχισε να πετάει πέτρες και κομμάτια από μάρμαρο, καθώς και βόμβες μολότοφ, στους αστυνομικούς, που απάντησαν με χειροβομβίδες αναισθητοποίησης και δακρυγόνα.
Ακόμη και αν η σαρωτική πακέτο μεταρρυθμίσεων που συμφωνήθηκε από την Ελλάδα και τη λεγόμενη τρόικα - που αποτελείται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και Διεθνές Νομισματικό Ταμείο - εγκρίθηκε στο Κοινοβούλιο, ελληνική νομοθέτες πρέπει να κάνουν ακόμη περισσότερα.
Jean-Claude Juncker, ο πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου και επικεφαλής του Eurogroup, η οποία συγκεντρώνει στη ζώνη του ευρώ οι υπουργοί Οικονομικών, δήλωσε την Πέμπτη ότι άλλες διαβεβαιώσεις απαιτούνταν επίσης από την Αθήνα πριν από το σχέδιο διάσωσης θα μπορούσε να καταβληθεί.
Τους πολιτικούς ηγέτες στην Ελλάδα πρέπει να δεσμευθούν ότι θα συνεχίσει να εφαρμόζει τα μέτρα μετά επερχόμενες εκλογές, είπε.
Αθήνα πρέπει επίσης να βρούμε ένα επιπλέον € 325 εκατομμύρια σε "διαρθρωτικές δαπάνες» περικοπές για το 2012, Γιούνκερ πρόσθεσε.
Η συμφωνία διάσωσης, η οποία θα οδηγήσει σε σημαντικές απώλειες για τους κατόχους ομολόγων, έχει ως στόχο να συμβάλει στη μείωση των χρεών στην Ελλάδα στο 120% του Ακαθάριστου Εγχώριου Προϊόντος μέχρι το 2020, από περίπου 160% που είναι σήμερα.
Ελλάδα, η οποία χρωστά περίπου € 330 δισεκατομμύρια, έχει πλησιάσει τις υποχρεώσεις του πριν.
Το έθνος έχει παλέψει για να δώσει συνέχεια στο θέμα των μέτρων λιτότητας και οικονομικών μεταρρυθμίσεων που ήταν προϋπόθεση του 2010 του πακέτου διάσωσης. Ταυτόχρονα, η ελληνική οικονομία βρίσκεται σε ύφεση εδώ και χρόνια και πολλοί αναλυτές προειδοποιούν ότι τα πρόσθετα μέτρα λιτότητας θα μπορούσε να κάνει την κατάσταση χειρότερη.
 (CNN) http://edition.cnn.com/2012/02/12/world/europe/greece-debt-crisis/index.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου

αναζήτηση στο διαδυκτιο

Για περισσότερα άρθρα κάντε κλικ εδώ

Για περισσότερα άρθρα κάντε κλικ εδώ

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΌΤΕΡΑ ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ


κοινοποιήστε στο facebook











Καιρός στην Έδεσσα

καιρος Θεσσαλονίκη

πολυγυρος

ΚΑΙΡΟΣ ΝΕΑ ΣΚΙΟΝΙ

ρολόγια