Αρχική σελίδα

Έδεσσα - Βοδένα

συνδεθείτε στο facebook

"Εφημερεύοντα Φαρμακεία Έδεσσας

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Έδεσσα

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Θεσσαλονικη

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Θεσσαλονίκη

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΠΕΛΛΑΣ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΠΕΛΛΑΣ

Εφημερίες Νοσοκομείων Θεσσαλονικης

Εφημερεύοντα Νοσοκομεία ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Τιμές Καυσίμων ΠΕΛΛΑΣ

Τιμές Καυσίμων ΠΕΛΛΑΣ

Τιμές Καυσίμων

Τιμές Καυσίμων ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Δρομολόγια Πλοίων - Link to Us

Δρομολόγια Πλοίων για όλη την Ελλάδα

Παγκόσμιο ρολόι HTML5

Πέμπτη 29 Αυγούστου 2013

Μια συνταγή με καλαμπόκι (+ φωτογραφίες)

Μια συνταγή με  καλαμπόκι (+ φωτογραφίες)


Γλυκό καλαμπόκι

Το καλαμπόκι είναι ένα από τα πιο νόστιμα φαγητά, υγιή και άφθονη της κουβανικής διατροφή. χαρακτηριστικό από το πρώτο ταξίδι στην Κούβα του Χριστόφορου Κολόμβου, το ανακάλυψε και υποστήριξε ότι έχει δει τέσσερις τύπους των κόκκων: κίτρινο, λευκό, μοβ και κόκκινο , διάσπαρτα σε όλη την επικράτεια. Στη συνέχεια, η ισπανική και η πορτογαλική τον πήρε στην Αφρική, την Ευρώπη και την Ασία και τις επιπτώσεις της ήταν τέτοια που σήμερα έχει γίνει μια καθολική τροφίμων.

Οι ιδιότητες του καλαμποκιού είναι ποικίλες: παραδοσιακό αραβόσιτο παρέχει πρωτεΐνες, λιπίδια και λίγο νερό, ενώ το γλυκό καλαμπόκι είναι πλούσια σε υδατάνθρακες, βιταμίνες Α, Β1, Β2, Β3, Β6, Β9, Ε και C, σε φυτικές ίνες και μέταλλα, όπως κάλιο, μαγνήσιο, σίδηρο, ασβέστιο, ψευδάργυρο, νάτριο και φώσφορο. Επιπλέον, το φύτρο του πυρήνα καλαμποκιού περιέχει ένα έλαιο που δεν περιέχει χοληστερόλη.
La Cocina Cubana προτείνει στους αναγνώστες του σήμερα δύο συνταγές από καλαμπόκι, ώστε να μπορούν να βιώσουν αυτή τη φορά του έτους.
YOUNG STEW CORN
Συστατικά:
Καλαμπόκι (6 μέσο pcs)
έλαιο (2 κουταλιές της σούπας)
Aji chay (2 μονάδες)
Σκόρδο (4 σκελίδες)
Κρεμμύδι (μία μικρή μονάδα)
Ξηρό κρασί (3 κουταλιές της σούπας)
Νερό (2 φλιτζάνια)
 Αλάτι   (1 κουταλάκι του γλυκού)
Paprika (1 κουταλάκι του γλυκού)
Πολτό ντομάτας (μισό φλιτζάνι)
Νεράντζι (1 μονάδα μικρό)
Κολοκύθα (1 φλιτζάνι)
Πάπας (4x μέσο)
Προετοιμασία :
 1. Η αφαίρεση του κελύφους λίγο καλαμπόκι και κόψτε το υπόλοιπο σε 2-3 ιντσών.
Δύο. Σοτάρετε στο λάδι τις πιπεριές, το σκόρδο και το κρεμμύδι.
 Τρεις. Προσθέστε το καλαμπόκι και το σοτάρουμε.
τέσσερα . Προσθέτουμε το κρασί, το νερό, το αλάτι, την πάπρικα, το ντοματοπελτέ και ξινό χυμό πορτοκαλιού. Αφήνουμε να βράσει
5. Προσθέστε την κολοκύθα και κόψτε τις πατάτες σε μεγάλα ζάρια.
6. Καλύψτε και μαγειρέψτε μέχρι η πίεση του καλαμποκιού μαλακώνει.
7. Αποκαταστήστε το αλάτι.
ΠΟΥΤΊΓΚΑ CORN
Συστατικά:
γλυκό καλαμπόκι (αραβόσιτος)   (1lata)
συμπυκνωμένο γάλα (1 μεγάλο κουτί)
γάλα (1lata)
αυγών  (5 μονάδες)
Μαύρο Βανίλια (2 κουταλιές της σούπας)
ζάχαρη (3 κουταλιές της σούπας)
νερό (1 φλιτζάνι)
αλάτι
ξύσμα ενός λεμονιού
Πώς να προετοιμάσετε:
Ρίχνουμε τα αυγά, το συμπυκνωμένο γάλα και φυσικά, τη βανίλια, μια πρέζα αλάτι σε ένα μπλέντερ και ανακατέψτε.
Ανακατέψτε το καλαμπόκι, το ξύσμα λεμονιού και συνεχίστε έως ότου όλα ενσωματώνεται
Σουρώνουμε και να αναιρέσει.
Βάζουμε σε μια κατσαρόλα να ζεσταθεί τις 3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη, μια πρέζα αλάτι και ένα φλιτζάνι νερό, αφήστε την φωτιά κάτω έως ότου διαμορφώνει μια καραμέλα.
Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και τοποθετήστε το σε υδατόλουτρο επί μία ώρα
Δροσίστε και σερβίρετε σε ένα πιάτο.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου

αναζήτηση στο διαδυκτιο

Για περισσότερα άρθρα κάντε κλικ εδώ

Για περισσότερα άρθρα κάντε κλικ εδώ

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΌΤΕΡΑ ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ


κοινοποιήστε στο facebook











Καιρός στην Έδεσσα

καιρος Θεσσαλονίκη

πολυγυρος

ΚΑΙΡΟΣ ΝΕΑ ΣΚΙΟΝΙ

ρολόγια