Αρχική σελίδα

Έδεσσα - Βοδένα

συνδεθείτε στο facebook

"Εφημερεύοντα Φαρμακεία Έδεσσας

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Έδεσσα

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Θεσσαλονικη

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Θεσσαλονίκη

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΠΕΛΛΑΣ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΠΕΛΛΑΣ

Εφημερίες Νοσοκομείων Θεσσαλονικης

Εφημερεύοντα Νοσοκομεία ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Τιμές Καυσίμων ΠΕΛΛΑΣ

Τιμές Καυσίμων ΠΕΛΛΑΣ

Τιμές Καυσίμων

Τιμές Καυσίμων ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Δρομολόγια Πλοίων - Link to Us

Δρομολόγια Πλοίων για όλη την Ελλάδα

Παγκόσμιο ρολόι HTML5

Κυριακή 23 Μαρτίου 2014

Η μητέρα της Ζωής Κωνσταντοπούλου έπαιρνε επίδομα ανήλικου τέκνου για την κόρη της μέχρι πέρσι

Η μητέρα της Ζωής Κωνσταντοπούλου έπαιρνε επίδομα ανήλικου τέκνου για την κόρη της μέχρι πέρσι




Εντύπωση προκαλεί η αποκάλυψη πως η μητέρα της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ, Ζωής Κωνσταντοπούλου, λάμβανε μέχρι και το 2013, επίδομα ανήλικων τέκνων για τις δύο της κόρες, Ζωή, και Βασιλική-Ιωάννα, οι οποίες σήμερα είναι 38 και 31 ετών αντίστοιχα.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Real News, η Λίνα (Ορσαλία) Αλεξίου, πρώην σύζυγος του Νίκου Κωνσταντόπουλου, μέχρι τις 20 Νοεμβρίου του 2013 λάμβανε κανονικότατα το επίδομα ανήλικων τέκνων κι ας είχαν οι κόρες της ενηλικιωθεί προ πολλού... Μάλιστα όπως αναφέρεται στο ρεπορτάζ που υπογράφει ο Βαγγέλης Μπότσαρης, στο έγγραφο που αποδεικνύονται τα παραπάνω, αναφέρεται ότι «η συνταξιούχος Λ. Αλεξίου, μέχρι τις 8 Δεκεμβρίου του 1994 αλλά και μέχρι τις 27 Ιουλίου του 2001, οπότε οι δύο κόρες της -αντίστοιχα- συμπλήρωσαν το 18ο έτος της ηλικίας τους, δεν είχε βεβαιώσεις σπουδών για κανένα από τα δύο παιδιά και, ως εκ τούτου, το επίδομα το οποίο λαμβάνει θα πρέπει να διακοπεί για την μεν Ζωή από 1/1/1995, για την δε Βασιλική-Ιωάννα από 1/08/2001», μία απόφαση που υπογράφει η προϊσταμένη της Α' Διεύθυνσης, Βασιλική Φλώρου.
Βρισκόμαστε δηλαδή μπροστά σε ένα γεγονός όπου η Αντιπρόεδρος του Εθνικού Ραδιοτηλεοπτικού Συμβουλίου (ΕΣΡ), αλλά και μέλος της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών, (ΕΣΗΕΑ), λάμβανε για 18 συναπτά έτη για την Ζωή και για 12 έτη για την Βασιλική-Ιωάννα, ένα επίδομα που δεν δικαιούταν.
konstantopoulou-mitera-epidoma-570
Η σχολαστικότητά της
Η κυρία Αλεξίου ωστόσο σύμφωνα με τα όσα αποκαλύπτονται στο ρεπορτάζ φαίνεται ότι ήταν γνώστης των συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων της τα οποία σε κάθε περίπτωση απαιτούσε να ικανοποιηθούν, μία συμπεριφορά που δεν έδειξε να τηρεί στο επίδομα ανήλικων τέκνων. Συγκεκριμένα:
Από έγγραφο που φέρει την υπογραφή του τότε διευθυντή του Ταμείου Συντάξεων Προσωπικού Εφημερίδων Αθηνών και Θεσσαλονίκης (ΤΣΠΕΑΘ), Ιωάννη Παπαδάκη, έπειτα από σχετική απόφαση του Εφετείου Αθηνών το 2003 φαίνεται να της χορηγήθηκε, αναδρομικά το επίδομα «για τον σύζυγό της από 1/1/1995 έως 31/07/2000, εξ. 2,195,16 ευρώ αφαιρουμένων των νόμιμων κρατήσεων».
Σε άλλη περίπτωση, στις 29 Δεκεμβρίου του 2004, η Λίνα Αλεξίου, με αίτησή της προς το ΤΣΠΕΑΘ ζητά να της επιστραφούν «τα ποσά που παρακρατήθηκαν από την σύνταξή της με την μορφή ειδικής εισφοράς υπέρ ΛΑΦΚΑ, που θεσμοθετήθηκε με τον νόμο 2084 (ΦΕΚ 165/7-10-1992) και καταργήθηκε με τον νόμο 3245 (ΦΕΚ 110/16-06-2004)».
Δίδασκε δεοντολογία
