Αρχική σελίδα

Έδεσσα - Βοδένα

συνδεθείτε στο facebook

"Εφημερεύοντα Φαρμακεία Έδεσσας

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Έδεσσα

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Θεσσαλονικη

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Θεσσαλονίκη

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΠΕΛΛΑΣ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΠΕΛΛΑΣ

Εφημερίες Νοσοκομείων Θεσσαλονικης

Εφημερεύοντα Νοσοκομεία ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Τιμές Καυσίμων ΠΕΛΛΑΣ

Τιμές Καυσίμων ΠΕΛΛΑΣ

Τιμές Καυσίμων

Τιμές Καυσίμων ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Δρομολόγια Πλοίων - Link to Us

Δρομολόγια Πλοίων για όλη την Ελλάδα

Παγκόσμιο ρολόι HTML5

Σάββατο 28 Δεκεμβρίου 2013

Κλικ στα πιο δέκα πιο περίεργα επαγγέλματα του κόσμου

Κλικ στα πιο δέκα πιο περίεργα επαγγέλματα του κόσμου





Ποια είναι τα πιο απρόβλεπτα επαγγέλματα παγκοσμίως;
Η φωτογράφος Nancy Rica Schiff αποτύπωσε με τον φακό της δέκα από τα πιο απρόβλεπτα επαγγέλματα παγκοσμίως.

1. Κριτής οσμών: Στο Hilltop Labs του Σινσινάτι, εδώ και 50 χρόνια, ειδικευμένοι επαγγελματίες μυρίζουν καθημερινά και αξιολογούν ό,τι μπορείτε να φανταστείτε: από μασχάλες, αναπνοές, πόδια, άμμο για γάτες μέχρι πάνες.
2. Δύτης για μπαλάκια του γκολφ. Ο Jeffrey Bleim από τη Φλόριντα γλιστράει μέσα από τα νερά του Ορλάντο, σε μια περιοχή που βρίσκεται δίπλα σε γήπεδα του γκολφ, και βγάζει το εισόδημά του από τις άτσαλες μπαλιές των παιχτών. Σε μια τυπική μέρα του, ο Jeffrey μαζεύει γύρω στα 5.000 μπαλάκια και εβδομαδιαία γύρω στα 25.000.
3. Δοκιμαστής σκυλοτροφών. Ο καλύτερος τρόπος για να τεστάρεις μία σκυλοτροφή είναι να τη δοκιμάσεις, σύμφωνα τουλάχιστον με την Patricia Patterson, που κάνει αυτό το επάγγελμα. Η ίδια έχει την έδρα της στο Sensory Analysis Center του Kansas State University, όπου αναλύει δείγματα σκυλοτροφών δοκιμάζοντας τη γεύση τους, και φυσικά, τα συστατικά και την υφή τους.
4. Μετρητής ψαριών. Η Julie Booker εργάζεται μόνο την περίοδο αναπαραγωγής των ψαριών, από τον Ιούνιο μέχρι τον Οκτώβριο, όπου όμως μένει ξύπνια μέχρι αργά το βράδυ μετρώντας ψάρια κάθε δέκα λεπτά. Εργάζεται στα Ballard Locks του Σιάτλ και η δουλειά της βοηθάει να ρυθμιστούν τα δικαιώματα αλιείας στην περιοχή.
5. Επιθεωρητής σε πατατάκια. Η Cindy Pina δοκιμάζει και τεστάρει πατατάκια εδώ και δώδεκα χρόνια. Η ‘επιθεωρητής’ εργάζεται στο Cape Cod Factory της Μασαχουσέτης δοκιμάζοντας αμέτρητα πατατάκια καθημερινά όχι μόνο τη γεύση τους, αλλά και για να τα ξεχωρίσει προσεκτικά. Η ίδια παραδέχεται, ότι από τότε που ξεκίνησε να κάνει αυτή τη δουλειά, τρώει πολύ λιγότερα πατατάκια, ενώ δεν μπορεί να σταματήσει τον εαυτό της από μία στενή επίβλεψη όσων τρώνε τσιπς ακόμη και στον ελεύθερο χρόνο της.
6. Τεχνητή γονιμοποίηση αγελάδων. Ο Jim O'Neal γονιμοποιεί με τα χεράκια του εκατοντάδες αγελάδες την εποχή του ζευγαρώματος. Από τα τέλη Απριλίου μέχρι τα τέλη Ιουνίου, ο Jim πηγαίνει στα αγροκτήματα, φοράει τα πλαστικά γάντια του και κάνει αυτό που πρέπει να κάνει με υψηλά ποσοστά επιτυχίας, 65 έως 70%, των ‘επεμβάσεων’ του.
7. Γεμιστής ρωγμών. Ο Thomas Jefferson από τη Νότια Ντακότα γεμίζει επαγγελματικά τις ρωγμές που δημιουργούνται από τη φθορά του χρόνου σε μνημειώδη αγάλματα, και ακόμα και αν φαντάζει σαν μία ενοχλητική μύγα πάνω στα πελώρια γλυπτά, εκείνος τα συντηρεί επιτυχώς σε ετήσια βάση.
8. Κατασκευαστής πλαστικών κοτόπουλων. Για κάποιο ανεξήγητο λόγο ο Gene Rose έγινε εκατομμυριούχος πουλώντας πλαστικά κοτόπουλα από καουτσούκ σε όλη την Αμερική, τα τελευταία 25 χρόνια. Κανείς δεν μπορεί να εξηγήσει τι γοητεία ασκεί στον κόσμο ένα λαστιχένιο κοτόπουλο, αλλά ο Rose με αυτά τα άσχημα κουκλάκια κατάφερε να χτυπήσει το τζάκποτ.
9. Δοκιμαστής ταμπόν. Το περίεργο είναι μάλλον ότι πρόκειται για άντρα. Αλλά ο Daniel Raudabaugh δεν έχει τίποτα να κρύψει, αφού ο ίδιος μάλιστα θεωρεί ότι το επάγγελμα του είναι ένα πολύ ενδιαφέρον θέμα συζήτησης με τις γυναίκες που γνωρίζει.
10. Ξεσκονιστής δεινοσαύρων. Εδώ και 30 χρόνια, ο Frank Braisted ξεσκονίζει τα οστά που έχουν ηλικία 145 χρόνων στο Smithsonian Μουσείο Φυσικής Ιστορίας στην Ουάσιγκτον. Κάθε πρωί, ο Frank έχει όλους τους δεινόσαυρους για τον εαυτό του και τότε τους ρίχνει ένα γερό ξεσκόνισμα.
Λενιώ Αλεξίου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου

αναζήτηση στο διαδυκτιο

Για περισσότερα άρθρα κάντε κλικ εδώ

Για περισσότερα άρθρα κάντε κλικ εδώ

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΌΤΕΡΑ ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ


κοινοποιήστε στο facebook











Καιρός στην Έδεσσα

καιρος Θεσσαλονίκη

πολυγυρος

ΚΑΙΡΟΣ ΝΕΑ ΣΚΙΟΝΙ

ρολόγια