Αρχική σελίδα

Έδεσσα - Βοδένα

συνδεθείτε στο facebook

"Εφημερεύοντα Φαρμακεία Έδεσσας

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Έδεσσα

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Θεσσαλονικη

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Θεσσαλονίκη

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΠΕΛΛΑΣ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΠΕΛΛΑΣ

Εφημερίες Νοσοκομείων Θεσσαλονικης

Εφημερεύοντα Νοσοκομεία ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Τιμές Καυσίμων ΠΕΛΛΑΣ

Τιμές Καυσίμων ΠΕΛΛΑΣ

Τιμές Καυσίμων

Τιμές Καυσίμων ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Δρομολόγια Πλοίων - Link to Us

Δρομολόγια Πλοίων για όλη την Ελλάδα

Παγκόσμιο ρολόι HTML5

Τετάρτη 21 Ιανουαρίου 2015

ΜΑΘΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ ΜΑΣ ΟΔΗΓΟΥΝ ΣΤΟ ΓΚΡΕΜΟ

ΜΑΘΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ 
ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ

ΜΑΣ ΟΔΗΓΟΥΝ ΣΤΟ ΓΚΡΕΜΟ


ΜΑΣ ΟΔΗΓΟΥΝ ΣΤΟ ΓΚΡΕΜΟ









Ρουκέτες εκτοξεύουν τα τελευταία εικοσιτετράωρα το τρίο Δραγασάκης, Βαρουφάκης, Πελεγρίνης… Ναι καλά το είδες… Χωρίς τον τελευταίο πως θα συμπληρωνόταν η παρωδία; Βγαίνουν σε τηλεοράσεις, δίνουν συνεντεύξεις και φυσικά μιλάνε για το τι μέλλει γενέσθαι την επομένη των εκλογών με μια πιθανή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Συμπέρασμα; Το χάος… Και όχι το τραγούδι του Σάκη. Το άλλο το κανονικό.
Πράξη πρώτη: Ο υπεύθυνος οικονομικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Δραγασάκης, μιλώντας στο συνέδριο του Economist, σαν άλλος Κρέοντας, έδωσε ρεσιτάλ δηλώσεων και μεγαλοστομιών. Πάρε μια γεύση: «Δε θα μας πει η Τρόικα τι θα κάνουμε», «Αναγνωρίζουμε ότι υπάρχουν δανειακές συμβάσεις που δεσμεύον τη χώρα, αλλά… θα τις εξετάσουμε». Δηλαδή ακόμα δεν τις έχετε εξετάσει; Και αν όχι πότε περιμένετε; Και μέχρι τότε θα κάνετε χαρακίρι; «Ναι στο δάνειο», χωρίς όμως να απαντάει στο φλέγον θέμα: Πώς θα τα κάνεις όλα αυτά που λες; Πώς θα τα εφαρμόσεις όλα αυτά που υπόσχεσαι (βλ. εκδίωξη Τρόικας, διαγραφή χρέους, σκίσιμο μνημονίου); Ε; Για πες…
Πράξη δεύτερη: Ο υποψήφιος βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ στη Β’ Αθηνών, Γιάννης Βαρουφάκης, σε συνέντευξή του στη γαλλική εφημερίδα La Tribune, εντείνει την αγωνία, δραματοποιεί το ύφος του υποστηρίζοντας πως «αν δεν υπάρξει συμφωνία με τους δανειστές της Ελλάδας μετά τις εκλογές, τότε ξεκάθαρα είναι προτιμότερος ο θάνατος». Όπου «θάνατος», εννοεί ο τραγωδός, συγνώμη οικονομολόγος, επιστροφή στη δραχμή και όλων των συνεπειών που αυτό συνεπάγεται.
Χορός: Από την συρίζεια παρωδία δε θα μπορούσε να λείπει βεβαίως βεβαίως ο άνθρωπος μπαλαντέρ να συμπληρώσει το καστ. Ο λόγος για τον λίγο πρύτανη, λίγο ηθοποιό, λίγο υποψήφιο στο Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ και τώρα και οικονομολόγο, τον έναν και μοναδικό Θεοδόση Πελεγρίνη. Ο κ. Πελεγρίνης, εκτελώντας χρέη χορού, που λένε και στις αρχαίες τραγωδίες, μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή του Mega, υποστήριξε τα λεγόμενα του Κ. Βαρουφάκη, προσθέτοντας ένα σπάσιμο στη φωνή του, ένα δάκρυ στην άκρη του ματιού του και λέγοντας με στόμφο «Αν δεν επέλθει συμφωνία, αυτό είναι θάνατος».
Βέβαια, στις αρχαίες τραγωδίες, στο τέλος επέρχεται η κάθαρσις. Στην περίπτωση του ΣΥΡΙΖΑ όμως αυτό δεν φαίνεται να ισχύει καθώς η παράσταση δείχνει να ακυρώνεται πριν την πρεμιέρα.


πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου

αναζήτηση στο διαδυκτιο

Για περισσότερα άρθρα κάντε κλικ εδώ

Για περισσότερα άρθρα κάντε κλικ εδώ

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΌΤΕΡΑ ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ


κοινοποιήστε στο facebook











Καιρός στην Έδεσσα

καιρος Θεσσαλονίκη

πολυγυρος

ΚΑΙΡΟΣ ΝΕΑ ΣΚΙΟΝΙ

ρολόγια