Αρχική σελίδα

Έδεσσα - Βοδένα

συνδεθείτε στο facebook

"Εφημερεύοντα Φαρμακεία Έδεσσας

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Έδεσσα

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Θεσσαλονικη

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Θεσσαλονίκη

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΠΕΛΛΑΣ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΠΕΛΛΑΣ

Εφημερίες Νοσοκομείων Θεσσαλονικης

Εφημερεύοντα Νοσοκομεία ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Τιμές Καυσίμων ΠΕΛΛΑΣ

Τιμές Καυσίμων ΠΕΛΛΑΣ

Τιμές Καυσίμων

Τιμές Καυσίμων ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Δρομολόγια Πλοίων - Link to Us

Δρομολόγια Πλοίων για όλη την Ελλάδα

Παγκόσμιο ρολόι HTML5

Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2016

Αποκάλυψη: Ο Κάστρο ζούσε σε ιδιωτικό νησί σαν βασιλιάς – Καταρρέει ο μύθος του κομμουνισμού


Αποκάλυψη: Ο Κάστρο ζούσε σε ιδιωτικό νησί σαν βασιλιάς – Καταρρέει ο μύθος του κομμουνισμού










fintel-kastro


Ο Φιντέλ Κάστρο ζούσε σαν βασιλιάς με το ιδιωτικό του σκάφος ένα πολυτελές νησί και μία ζωή γεμάτη ανέσεις.
Τα παραπάνω υποστηρίζει νέο βιβλίο για την ιστορική μορφή της Κούβας, το οποίο εκδόθηκε την Τετάρτη και βασίζεται σε πληροφορίες που έδωσε στη δημοσιότητα πρώην σωματοφύλακας του Κάστρο.



Σάλο προκαλούν στην Κούβα οι αποκαλύψεις πρώην σωματοφύλακα του Φιντέλ Κάστρο που υποστηρίζει σε βιβλίο που κυκλοφόρησε την τετάρτη ότι ο Κάστρο ζούσε σαν βασιλιάς με το ιδιωτικό του σκάφος σε ενα πολυτελές νησί και μία ζωή γεμάτη ανέσεις .
Το βιβλίο έχει τίτλο « η Κρυφή ζωή του Φιντέλ Κάστρο» και στις σελίδες του ο πρώην σωματοφύλακάς του, Χουάν Ρεϊνάλδο Σάντσες, μέλος του στενού κύκλου του Κάστρο, υποστηρίζει ότι ο Κουβανός ηγέτης κυβέρνησε τη χώρα σαν να ήταν προσωπικό του φέουδο, κάτι μεταξύ ενός μεσαιωνικού άρχοντα και του Λουδοβίκου του 15ου.
Ο Σάντσες που διετέλεσε φρουρός του Κάστρο για 17 χρόνια τον περιγράφει ως χαρισματικό και έξυπνο, που μπορούσε να χειραγωγεί τους άλλους αλλά συνάμα ψυχρό και εγωκεντρικό με τρομερές εκρήξεις θυμού. Σύμφωνα με τον Σάντσες η πλειοψηφία των Κουβανών δεν γνώριζαν ότι ο ηγέτης τους απολάμβανε μία ζωή που οι ίδιοι δεν θα μπορούσαν να ζήσουν ούτε στα όνειρά τους την ώρα που από τους αυτούς ζητούσε θυσίες: «Κόντρα σε ό,τι έλεγε πάντα, ο Φιντέλ ποτέ δεν αποκήρυξε τις καπιταλιστικές ανέσεις, ούτε επέλεξε να ζει στη λιτότητα. Αντιθέτως, ο τρόπος ζωής του ήταν καπιταλιστικός χωρίς να μπαίνει κάποιο όριο», τονίζει ο σωματοφύλακας . «Δεν είχε συνειδητοποιήσει ποτέ ό τι ήταν υποχρεωμένος από τα λόγια του να ακολουθήσει τον λιτό τρόπο ζωής ενός καλού επαναστάτη», συνεχίζει ενώ σε άλλο σημείο του βιβλίου του ισχυρίζεται ότι γνώρισε από πρώτο χέρι τη σκληρότητα του Κάστρο, όταν έπεσε σε δυσμένεια, κατηγορήθηκε για προδοσία και «τον πέταξαν στη φυλακή σαν σκυλί». Όταν βγήκε από τη φυλακή, ο Σάντσες ακολούθησε την πεπατημένη οδό των Kουβανών εξορίστων και έφυγε για την Αμερική, το 2008.
Σημειώνεται ότι δεν είναι η πρώτη φορά που κάποιος ισχυρίζεται ότι ο Φιντέλ απολαμβάνει μία πλουσιοπάροχη ζωή . Το 2006 το περιοδικό Forbes είχε κατατάξει τον Κάστρο στους δέκα πλουσιότερους «Βασιλιάδες, βασίλισσες και δικτάτορες», επικαλούμενο αξιωματούχους σε καθεστώς ανωνυμίας, οι οποίοι ανέφεραν ότι ο Κάστρο είχε δημιουργήσει περιουσία απολαμβάνοντας από τα προνόμια μέσω ενός δικτύου κρατικών εταιρειών. Τότε ο Κάστρο είχε απορρίψει μετά βδελυγμίας αυτές τις αναφορές.


πηγή:







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου

αναζήτηση στο διαδυκτιο

Για περισσότερα άρθρα κάντε κλικ εδώ

Για περισσότερα άρθρα κάντε κλικ εδώ

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΌΤΕΡΑ ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ


κοινοποιήστε στο facebook











Καιρός στην Έδεσσα

καιρος Θεσσαλονίκη

πολυγυρος

ΚΑΙΡΟΣ ΝΕΑ ΣΚΙΟΝΙ

ρολόγια