Αρχική σελίδα

Έδεσσα - Βοδένα

συνδεθείτε στο facebook

"Εφημερεύοντα Φαρμακεία Έδεσσας

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Έδεσσα

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Θεσσαλονικη

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Θεσσαλονίκη

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΠΕΛΛΑΣ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΠΕΛΛΑΣ

Εφημερίες Νοσοκομείων Θεσσαλονικης

Εφημερεύοντα Νοσοκομεία ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Τιμές Καυσίμων ΠΕΛΛΑΣ

Τιμές Καυσίμων ΠΕΛΛΑΣ

Τιμές Καυσίμων

Τιμές Καυσίμων ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Δρομολόγια Πλοίων - Link to Us

Δρομολόγια Πλοίων για όλη την Ελλάδα

Παγκόσμιο ρολόι HTML5

Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου 2016

ΤΡΟΜΑΞΕ" Η ΕΔΕΣΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ 4-2-2016

ΤΡΟΜΑΞΕ" Η ΕΔΕΣΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ 4-2-2016

Μαζικότητα και πρωτοφανής συμμετοχή.Μπροστάρηδες οι αγρότες!

«Τρόμαξε» η Έδεσσα από τη σημερινή απεργιακή κινητοποίηση και απ΄ ότι φάνηκε ξύπνησε από το λήθαργο και ο πλέον δύσπιστος απέναντι σε τέτοιου είδους εκδηλώσεις.
Πρώτη φορά συμβαίνει αυτό στην πόλη μας Την Έδεσσα "ΌΛΑ ΚΛΕΙΣΤΑ!!!" με περίπου 1000 τρακτέρ - αγροτικά οχήματα και πάνω από 2500 κόσμο να συμμετέχει!
Mεγαλειώδης και με δυναμικό "παρών" ΟΛΟΙ στο κάλεσμα αυτό ενάντια στο ασφαλιστικό.
Παραδοσιακά οι απεργιακές κινητοποιήσεις στην περιοχή μας ήταν αναιμικές έως ανύπαρκτες. Τόσος πολύς κόσμος, τέτοιο πάθος έχει να δει το μάτι μας από την πριν χρόνια εκδήλωση για το όνομα της Μακεδονίας!
Γύρω στις 10 το πρωί αγρότες από το μπλόκο του Άγρα, αγρότες από την Αλμωπία καθώς και από το μπλόκο του Μαυροβουνίου έφθασαν με τα τρακτέρ και τα αγροτικά τους στην πλατεία Ελευθερίας στην Έδεσσα. Εκεί έφθασαν και οι σύλλογοι (εμπορικός, ιατρικός, φαρμακευτικός, Σύλλογος εργαζομένων στην τοπική αυτοδιοίκηση κλπ.), διάφοροι φορείς, οι Δήμαρχοι Αλμωπίας, Έδεσσας, Σκύδρας και απλός κόσμος. Πάνω κάτω περίπου στα 2000 άτομα συνολικά. Εκπρόσωποι των σωματείων χαιρέτησαν τη μαζική κινητοποίηση και ακολούθησε πορεία προς το Διοικητήριο. Εκεί επιδόθηκε ψήφισμα στον Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας.
Ακολούθησε κάθοδος των αγροτών στον κόμβο (στο φανάρι) πριν το Ριζάρι. Μετά αποχώρησαν για τα μπλόκα που έχουν στήσει από την αρχή.
Τα καταστήματα της Έδεσσας παρέμειναν κλειστά. Νωρίς το πρωί ανοιχτές ήταν οι τράπεζες και αλυσίδες σουπερ μάρκετ, που στη συνέχεια αναγκάστηκαν να κλείσουν.
Στην κινητοποίηση αυτή συμμετείχαν και τα παρακάτω σωμματεία και σύλλογοι:
Oμοσπονδία Επαγγελματικών Βιοτεχνικών και Εμπορικών Σωματείων Ν. Πέλλας – Εμπορικού Συλλόγου Έδεσσας– Συλλόγου Εκπαιδευτικών ΠΕ Έδεσσας – Συλλόγου Υπαλλήλων Αιρετής ΠΕ Πέλλας-Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ Πέλλας- Συνταξιούχων ΟΑΕΕ- Οικοδόμων-Αγροτικών Συλλογων Ν. Πέλλας- Εποχικών εργατών στην επεξεργασία φρούτων- Συλλόγου Γονέων Τριτεκνων περιοχής επαρχίας Έδεσσας- Πρωτοβουλία Γυναικών σε Δράση
Αυτή η πρωτοφανής, με τέτοια μαζικότητα κινητοποίηση δίνει αν μη τι άλλο ένα πολύ ηχηρό μήνυμα στους κυβερνώντες. Δίνει το μήνυμα του «όχι» στο ψέμα, «όχι» στις ψεύτικες υποσχέσεις, στην εξαθλίωση και στη φτωχοποίηση.
Δυστυχώς οι πρώην κυβερνήσεις που μας έφεραν σε αυτήν την κατάσταση και η σημερινή κυβέρνηση που δείχνει αδυναμία να χειριστεί σοβαρά ζητήματα, μας έχουν οδηγήσει σε αδιέξοδο. Το χειρότερο δε από όλα είναι ότι δεν μπορούμε να ευχηθούμε και αδυνατούμε να προσπαθούμε έστω να ελπίσουμε σε ένα καλύτερο αύριο. Ένα είναι σίγουρο: οι αγρότες δεν θα κάνουν εύκολα πίσω, ούτε κι όταν τους πετάξουν κοκαλάκια, όπως έκαναν τόσα χρόνια. Ας δουν οι κυβερνώντες, ας ακούσουν το μήνυμα των κινητοποιήσεων και ας πούνε την αλήθεια στον λαό, διότι με το ψέμα και τις ανέφικτες υποσχέσεις δεν πάει μπροστά το κράτος!






f





















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου

αναζήτηση στο διαδυκτιο

Για περισσότερα άρθρα κάντε κλικ εδώ

Για περισσότερα άρθρα κάντε κλικ εδώ

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΌΤΕΡΑ ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ


κοινοποιήστε στο facebook











Καιρός στην Έδεσσα

καιρος Θεσσαλονίκη

πολυγυρος

ΚΑΙΡΟΣ ΝΕΑ ΣΚΙΟΝΙ

ρολόγια