Αρχική σελίδα

Έδεσσα - Βοδένα

συνδεθείτε στο facebook

"Εφημερεύοντα Φαρμακεία Έδεσσας

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Έδεσσα

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Θεσσαλονικη

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Θεσσαλονίκη

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΠΕΛΛΑΣ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΠΕΛΛΑΣ

Εφημερίες Νοσοκομείων Θεσσαλονικης

Εφημερεύοντα Νοσοκομεία ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Τιμές Καυσίμων ΠΕΛΛΑΣ

Τιμές Καυσίμων ΠΕΛΛΑΣ

Τιμές Καυσίμων

Τιμές Καυσίμων ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Δρομολόγια Πλοίων - Link to Us

Δρομολόγια Πλοίων για όλη την Ελλάδα

Παγκόσμιο ρολόι HTML5

Παρασκευή 26 Απριλίου 2013

Χειροποίητα προϊόντα με γάλα γαϊδούρας


Χειροποίητα προϊόντα με γάλα γαϊδούρας

ΓΑΪΔΟΥΡΙΝΟ ΓΑΛΑ: ΤΟ ΦΑΡΜΑΚΟ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ
Είναι γνωστές οι ευεργετικές ιδιότητες του γαϊδουρινού γάλακτος. Το συμπαθές τετρά­ποδο δεν είναι μόνο μέσο μεταφοράς, αλλά και υγείας και αναζωογόνησης. Σύμφωνα με έρευνες, το γάλα γαϊδούρας είναι πολύ πιο ευεργετικό από το γάλα της αγελάδας. Το γαϊδουρινό γάλα, κατ αρχήν περιέχει λιγό­τερα και καλύτερης ποιότητας λιπαρά, όπως τα ωμέγα 3 και τα λιπαρά οξέα τα οποία βο­ηθούν στημείωση της χοληστερόλης και παρέχουν φυσική προστασία στην καρδιά. Επίσης, νέα μελέτη έδειξε ότι βοηθάει περισσότερο στο αδυνάτισμα, γιατί ενεργοποιεί τον μεταβολισμό. Στην Ινδία ακόμη και σήμερα το γάλα γαϊδούρας δίνεται σε νεογέννητα μωρά για την ενίσχυση του ανοσοποιητικού τους συστήματος καθώς και για να "έχουν μια καλή, ισχυρή φωνή" και ας μην ξεχνάμε ότι το γάλα γαϊδούρας χρησιμοποιήθηκε πρόσφατα, τη δεκαετία του 1970 στην Ελλάδα ως μια πολύ αποτελεσματική θεραπεία για τον κοκίτη! Αξίζει να σημειωθεί ότι το συγκεκριμένο γάλα κερδίζει έδαφος στο μεγάλωμα βρεφών, κυρίως αυτών που έχουν δυσανεξία στο αγελαδινό γάλα, καθώς είναι το πιο κοντινό στο μητρικό γάλα. Είναι φτωχό σε ολικά στερεά και πρωτεΐνες, ενώ έχει υψηλή περιεκτικότητα σε λακτόζη. Επίσης, έχει αντιγηραντικές ιδιότητες και αναγεννητικά συστατικά, ενώ προλαμβάνει και επουλώνει ασθένειες του δέρματος.
Το γάλα της γαϊδούρας χρησιμοποιείται από τον άνθρωπο σαν τροφή, φάρμακο και καλλυντικό για χιλιάδες χρόνια. Οι αρχαίοι Λίβυοι από όσο ξέρουμε ήταν οι πρώτοι που είχαν στάλους με γαϊδούρες για άρμεγμα. Οι πλούσιες κυρίες της εποχής έπαιρναν το μπάνιο τους και έφτιαχναν μάσκες πρόσωπου, βουτώντας το γαϊδουρινό γάλα σε ψωμί, για να αναζωογονήσουν το δέρμα τους.Η Κλεοπάτρα κρατούσε 300 θηλυκά γαϊδουριά για τον λόγο αυτό και όταν ταξίδευε είχε μαζί της ένα κοπάδι γαϊδουρίτσες για το μπάνιο της καθ' οδών. Η Ποπέα η γυναίκα του ρωμαίου αυτοκράτορα Νέρωνα κρατούσε 500 γαϊδουράκια για άρμεγμα τα οποία επίσης ταξίδευαν μαζί της.Ο Ιπποκράτης συνταγογραφούσε το γαϊδουρινό γάλα για διάφορες παθήσεις, όπως ρύθμιση εμμηνορρυσιακού κύκλου, αρθρίτιδα, δηλητηριάσεις, πληγές, νευρικές διαταραχές και πολλές άλλες.Ο  Πλίνιος ο πρεσβύτερος αναφέρει τρεις χρήσεις για το γαϊδουρινό γάλα:
·         αφέψημα,
·         καλλυντική,
·         φαρμακευτική.
Τα συμπαθέστατα γαϊδουράκια που σε λίγο θα αποτελούν είδος προς εξαφάνιση, μάλλον μπορούν πλέον να ελπίζουν σε ένα καλύτερο μέλλον…





Δευτέρα 22 Απριλίου 2013

Η super bomb Λίλα Κυριαζοπούλου μας προκαλεί για αμαρτίες


Η super bomb Λίλα Κυριαζοπούλου μας προκαλεί για αμαρτίες






Μόλις πριν από λίγα λεπτά η εκρηκτική Λίλα Κυριαζοπούλου  κατάφερε να βάλει κυριολεκτικά φωτιά στο facebook αφού οι φωτογραφίες που κοινοποίησε ..... δεν περιγράφονται με απλά λόγια .

Δείτε και θα νιώσετε σαν πραγματικοί θεοί , αντικρίζοντας μια τέτοια αιθέρια ύπαρξη .

Αρχειοθήκη ιστολογίου

αναζήτηση στο διαδυκτιο

Για περισσότερα άρθρα κάντε κλικ εδώ

Για περισσότερα άρθρα κάντε κλικ εδώ

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΌΤΕΡΑ ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ


κοινοποιήστε στο facebook











Καιρός στην Έδεσσα

καιρος Θεσσαλονίκη

πολυγυρος

ΚΑΙΡΟΣ ΝΕΑ ΣΚΙΟΝΙ

ρολόγια