Αρχική σελίδα

Έδεσσα - Βοδένα

συνδεθείτε στο facebook

"Εφημερεύοντα Φαρμακεία Έδεσσας

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Έδεσσα

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Θεσσαλονικη

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Θεσσαλονίκη

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΠΕΛΛΑΣ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΠΕΛΛΑΣ

Εφημερίες Νοσοκομείων Θεσσαλονικης

Εφημερεύοντα Νοσοκομεία ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Τιμές Καυσίμων ΠΕΛΛΑΣ

Τιμές Καυσίμων ΠΕΛΛΑΣ

Τιμές Καυσίμων

Τιμές Καυσίμων ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Δρομολόγια Πλοίων - Link to Us

Δρομολόγια Πλοίων για όλη την Ελλάδα

Παγκόσμιο ρολόι HTML5

Σάββατο 19 Φεβρουαρίου 2011



Ο ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ Γ. ΝΤΟΛΙΟΣ, ΕΞΑΝΑΓΚΑΣΤΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΝΑ ΑΝΑΚΑΛΕΣΕΙ ΤΗΝ ΕΓΚΥΚΛΙΟ ΤΗΣ ΚΟΡΟΪΔΙΑΣ

Ακάλυπτη η κυβέρνηση με την ημιυπαίθρια συγγνώμη

Η αποκάλυψη της κοροϊδίας με την εγκύκλιο για τους ημιυπαίθριους, που έστελνε στο ταμείο 500.000 ιδιοκτήτες, και η μεγάλη αντίδραση, που ξεσηκώθηκε μετά τη δημοσιοποίηση του θέματος, ανάγκασαν τον ίδιο τον πρωθυπουργό να δώσει εντολή κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου στον «δράστη» υφυπουργό Εσωτερικών, Γ. Ντόλιο, να ανακαλέσει την επίμαχη εγκύκλιο.
Ραγκούσης: Δεν γνώριζε τι ποιεί η δεξιά του.Ραγκούσης: Δεν γνώριζε τι ποιεί η δεξιά του.Ο ίδιος ο υφυπουργός φαίνεται ότι για την ώρα καθάρισε με μια «συγγνώμη», που ζήτησε από τους πολίτες, ενώ βρέθηκε και στα πρόθυρα της παραίτησης.
Ωστόσο, ο χειρισμός του όλου θέματος:
* Επέφερε πλήγμα στην κυβερνητική αξιοπιστία, καθώς η εγκύκλιος υποχρέωνε τους πολίτες να πληρώσουν χρήματα για τους ημιυπαίθριους, (ΤΑΠ κ.ά.) για τα οποία είχαν απαλλαγεί από τον σχετικό νόμο.
* Ανέδειξε φαινόμενα ασυνεννοησίας, όχι μόνο μέσα στην κυβέρνηση, αλλά και μέσα στο ίδιο το υπουργείο Εσωτερικών, αφού, όπως έγινε γνωστό, ο υπουργός Εσωτερικών φέρεται να μην ήταν ενήμερος για την εγκύκλιο.
Της συγγνώμης του υφυπουργού προηγήθηκε έντονο παρασκήνιο, καθώς ο ίδιος ο προϊστάμενός του, υπουργός Εσωτερικών Γ. Ραγκούσης, που ήταν άρρωστος στο σπίτι του, είχε εκφράσει στο πρωθυπουργικό γραφείο, σύμφωνα με πληροφορίες, τη δυσαρέσκειά του για το γεγονός ότι δεν είχε καμιά ενημέρωση από τον υφυπουργό ότι θα εξέδιδε την επίμαχη εγκύκλιο. Αρχικώς οι πληροφορίες έλεγαν ότι ο κ. Ραγκούσης επιθυμούσε την παραίτηση του υφυπουργού. Ο κ. Ντόλιος φέρεται να είπε στη γενική γραμματέα του πρωθυπουργικού γραφείου, Ρεγγίνα Βάρτζελη, ότι είναι στη διάθεση του πρωθυπουργού η παραίτησή του. Ο κ. Παπανδρέου όμως δεν τον απομάκρυνε από την κυβέρνηση (σ.