Αρχική σελίδα

Έδεσσα - Βοδένα

συνδεθείτε στο facebook

"Εφημερεύοντα Φαρμακεία Έδεσσας

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Έδεσσα

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Θεσσαλονικη

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Θεσσαλονίκη

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΠΕΛΛΑΣ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΠΕΛΛΑΣ

Εφημερίες Νοσοκομείων Θεσσαλονικης

Εφημερεύοντα Νοσοκομεία ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Τιμές Καυσίμων ΠΕΛΛΑΣ

Τιμές Καυσίμων ΠΕΛΛΑΣ

Τιμές Καυσίμων

Τιμές Καυσίμων ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Δρομολόγια Πλοίων - Link to Us

Δρομολόγια Πλοίων για όλη την Ελλάδα

Παγκόσμιο ρολόι HTML5

Πέμπτη 10 Φεβρουαρίου 2011

Ελλάδα: Η μετανάστευση φέρνει εξωτικό επισκέπτες μαζί σε μια ταβέρνα | Κόσμος νέα | Guardian Weekly

Ελλάδα: Η μετανάστευση φέρνει εξLetter from greeceωτικό επισκέπτες μαζί σε μια ταβέρνα | Κόσμος νέα | Guardian Weekly


iovanni ήταν πολύ ευγενικός: μας πλησίασε στη γωνία της ταβέρνας, πιάνοντας ανάκριση ματιά μου σε εκείνο το περίεργο ομάδα των νέων που κάθεται στο τραπέζι μπροστά μας.
Μερικοί από αυτούς ήταν Έλληνες, αλλά άλλοι προφανώς δεν ήταν."Είμαστε ορνιθολόγοι, από διάφορες χώρες," είπε ο Giovanni ήσυχα. "Αν θέλετε, μπορείτε να συμμετάσχετε μαζί μας αύριο το πρωί, όπου δαχτυλίδι τα πουλιά, στα πεδία εκεί πέρα."
Έχω αόριστα υπενθυμίσουμε ότι Αντικυθήρων είναι ένας τόπος όπου τα αποδημητικά πουλιά υπόλοιπο στην πορεία τους προς την Αφρικανική ακτή, αλλά εγώ δεν το θεώρησε όταν επέλεξα αυτό το νησί ως προορισμό μου: ένα μικρό βόρειο σημείο-δυτικά της Κρήτης, μόνο ένα ζευγάρι των μικρών χωριουδάκια, κατσίκες παντού, μια δέσμη των βράχων με θέα τη θάλασσα, πραγματικά ξεφεύγει από την πεπατημένη.
Αντικύθηρα σας αλιευμάτων από έκπληξη? Καθώς το πλοίο ολισθαίνει κάτω από το στενό κανάλι και απαλά αγγίζει κατά της προβλήτας, είμαι ακόμα αναρωτιέστε πώς μπορεί να σβήσει σε ένα τέτοιο μικρό χώρο.
«Δεν είμαι σίγουρος ότι πρέπει να αναρριχηθεί πάνω από εκεί," Maria Grazia μου είπε, κρατώντας πίσω το σκυλί μας, τρελό να τρέχει μετά αγριοκάτσικα που ήταν εντελώς αδιάφορος στο εισβολής μας. Είχαμε αφήσει το αυτοκίνητό μας, όπου το χώμα κομμάτι απότομα τελείωσε, και προσπαθούσαμε να βρούμε τον τρόπο μας προς το φάρο, καθώς δεν υπήρχε δρόμος που θα ακολουθήσει, τίποτα κατά τη γνώμη, αλλά οι βούρτσες που κρατούν τσιμπήσει τα πόδια μας.
Σήμερα φτάσαμε στη βάση του λόφου και ξαφνικά είχαμε την ευκαιρία να δουν μέχρι το τέλος του ακρωτηρίου Apolytares. Να πάρει με το φάρο και την κολύμβηση στο κοντινό κρυσταλλικό νερό ήταν ένα απρόσμενο αλλά ευπρόσδεκτο δώρο.
Περιαγωγή γύρω παραλία Ξηροποτάμου σας φέρνει πίσω σε μια εποχή που μια ακμάζουσα πόλη άκμασε εδώ. Σε κοντινή απόσταση, μια μεγάλη ουλή στους βράχους που κατηφορίζει προς τη θάλασσα κόβει την ανάσα: ήταν σκαλισμένα από τους πειρατές να προφυλαχθούν και να κρύψουν τα πλοία τους και σε κάνει να σαρώσετε τον ορίζοντα, σαν να υπήρχε ένα αρχαίο πλοίο πλησιάζει, φορτωμένο με λάφυρα.
Αλλά τίποτα δεν έχει το ίδιο ωραία με τη ζεστή φιλοξενία των κατοίκων.
"Τι είναι αυτό, μια οικογενειακή συγκέντρωση;" Ρώτησα Χάρις, ενώ ήταν τοποθετώντας ένα μακρύ τραπέζι στο δρόμο μπροστά από ταβέρνα του."Οχι, απλά γείτονες που θέλουν να απολαύσουν ένα δείπνο μαζί», απάντησε, χαμογελώντας μου έκπληξη βλέμμα.
Μας ζήτησαν να ενταχθούν και μοιραστήκαμε μπουκάλι μας γκράπα, ψήσιμο μαζί σαν να είμαστε συγγενείς που προέρχονται από το εξωτερικό για να επισκεφθείτε.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου

αναζήτηση στο διαδυκτιο

Για περισσότερα άρθρα κάντε κλικ εδώ

Για περισσότερα άρθρα κάντε κλικ εδώ

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΌΤΕΡΑ ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ


κοινοποιήστε στο facebook











Καιρός στην Έδεσσα

καιρος Θεσσαλονίκη

πολυγυρος

ΚΑΙΡΟΣ ΝΕΑ ΣΚΙΟΝΙ

ρολόγια