Αρχική σελίδα

Έδεσσα - Βοδένα

συνδεθείτε στο facebook

"Εφημερεύοντα Φαρμακεία Έδεσσας

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Έδεσσα

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Θεσσαλονικη

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Θεσσαλονίκη

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΠΕΛΛΑΣ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΠΕΛΛΑΣ

Εφημερίες Νοσοκομείων Θεσσαλονικης

Εφημερεύοντα Νοσοκομεία ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Τιμές Καυσίμων ΠΕΛΛΑΣ

Τιμές Καυσίμων ΠΕΛΛΑΣ

Τιμές Καυσίμων

Τιμές Καυσίμων ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Δρομολόγια Πλοίων - Link to Us

Δρομολόγια Πλοίων για όλη την Ελλάδα

Παγκόσμιο ρολόι HTML5

Κυριακή 23 Απριλίου 2017

Γαλλικές εκλογές: Μπροστά η Le Pen σύμφωνα με τα πρώτα επίσημα αποτελέσματα

Γαλλικές εκλογές: Μπροστά η Le Pen σύμφωνα με τα πρώτα επίσημα αποτελέσματα








Μεγάλη ανατροπή απ’ την καταμέτρηση των ψήφων στη Γαλλία, καθώς τα exit polls έδειχναν πρώτο τον Macron, με τους υποστηρικτές του να πανηγυρίζουν, ωστόσο, λίγο αργότερα τα επίσημα αποτελέσματα έφεραν την Le Pen στην πρώτη θέση και τον Macron ν’ ακολουθεί δεύτερος. Οι δυο τους περνούν στον β’ γύρο των εκλογών.



Συγκεκριμένα,  το υπουργείο Εσωτερικών της Γαλλίας δίνει μέχρι στιγμής προβάδισμα στη Le Pen: Πρώτη η Le Pen με 24,38%- Δεύτερος ο Macron με 22,19%.

Τι δείχνουν τα exit polls:

Στο πρώτο exit poll, ο υποψήφιος του En Marche τερματίζει πρώτος με ποσοστό 23,7% και η αρχηγός του ακροδεξιού κόμματος ακολουθεί με 21%, ενώ στη δεύτερη πρόβλεψη ισοψηφούν στην πρώτη θέση με 23%.
Στην τρίτη θέση μαζί Melenchon και Fillion παίρνουν 19,5%, ποσοστό που με τα μέχρι στιγμής δεδομένα που δίνουν τα exit polls, δεν τους επιτρέπει να διεκδικήσουν μια θέση στο δεύτερο γύρο.
Οι εκτιμήσεις της Ipsos-Sopra Steria διαμορφώνονται ως εξής:
Η δημοσκόπηση της iFOP δίνει τα εξής αποτελέσματα:

Macron: Σήμερα γυρίζουμε σελίδα

«Σήμερα γυρίζουμε ξεκάθαρα σελίδα στη πολιτική ζωή της Γαλλίας», τόνισε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο υποψήφιος πρόεδρος της Γαλλίας, Emmanuel Macron.
Ο ίδιος πρόσθεσε ότι  «οι Γάλλοι εξέφρασαν την επιθυμία για ανανέωση», τονίζοντας πως «η λογική μας βρίσκεται πλέον στην συσπείρωση που θα συνεχίσουμε μέχρι τις βουλευτικές εκλογές».

