Αρχική σελίδα

Έδεσσα - Βοδένα

συνδεθείτε στο facebook

"Εφημερεύοντα Φαρμακεία Έδεσσας

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Έδεσσα

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Θεσσαλονικη

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Θεσσαλονίκη

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΠΕΛΛΑΣ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΠΕΛΛΑΣ

Εφημερίες Νοσοκομείων Θεσσαλονικης

Εφημερεύοντα Νοσοκομεία ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Τιμές Καυσίμων ΠΕΛΛΑΣ

Τιμές Καυσίμων ΠΕΛΛΑΣ

Τιμές Καυσίμων

Τιμές Καυσίμων ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Δρομολόγια Πλοίων - Link to Us

Δρομολόγια Πλοίων για όλη την Ελλάδα

Παγκόσμιο ρολόι HTML5

Πέμπτη 30 Μαρτίου 2017

Υπόθεση Μανωλάδας: Απόφαση κόλαφος του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου κατά της Ελλάδας – Αποζημίωση 600.000 ευρώ στα θύματα

Υπόθεση Μανωλάδας: Απόφαση κόλαφος του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου κατά της Ελλάδας – Αποζημίωση 600.000 ευρώ στα θύματα



Υπόθεση Μανωλάδας: Απόφαση κόλαφος του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου κατά της Ελλάδας – Αποζημίωση 600.000 ευρώ στα θύματα - Media






Την καταδίκη της Ελλάδας για την υπόθεση της Μανωλάδας και αποζημίωση ύψους 676.363 ευρώ στα θύματα της υπόθεσης  αποφάσισε το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΔΔΑ)




Η προσφυγή της υπόθεσης «Chowdhury και λοιποί κατά Ελλάδας» αφορά σε παραβίαση του άρθρου 4 της Ευρωπαικής Σύμβασης Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ) το οποίο απαγορεύει την καταναγκαστική εργασία.  Η προσφυγή ασκήθηκε από 42 υπηκόους Μπαγκλαντές οι οποίοι εργάζονταν κάτω από απάνθρωπες συνθήκες σε συγκομιδή φράουλας στη Μανωλάδα.
Οι μετανάστες εκπροσωπήθηκαν στο ΕΔΔΑ από το «Ελληνικό Συμβούλιο για τους Πρόσφυγες» και το «Open Society Justice Initiative».
Σύμφωνα με την ανακοίνωση της απόφασης, το  Δικαστήριο αποφάνθηκε πως η προσφεύγοντες ήταν θύματα εμπορίας trafficking καθώς και καταναγκαστικής εργασίας, διευκρινίζοντας παράλληλα πως και η εκμετάλλευση μέσω της εργασίας είναι πτυχή της εμπορίας ανθρώπων.
Στην απόφαση το ΕΔΔΑ αναφέρεται εκτενώς στις παραλήψεις και παραβάσεις του ελληνικού κράτους αναφορικά στην αποτροπή του trafficking, στην προστασία των θυμάτων  καθώς και στην αποτυχία διεξαγωγής αποτελεσματικής έρευνας του περιστατικού – παρά τις καταγγελίες που προΰπαρχαν της δημοσιοποίησης του σκανδάλου.  
Το ΕΔΔΑ αναφέρεται ακόμα και στο γεγονός πως το ελληνικό δημόσιο απέτυχε να τιμωρήσει τους υπεύθυνους για την υπόθεση αυτή.
Η δικαστική απόφαση καταδικάζει την Ελλάδα για τις παραλήψεις της και επιβάλει την καταβολή του ποσού των 16.000 ευρώ σε κάθε προσφεύγοντα, καθώς και περίπου 5.000 ευρώ για τα δικαστικά έξοδα της υπόθεσης.
Τον Απρίλιο του 2013 οι εργαζόμενοι στη Μανωλάδα είχαν πυροβοληθεί όταν διεκδίκησαν τα δεδουλευμένα τους, με την υπόθεση να φτάνει στο δικαστήριο και τους κατηγορούμενους να αθωώνονται για τις πράξεις τους.  






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου

αναζήτηση στο διαδυκτιο

Για περισσότερα άρθρα κάντε κλικ εδώ

Για περισσότερα άρθρα κάντε κλικ εδώ

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΌΤΕΡΑ ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ


κοινοποιήστε στο facebook











Καιρός στην Έδεσσα

καιρος Θεσσαλονίκη

πολυγυρος

ΚΑΙΡΟΣ ΝΕΑ ΣΚΙΟΝΙ

ρολόγια