Αρχική σελίδα

Έδεσσα - Βοδένα

συνδεθείτε στο facebook

"Εφημερεύοντα Φαρμακεία Έδεσσας

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Έδεσσα

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Θεσσαλονικη

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Θεσσαλονίκη

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΠΕΛΛΑΣ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΠΕΛΛΑΣ

Εφημερίες Νοσοκομείων Θεσσαλονικης

Εφημερεύοντα Νοσοκομεία ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Τιμές Καυσίμων ΠΕΛΛΑΣ

Τιμές Καυσίμων ΠΕΛΛΑΣ

Τιμές Καυσίμων

Τιμές Καυσίμων ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Δρομολόγια Πλοίων - Link to Us

Δρομολόγια Πλοίων για όλη την Ελλάδα

Παγκόσμιο ρολόι HTML5

Τετάρτη 16 Μαΐου 2012

Hollande της Γαλλίας βρίσκεται στο Βερολίνο για συνομιλίες με την Μέρκελ


Hollande της Γαλλίας βρίσκεται

 στο Βερολίνο για συνομιλίες με

 την Μέρκελ



Πρόσφατα ορκίστηκε σε-ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Hollande έφτασε στο Βερολίνο για συνομιλίες με βασικούς Γερμανίδα Καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ,

«Μήνυμα εμπιστοσύνης»
Οι αναλυτές περιμένουν να δουν πώς η Γερμανίδα Καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ και ο κ. Hollande μπορεί να ξεπεράσουν τις διαφορές τους για τον τρόπο επίλυσης της κρίσης.
Οι χρηματιστηριακές αγορές και το ευρώ έχουν πέσει μέσα σε συνεχιζόμενη πολιτική αβεβαιότητα στην Ελλάδα.
Ο πρόεδρος της ομάδας των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης, Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, επέμεινε τη Δευτέρα ότι θα κάνει "ό, τι είναι δυνατόν" για να κρατήσει την Ελλάδα στη ζώνη του ευρώ.
Ο κ. Hollande ορκίστηκε για μια πενταετή θητεία στο Μέγαρο των Ηλυσίων στο Παρίσι, έγινε ο πρώτος πρόεδρος της Σοσιαλιστικής της Γαλλίας σε 17 χρόνια.
Στην εναρκτήρια ομιλία του, ο κ. Hollande είπε ότι θα επιθυμούσε να παραδώσει ένα «μήνυμα εμπιστοσύνης».
"Η εντολή που έχω είναι να φέρει πίσω τη Γαλλία στη δικαιοσύνη, να ανοίξει μια νέαπορεία στην Ευρώπη, να συμβάλει στην παγκόσμια ειρήνη και τη διατήρηση του πλανήτη. "
Ο νέος πρόεδρος είπε ότι είχε πλήρη επίγνωση των προκλήσεων που αντιμετωπίζει η Γαλλία, η οποία συνόψισε ως "τεράστιο χρέος, χαμηλή ανάπτυξη, μείωση της ανταγωνιστικότητας, και μια Ευρώπη που αγωνίζεται να βγει από την κρίση".
Ο κ. Hollande, επίσης, είπε ότι ήθελε άλλους Ευρωπαίους ηγέτες να υπογράψουν μια συμφωνία που "δένει την αναγκαία μείωση του ελλείμματος στην απαραίτητη τόνωση της οικονομίας".
«Θα τους πω την αναγκαιότητα για την ήπειρό μας είναι η προστασία, σε έναν ασταθή κόσμο, όχι μόνο τις αξίες της, αλλά και τα συμφέροντά της στο όνομα των εμπορικών ανταλλαγών", πρόσθεσε.
Μετά τις τελετές, ο κ. Hollande ονόματι Jean-Marc Ayrault, ηγέτης της Σοσιαλιστικής Ομάδας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, ως πρωθυπουργός του.
Ο κ. Ayrault, ο οποίος θεωρείται ως φιλογερμανική με καλές επαφές στο Βερολίνο, είχε ευρέως αιχμή για τη θέση.
Χριστιανική του BBC στο Παρίσι Fraser, λέει ο 57-year-old κ. Hollande έχει περάσει τα τελευταία εβδομάδα ετοιμάζεται να αναλάβει την προεδρία, και τώρα αρχίζει η δουλειά στα σοβαρά.
«Συμβιβασμοί»
Λίγο μετά την ορκωμοσία του στην κ. Hollande έφυγε για το Βερολίνο να έχει δείπνο με την Καγκελάριο Μέρκελ, ο οποίος είπε ότι θα επιθυμούσε ο νέος αρχηγός "με ανοιχτές αγκάλες".
Αλλά αγκαλιά της θα κρύψει κάποια αμηχανία, λέει η Ευρώπη του BBC συντάκτη Gavin Hewitt, αφού η κ. Μέρκελ υποστήριξε ανοιχτά τον κ. Σαρκοζί στην εκλογική μάχη.
"Δεν πιστεύουμε ότι το ίδιο για τα πάντα," ο κ. Hollande αναγνώρισε στη γαλλική τηλεόραση τη Δευτέρα. "Θα πω ότι ο ένας τον άλλον, έτσι ώστε από κοινού μπορούμε να καταλήξουμε σε καλούς συμβιβασμούς."
Ο κ. Hollande απαίτησε ότι ένα ευρωπαϊκό σύμφωνο δημοσιονομικής που ράγισαν κάτω στις σπατάλες επαναδιαπραγμάτευση να περιλαμβάνει μεγαλύτερη έμφαση σε μέτρα για την τόνωση της ανάπτυξης, ενώ η Γερμανία επιμένει ότι η συνθήκη πρέπει να γίνει σεβαστή.
Όποια και αν είναι οι διαφορές τους, η κρίση στην ευρωζώνη θα τα βάλουν κάτω από τεράστια πίεση για συμβιβασμό, λέει ο ανταποκριτής μας.
Καθώς οι δύο μεγαλύτερες οικονομίες της ευρωζώνης - και μεγαλύτερους χρηματοδότες κεφάλαια διάσωσης της - Γερμανία και η Γαλλία είναι βασικοί παράγοντες λήψης αποφάσεων για τη στρατηγική έπρεπε να τραβήξει την Ευρώπη από την κρίση.
Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που δημοσιεύθηκαν την Τρίτη το πρωί, η γαλλική οικονομία δεν έδειξε αύξηση κατά το πρώτο τρίμηνο του 2012.Η ανάπτυξη κατά το τελευταίο τρίμηνο του 2011 επίσης αναθεωρήθηκε προς τα κάτω στο 0,1% από 0,2%.
Ωστόσο, η οικονομία της Γερμανίας αναπτύχθηκε από μια ισχυρότερη από το αναμενόμενο 0,5% στους τρεις πρώτους μήνες του έτους.
Μετά γερμανική ταξίδι του, ο κ. Hollande θα πραγματοποιήσει την πρώτη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου του την Πέμπτη ακολουθείται από μια επίσκεψη στην Ουάσιγκτον για να συναντηθεί ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα την Παρασκευή.


BBC

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου

αναζήτηση στο διαδυκτιο

Για περισσότερα άρθρα κάντε κλικ εδώ

Για περισσότερα άρθρα κάντε κλικ εδώ

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΌΤΕΡΑ ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ


κοινοποιήστε στο facebook











Καιρός στην Έδεσσα

καιρος Θεσσαλονίκη

πολυγυρος

ΚΑΙΡΟΣ ΝΕΑ ΣΚΙΟΝΙ

ρολόγια