Le Pen: Ιστορικό το αποτέλεσμα

Ιστορικό χαρακτήρισε το αποτέλεσμα η Marine Le Pen, η οποία ευχαρίστησε όσους την οδήγησαν στον β’ γύρο των εκλογών και κάλεσε όλους τους Γάλλους πολίτες να την εμπιστευτούν με την ψήφο τους:
Με οδηγήσατε στο β’ γύρο των εκλογών. Με ταπεινότητα θα εκφραστώ σε εσάς, πατριώτες ψηφοφόροι την ευγνωμοσύνη μου. Το αποτέλεσμα αυτό είναι ιστορικό. Το σύστημα έψαξε όλους τους τρόπους για να αποτρέψει αυτή την εκλογή. Η μεγάλη μάχη θα έρθει επιτέλους. Το διακύβευμα αυτής της εκλογής είναι η άγρια παγκοσμιοποίηση που θέτει σε κίνδυνο το έθνος. Έχετε την επιλογή της αλλαγής, της αληθινής. Σας προτείνων μια εναλλακτική βαθιά. Μην συναχτείτε με τον κληρονόμο του Hollande. Είναι καιρός να απελευθερώσουμε τον γαλλικό λαό. Είμαι η υποψήφια του λαού. Απευθύνω κάλεσμα στους πατριώτες από όπου και αν προέρχονται να μου εμπιστευτούν την ψήφο τους. Η επιβίωση της Γαλλίας είναι το διακύβευμα. Ζήτω ο λαός, ζήτω η δημοκρατία, ζήτω η Γαλλία
Γαλλία ψήφοι
Photo:Reuters/Regis Duvignau
Οι κάλπες στα περισσότερα εκλογικά τμήματα έκλεισαν στις 19:00 ώρα Γαλλίας(20:00 ώρα Ελλάδος, και ακολούθησαν μια ώρα αργότερα τα εκλογικά τμήματα στα μεγάλα αστικά κέντρα προκειμένου να ξεκινήσει η καταμέτρηση.
Η συμμετοχή του κόσμου ήταν αρκετά μεγάλη, αντίθετα με τις προβλέψεις που ήθελαν μεγάλο ποσοστό αποχής με το ποσοστό να της συμμετοχής να φτάνει το 69,7%.
Γαλλία ουρές
Photo: Reuters/Luke Macgregor
Τα μέτρα ήταν δρακόντεια καθ’όλη τη διάρκεια της διαδικασίας αφού, ήταν η πρώτη φορά που κατά την διάρκεια της 5ης Δημοκρατίας που προεδρικές εκλογές διεξάγονται υπό καθεστώς έκτακτης ανάγκης στην Γαλλία.
Μεγάλη ήταν και η συμμετοχή των Γάλλων του εξωτερικού με πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα αυτών που ζουν στη Βρετανία οι οποίοι, ήταν κατά 10% περισσότεροι από το 2012.

Μεγάλη στήριξη σε Macron στον β’ γύρο

Fillon, Baroin, Hamon,Valls και Cazeneuve δήλωσαν ανοιχτά πως πρόκειται να στηρίξουν τον E. Macron στον β΄γύρο των προεδρικών εκλογών.
O Francois Hollande λίγο μετά την ανακοίνωση των πρώτων αποτελεσμάτων τηλεφώνησε τον E. Macron και τον συνεχάρη για την είσοδό του στον β’ γύρο των προεδρικών εκλογών.
Η δήλωση του Fillon: 
Πρέπει να επιλέξουμε το προτιμότερο για τη χώρα μας. Η αποχή δεν βρίσκεται στα πολιτικά μου γονίδια, ειδικά όταν ένα εξτρεμιστικό κόμμα πλησιάζει στην εξουσία. Το Εθνικό Μέτωπο είναι γνωστό για τη βία και την έλλειψη ανοχής του στο διαφορετικό, το πρόγραμμά του θα οδηγούσε τη χώρα μας στη χρεοκοπία και σε ένα ευρωπαϊκό χάος. Ο εξτρεμισμός δεν μπορεί παρά να φέρει δυστυχία και διαιρέσεις στη Γαλλία. Δεν υπάρχει άλλη επιλογή από το ψηφίσει κανείς ενάντια στην Άκρα Δεξιά. Θα ψηφίσω υπέρ του Macron. Θεώρησα ότι ήταν καθήκον μου να σας το πω χωρίς περιστροφές, μένει σε σας να το εκτιμήσετε με βάση τη συνείδησή σας για το τι είναι καλύτερο για τη χώρα σας και τα παιδιά σας
O E. Valls έγραψε στο Twitter πως, όπως και στον πρώτο γύρο, έτσι και στον δεύτερο,θα ψηφίσει Macron:

Comme au 1er tour je voterai @EmmanuelMacron le 7 mai.Chacun doit mesurer la gravité du moment et tout faire pour rassembler.Pour la France.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου

αναζήτηση στο διαδυκτιο

Για περισσότερα άρθρα κάντε κλικ εδώ

Για περισσότερα άρθρα κάντε κλικ εδώ

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΌΤΕΡΑ ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ


κοινοποιήστε στο facebook











Καιρός στην Έδεσσα

καιρος Θεσσαλονίκη

πολυγυρος

ΚΑΙΡΟΣ ΝΕΑ ΣΚΙΟΝΙ

ρολόγια