Η Λίνα Αλεξίου έχει αποφοιτήσει από την Νομική Σχολή Αθηνών, εργάστηκε στην εφημερίδα Τα Νέα στο πολιτικό, κοινοβουλευτικό και δικαστικό ρεπορτάζ, ενώ δίδασκε και επί σειρά ετών, ρεπορτάζ και δεοντολογία στο Τμήμα Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης του Παντείου Πανεπιστημίου. Επίσης ήταν και μέλος της Επιτροπής Κατάρτισης Νέου Κώδικα Δεοντολογίας της ΕΣΗΕΑ.
Τι απαντά η Λίνα Αλεξίου:
Από την πλευρά της η κυρία Αλεξίου, κάνει λόγο για μη διασταύρωση των πληροφοριών χωρίς να επικοινωνήσει μαζί της κανείς από τους δημοσιογράφους της εφημερίδας, ενώ τονίζει ότι «Η κατάδηλη σκοπιμότητα του «αποκαλυπτικού» δημοσιεύματος της εφημερίδας, ωστόσο, δεν θα με κάνει να υποχωρήσω από την υπεράσπιση αρχών και θέσεων, όπως άλλωστε πάντοτε έκανα, υπερασπιζόμενη την έντιμη καταγραφή και παρουσίαση της πραγματικής είδησης. Ούτε, άλλωστε θα με αποτρέψει από την άσκηση των καθηκόντων μου ως Αντιπροέδρου του ΕΣΡ».
Στο ίδιο μήκος κύματος κυμαίνεται και η κόρη της Ζωή Κωνσταντοπούλου η οποία κάνει λόγο για χτύπημα κάτω από την μέση.
Η απάντηση της Λίνας Αλεξίου
Στο φύλλο της 23ης Μαρτίου 2014 της εφημερίδας RealNews, δημοσιεύεται (με πρωτοσέλιδη καταχώριση και διαφήμιση) καταγγελία πoυ πλήττει την τιμή, την υπόληψη και την προσωπικότητά μου.
Επειδή κανένας -«συντάκτης» ή «υπεύθυνος»- δεν επικοινώνησε μαζί μου για να μου ζητήσει, όπως θα όφειλε, οποιαδήποτε διασταύρωση ή διευκρίνιση, οφείλω από την πλευρά μου να απαντήσω ότι η δημοσιογραφική δεοντολογία δεν είναι «πόζα» αλλά ουσία και το «λαβράκι» στη δημοσιογραφική πρακτική είναι είδηση πλήρης, κατ΄ ουσίαν και όχι κατ’ επίφαση, με την απάντηση του εκάστοτε θιγόμενου -στη δική μου περίπτωση βαρύτατα.
Η κατάδηλη σκοπιμότητα του «αποκαλυπτικού» δημοσιεύματος της εφημερίδας, ωστόσο, δεν θα με κάνει να υποχωρήσω από την υπεράσπιση αρχών και θέσεων, όπως άλλωστε πάντοτε έκανα, υπερασπιζόμενη την έντιμη καταγραφή και παρουσίαση της πραγματικής είδησης. Ούτε, άλλωστε θα με αποτρέψει από την άσκηση των καθηκόντων μου ως Αντιπροέδρου του ΕΣΡ.
Επειδή στο επίμαχο δημοσίευμα εμφανίζομαι ως… κλέπτουσα το Ταμείο Συντάξεων των Δημοσιογράφων, περιορίζομαι να αναφέρω ότι σαν κι εμένα, αυτή τη στιγμή, σύμφωνα με τη δεοντολογική «δημοσιογραφία» της RealNews, ως κλέφτες εμφανίζονται και άλλοι, περίπου 400, συνάδελφοι δημοσιογράφοι, οι οποίοι πληρώνουν διοικητικές δυσλειτουργίες, πράξεις και παραλείψεις ενός απαρχαιωμένου διοικητικού μηχανισμού.
Αυτό πώς δεν το ξέρει η RealNews;
Απάντηση στην ένσταση που έχω καταθέσει στο Ταμείο (για την οποία επίσης ουδέν αναφέρει το δημοσίευμα) δεν έχω πάρει μέχρι σήμερα και, συνεπώς, ούτε εγώ ούτε και οι εκατοντάδες συνάδελφοί μου είμαστε ακόμη σε θέση να γνωρίζουμε ποίος ευθύνεται για τον διασυρμό και την άδικη ταλαιπωρία μας.
Εν κατακλείδι, η ελάχιστη ΝΤΡΟΠΗ μπορεί να έχει εκλείψει. Η δημοσιογραφική δεοντολογία, όμως, θα υπάρχει έστω και αν την υπηρετούν ελάχιστοι. Για την υπεράσπισή της άλλωστε προσφεύγω στα αρμόδια θεσμικά όργανα. Και όποιος ενδιαφέρεται πραγματικά για «ειδήσεις και λαβράκια» μπορεί, αν θέλει, να έχει το πλήρες και έγκυρο ρεπορτάζ στο οποίο σκοπίμως δεν προχώρησε η RealNews, δεδομένου ότι ο φερόμενος ως συντάκτης του «θέματος», γνώριζε άσχετα και ασύνδετα με το θέμα γεγονότα, με πλείστες όσες λεπτομέρειες, τις οποίες «αξιοποίησε» επιλεκτικά και με συγκεκριμένη προσωπική στόχευση.
Αυτά προς το παρόν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου

αναζήτηση στο διαδυκτιο

Για περισσότερα άρθρα κάντε κλικ εδώ

Για περισσότερα άρθρα κάντε κλικ εδώ

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΌΤΕΡΑ ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ


κοινοποιήστε στο facebook











Καιρός στην Έδεσσα

καιρος Θεσσαλονίκη

πολυγυρος

ΚΑΙΡΟΣ ΝΕΑ ΣΚΙΟΝΙ

ρολόγια