Αρχική σελίδα

Έδεσσα - Βοδένα

συνδεθείτε στο facebook

"Εφημερεύοντα Φαρμακεία Έδεσσας

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Έδεσσα

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Θεσσαλονικη

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Θεσσαλονίκη

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΠΕΛΛΑΣ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΠΕΛΛΑΣ

Εφημερίες Νοσοκομείων Θεσσαλονικης

Εφημερεύοντα Νοσοκομεία ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Τιμές Καυσίμων ΠΕΛΛΑΣ

Τιμές Καυσίμων ΠΕΛΛΑΣ

Τιμές Καυσίμων

Τιμές Καυσίμων ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Δρομολόγια Πλοίων - Link to Us

Δρομολόγια Πλοίων για όλη την Ελλάδα

Παγκόσμιο ρολόι HTML5

Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2017

Το σοκαριστικό βίντεο που τράβηξε πρόσφυγας στη Λέσβο, κάνει τον γύρο του κόσμου [βίντεο]

Το σοκαριστικό βίντεο που τράβηξε πρόσφυγας στη Λέσβο, κάνει τον γύρο του κόσμου [βίντεο]



Το σοκαριστικό βίντεο που τράβηξε πρόσφυγας στη Λέσβο, κάνει τον γύρο του κόσμου [βίντεο]

Την ώρα που η κυβέρνηση δεν επιτρέπει σε δημοσιογράφους την είσοδο στον καταυλισμό της Μόριας στη Λέσβο, το βίντεο πρόσφυγα που μιλάει γαλλικά και καταγγέλλει τις συνθήκες διαβίωσης των προσφύγων στις σκηνές -που είναι στην κυριολεξία θαμμένες κάτω από το χιόνι- κάνει τον γύρο του κόσμου.

Ο πρόσφυγας, ο οποίος πιθανότατα -λόγω της γαλλικής γλώσσας που χρησιμοποιεί- είναι από την Αλγερία ή το Μαρόκο, ξεκινά το βίντεο που τράβηξε με το κινητό στις 7 Ιανουαρίου, λέγοντας: «Στη Μόρια, στην Ελλάδα, δείτε πώς ζουν οι άνθρωποι».
Kαι συνεχίζει: «Γιατί δεν μπορούμε να φύγουμε από εδώ; Γιατί να ζούμε εδώ σε αυτές τις συνθήκες; Σε αυτές εδώ τις συνθήκες! Είναι αδύνατον, Θεέ μου! […] Είναι φυσιολογικό αυτό;! […] Δεν μπορούμε να ζούμε σαν στοιβαγμένα πτώματα. Είναι λογικό να ζούμε εδώ; Αφήστε μας να φύγουμε! Γιατί κρατάτε τους ανθρώπους εδώ; Ακόμη και τα σκυλιά ζουν καλύτερα! Κοιτάξτε πώς είμαστε, κοιτάξτε μας εδώ πέρα. Είναι αυτό λογικό, ε; Κερδίζετε με εμάς, κάνουν χρήματα από εμάς. Κοιτάξτε, κοιτάξτε, τι είναι λογικό εδώ μέσα;».
Την ίδια ώρα, το αρμόδιο υπουργείο διαμηνύει πως ποτέ δεν απαγόρευσε στους δημοσιογράφους να μπουν στον καταυλισμό και ως απόδειξη δίνει τη ζωντανή σύνδεση που έκανε η ΕΡΤ το βράδυ τη Δευτέρα στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων. Ωστόσο, ο Γιάννης Σινάνης από το lesvosnews.gr σε ζωντανή σύνδεση με την τηλεόραση του ΣΚΑΪ, επιχείρησε το πρωί της Τρίτης να μπει στη Μόρια, αλλά οι αρχές του απαγόρευσαν την είσοδο



Συγκλονιστικές εικόνες από το Μοριά προσφυγικό καταυλισμό των μεταναστών αναγκάζονται να ζουν στο χιόνι (Λέσβος, Ελλάδα)


Δημοσιεύτηκε στις 8 Ιαν 2017
Επαίσχυντο εικόνες σε κανέναν αυτοαποκαλούνται ανθρώπινη έχει διαρρεύσει του Μοριά στρατόπεδο προσφύγων στο νησί της Λέσβου, Ελλάδα, εκθέτοντας τις φοβερές και απάνθρωπες συνθήκες που οι μετανάστες αναγκάζονται να υπομένουν, προκειμένου να επιβιώσουν σε - 5 ° C, κοιμούνται σε σκηνές, στην παγωμένη έδαφος, κάτω από τη βαριά χιονόπτωση. Οι αντίξοες καιρικές συνθήκες είχαν προβλεφθεί και αναμένεται για πολλές ημέρες πριν και ακόμα εκατοντάδες ανθρώπους που θυσίασαν τα πάντα για να ξεφύγουν από το "πολιτισμένη" Ευρώπη έχουν αφεθεί στην τύχη τους θάνατο. 

Το ίδιο το υλικό έχει συλληφθεί στο 7, Ιαν 2017 από ανώνυμο προσφύγων, ως μια απελπισμένη μήνυμα στον κόσμο για τις άθλιες συνθήκες που παρέχονται από την Ύπατη Αρμοστεία, που με τη σειρά του σε αντίθεση με την γελοία ψευδή δήλωση του Έλληνα Υπουργού Μετανάστευσης, Γιάννης Mouzalas, τον Ιανουάριο 5, 2017 ότι «δεν υπάρχουν πρόσφυγες ή μετανάστες που ζουν στο κρύο πια. Έχουμε ολοκληρώσει με επιτυχία τις διαδικασίες για τη διαχείμαση, με την εξαίρεση των 40 σκηνές αριστερά Vyiohori και άλλα 100 στην Αθήνα ". 

«Αυτό δεν είναι φυσιολογικό, είμαστε ανθρώπινα όντα, ξέρω ότι τα σκυλιά που έχουν μια καλύτερη ζωή", ο πρόσφυγας επαναλαμβάνει στη δυσπιστία των βασανιστηρίων που τόσοι πολλοί άνθρωποι που έχουν ανάγκη αναγκάζονται να ζουν στις παρυφές της «Ευρώπης-φρούριο».






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου

αναζήτηση στο διαδυκτιο

Για περισσότερα άρθρα κάντε κλικ εδώ

Για περισσότερα άρθρα κάντε κλικ εδώ

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΌΤΕΡΑ ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ


κοινοποιήστε στο facebook











Καιρός στην Έδεσσα

καιρος Θεσσαλονίκη

πολυγυρος

ΚΑΙΡΟΣ ΝΕΑ ΣΚΙΟΝΙ

ρολόγια