Αρχική σελίδα

Έδεσσα - Βοδένα

συνδεθείτε στο facebook

"Εφημερεύοντα Φαρμακεία Έδεσσας

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Έδεσσα

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Θεσσαλονικη

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Θεσσαλονίκη

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΠΕΛΛΑΣ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΠΕΛΛΑΣ

Εφημερίες Νοσοκομείων Θεσσαλονικης

Εφημερεύοντα Νοσοκομεία ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Τιμές Καυσίμων ΠΕΛΛΑΣ

Τιμές Καυσίμων ΠΕΛΛΑΣ

Τιμές Καυσίμων

Τιμές Καυσίμων ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Δρομολόγια Πλοίων - Link to Us

Δρομολόγια Πλοίων για όλη την Ελλάδα

Παγκόσμιο ρολόι HTML5

Παρασκευή 19 Ιουνίου 2015

Συνταξιούχος ΔΕΗ. Μηνιαία σύνταξη 3328,08 Ευρώ! Ούτε σε 3500 χρόνια δε βγαίνουμε απ' τα μνημόνια...

Συνταξιούχος ΔΕΗ. Μηνιαία σύνταξη 3328,08 Ευρώ!
Ούτε σε 3500 χρόνια δε βγαίνουμε απ' τα μνημόνια...





Από... ηλεκτρονικό κόσκινο περνούν 660.000 συνταξιούχοι

Έλεγχο για τους συνταξιούχους που λαμβάνουν οικογενειακά επιδόματα αναμένεται να ξεκινήσει το υπουργείο Εργασίας. Αναλυτικά, ποιοι μπαίνουν στο στόχαστρο, τι προβλέπεται και πώς θα γίνει η διαδικασία.



Με στόχο να κλείσει και η τελευταία πιθανή τρύπα διαρροής κεφαλαίων από το ασφαλιστικό σύστημα, το υπουργείο Εργασίας αναμένεται να προχωρήσει σύντομα στον έλεγχο των συνταξιούχων που εισπράττουν επίδομα συζύγου ή τέκνων.
Στην πράξη, στο μικροσκόπιο των υπηρεσιών θα μπουν σχεδόν 665.000 συνταξιούχοι με στόχο την αντιμετώπιση της παραβατικότητας στα ταμεία.
Σύμφωνα με τα στοιχεία του πληροφορικού συστήματος Ήλιος, για τον Οκτώβριο, το μηνιαίο κονδύλι των ασφαλιστικών ταμείων για την καταβολή οικογενειακών επιδομάτων στους συνταξιούχους ανέρχεται σε 38,5 εκατ. ευρώ.
Το επίδομα καταβάλλεται είτε στη/στον σύζυγο σε περίπτωση που δεν εργάζεται ή δεν παίρνει άλλη σύνταξη, είτε και στα τέκνα μέχρι 18 ετών ή εναλλακτικά μέχρι 24 ετών εφόσον σπουδάζουν.
Το ύψος του επιδόματος εξαρτάται από την οικογενειακή κατάσταση του δικαιούχου (π.χ. αριθμός ανήλικων τέκνων) ενώ διαφοροποιείται από ταμείο σε ταμείο. Για παράδειγμα, στα λεγόμενα ειδικά ταμεία των πρώην ΔΕΚΟ, το επίδομα συζύγου διαμορφώνεται στο 10% και των τέκνων στο 5% (εφόσον πληρούν τις προϋποθέσεις που αναφέρθηκαν).
Στο ΙΚΑ το επίδομα συζύγου κυμαίνεται από 35 έως 50 ευρώ, ενώ δίνονται 25 ευρώ για κάθε ανήλικο τέκνο σε περίπτωση που η σύνταξη διαμορφώνεται στα κατώτερα όρια. Η προσαύξηση μπορεί να φτάσει έως και το 20% για το πρώτο τέκνο και κλιμακώνεται ανάλογα με τον αριθμό των παιδιών.
Όσον αφορά την κατανομή των δικαιούχων ανά ασφαλιστικό φορέα, στο ΤΑΠ – ΟΤΕ υπολογίζονται σε 38.328 και το συνολικό κονδύλι είναι 6,5 εκατ. (μέσος όρος 170 ευρώ). Στο ταμείο της ΔΕΗ οι δικαιούχοι είναι 27.204 και το κονδύλι αγγίζει τα 4,4 εκατ. ευρώ (μέσος όρος 162,32 ευρώ).
Στο υπουργείο Εργασίας διαπίστωσαν ότι δεν έχουν γίνει αποτελεσματικοί έλεγχοι από τα ταμεία προκειμένου να διαπιστωθεί εάν, σε περίπτωση που δεν συντρέχουν οι λόγοι, το επίδομα διακόπτεται ή τελικά συνεχίζει να καταβάλλεται ακόμη και σε περιπτώσεις όπου ο/η σύζυγος έχει για παράδειγμα πεθάνει, ή το παιδί έχει ενηλικιωθεί ή έχει πάρει το πτυχίο του...
Ο έλεγχος, βάσει του σχεδιασμού, θα γίνει μέσω της ΗΔΙΚΑ και δεν θα χρειαστεί κάποιου είδους απογραφή από την πλευρά των συνταξιούχων.
Σύμφωνα με πληροφορίες, έχει ήδη ολοκληρωθεί η καταγραφή των δικαιούχων ανά ταμείο και υπάρχουν αναλυτικά στοιχεία για τα ποσά που καταβάλλονται κάθε μήνα. Μάλιστα, έχει διαπιστωθεί πως υπάρχουν ταμεία όπου ο αριθμός των δικαιούχων είναι σημαντικά αυξημένος, σε σχέση με τον συνολικό αριθμό δικαιούχων σε αυτά.
Σύμφωνα μάλιστα με τον υπουργό Εργασίας Γιάννη Βρούτση, η νέα δέσμη στοχευμένων διασταυρώσεων για την αποτύπωση των συνταξιούχων - δικαιούχων οικογενειακών επιδομάτων θα ξεκινήσει σύντομα, καθώς η ετήσια δαπάνη ανέρχεται σε 462 εκατ. ευρώ, για 664.862 επιδόματα.

Πέμπτη 18 Ιουνίου 2015

Την «έπεσαν» στον Παπανδρέου σε ταβέρνα στον Πόρο – Πήγε να φάει ψάρια κι έφυγε κακήν κακώς Παραλίγο θερμό επεισόδιο με Γιώργο Παπανδρέου σε ταβέρνα στον Πόρο (Φωτογραφία)

Την «έπεσαν» στον Παπανδρέου σε ταβέρνα στον Πόρο – Πήγε να φάει ψάρια κι έφυγε κακήν κακώς

Παραλίγο θερμό επεισόδιο με Γιώργο Παπανδρέου σε ταβέρνα στον Πόρο (Φωτογραφία)












Δέκτης έντονων αποδοκιμασιών έγινε ο πρώην πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου στον Πόρο.

Αρχειοθήκη ιστολογίου

αναζήτηση στο διαδυκτιο

Για περισσότερα άρθρα κάντε κλικ εδώ

Για περισσότερα άρθρα κάντε κλικ εδώ

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΌΤΕΡΑ ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ


κοινοποιήστε στο facebook











Καιρός στην Έδεσσα

καιρος Θεσσαλονίκη

πολυγυρος

ΚΑΙΡΟΣ ΝΕΑ ΣΚΙΟΝΙ

ρολόγια