σ.: πιθανόν να έπαιξε ρόλο και η περιοδεία που πραγματοποιεί από χθες ο κ. Παπανδρέου στη Θράκη, επειδή ο κ. Ντόλιος είναι βουλευτής της περιοχής) και τελικά του επιβλήθηκε να ζητήσει δημόσια συγγνώμη από τους πολίτες «για την αναστάτωση που προκλήθηκε στους πολίτες με την εγκύκλιο...».
Επισήμως η ανάκληση της εγκυκλίου έγινε στην ολομέλεια της Βουλής με τον υφυπουργό Εσωτερικών Γ. Ντόλιο να προσέρχεται δύσθυμος και κατηφής, προκειμένου να απολογηθεί.
«Μετά το θέμα που δημιουργήθηκε, ανακαλείται η συγκεκριμένη εγκύκλιος, εν όψει νομοθετικής ρύθμισης, που καταργεί την αναδρομική εφαρμογή υπολογισμού των ανταποδοτικών τελών», δήλωσε ο κ. Ντόλιος, επιχειρώντας να αποκλιμακώσει την οξύτατη αντίδραση, που είχε προκληθεί λίγο νωρίτερα από όλες τις πτέρυγες της Βουλής.
Το θέμα έθεσε πρώτος ο βουλευτής του ΛΑΟΣ Μ. Βορίδης, κάνοντας λόγο για «πρακτικές πολιτικών απατεώνων», για να πάρει τον λόγο αμέσως μετά ο Ν. Τσούκαλης, από τη Δημοκρατική Αριστερά, καταλογίζοντας στην κυβέρνηση «αλλοπρόσαλλη συμπεριφορά, που δεν συνάδει με το κοινό περί δικαίου αίσθημα».
Η τοποθέτηση, ωστόσο, του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΛΑΟΣ, που ακολούθησε στο βήμα των ομιλητών, «εκτόξευσε» την ένταση στα άκρα. «Είστε ψεύτες, απατεώνες και παπατζήδες», είπε ο Α. Ροντούλης μέσα σε πανδαιμόνιο αντεγκλήσεων, απευθυνόμενος στον υφυπουργό Οικονομικών Φ. Σαχινίδη.
Την ίδια στιγμή, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ν.Δ., Μ. Κεφαλογιάννης, χαρακτήριζε την εγκύκλιο «απόδειξη μιας ακόμη γκάφας από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ», ο Σπ. Χαλβατζής (ΚΚΕ) σημείωνε ότι, μετά τον θόρυβο που προκλήθηκε, η απόσυρση της εγκυκλίου ήταν επιβεβλημένη, ενώ ο Π. Λαφαζάνης (ΣΥΡΙΖΑ) έκανε λόγο για «φαρσοκωμωδία».
Η έκδοση της εγκυκλίου προκάλεσε αισθήματα δυσαρέσκειας και εντός της Κ.Ο. της κυβερνητικής παράταξης. Ωστόσο, μετά την απόσυρσή της, το θέμα δεν πήρε μεγαλύτερες διαστάσεις. Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος, Χρ. Πρωτόπαπας, περιορίστηκε να αναγνωρίσει στον υφυπουργό Εσωτερικών «πολιτικό θάρρος». *

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου

αναζήτηση στο διαδυκτιο

Για περισσότερα άρθρα κάντε κλικ εδώ

Για περισσότερα άρθρα κάντε κλικ εδώ

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΌΤΕΡΑ ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ


κοινοποιήστε στο facebook











Καιρός στην Έδεσσα

καιρος Θεσσαλονίκη

πολυγυρος

ΚΑΙΡΟΣ ΝΕΑ ΣΚΙΟΝΙ

ρολόγια