Αρχική σελίδα

Έδεσσα - Βοδένα

συνδεθείτε στο facebook

"Εφημερεύοντα Φαρμακεία Έδεσσας

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Έδεσσα

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Θεσσαλονικη

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Θεσσαλονίκη

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΠΕΛΛΑΣ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΠΕΛΛΑΣ

Εφημερίες Νοσοκομείων Θεσσαλονικης

Εφημερεύοντα Νοσοκομεία ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Τιμές Καυσίμων ΠΕΛΛΑΣ

Τιμές Καυσίμων ΠΕΛΛΑΣ

Τιμές Καυσίμων

Τιμές Καυσίμων ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Δρομολόγια Πλοίων - Link to Us

Δρομολόγια Πλοίων για όλη την Ελλάδα

Παγκόσμιο ρολόι HTML5

Σάββατο 6 Αυγούστου 2011

Υγιεινό και ωφέλιμο το γαιδουρινό γάλα



Πανάκριβο και ωφέλιμο το γαιδουρινό γάλα




Τα συμπαθέστατα γαιδουράκια που σε λίγο θα αποτελούν είδος προς εξαφάνιση... και στην Κρήτη, μάλλον μπορούν πλέον να ελπίζουν σε ένα καλύτερο μέλλον.
Σύμφωνα με Ιταλούς ερευνητές επιστήμονες οι οποίοι μελέτησαν την επίδραση που μπορεί να έχει το γάλα του γαϊδάρου στην αθρώπινη υγεία, κατέληξαν ότι είναι πολύ πιο ευεργετικό από το γάλα της αγελάδας.
Οι ερευνητές του Πανεπιστημίου της Νάπολης της Ιταλίας, οι οποίοι παρουσίασαν τα ευρήματά τους στο Ευρωπαϊκό Συνέδριο για την Παχυσαρκία στην Κωνσταντινούπολη, συνέκριναν τα αποτελέσματα του γαϊδουρινού γάλακτος με αυτά του αγελαδινού στη διατροφή και την υγεία.
Όπως διαπίστωσαν , το γαιδουρινό γάλα, κατ’ αρχήν περιέχει λιγότερα και καλύτερης ποιότητας λιπαρά , όπως τα ωμέγα 3 και τα λιπαρά οξέα τα οποία βοηθούν στη μείωση της χοληστερόλης και παρέχουν φυσική προστασία στην καρδιά.
Επίσης έχει υψηλότερα επίπεδα ασβεστίου ενώ φαίνεται να είναι κατάλληλο για τα παιδιά που εμφανίζουν αλλεργίες στα γαλακτοκομικά προϊόντα που κυκλοφορούν στο εμπόριο.
Τέλος, για όσους φροντίζουν τη γραμμή τους, η νέα μελέτη έδειξε ότι βοηθάει περισσότερο στο αδυνάτισμα, γιατί ενεργοποιεί τον μεταβολισμό.
«Η κατανάλωση του γαϊδουρινού γάλακτος θα πρέπει να ενθαρρυνθεί» ήταν το συμπέρασμα στο οποίο κατέληξαν οι ερευνητές στην παρουσίασή τους.
Σύμφωνα και με προηγούμενες μελέτες το συγκεκριμένο είδος γάλακτος είναι καλύτερο από το αποβουτυρωμένο γάλα αγελάδας, το γάλα σόγιας και το γάλα σε σκόνη, ιδιαίτερα για τα παιδιά, γιατί περιέχει υψηλά επίπεδα ασβεστίου.
Επιπλέον το γεγονός ότι μοιάζει πολύ με το ανθρώπινο μητρικό γάλα και περιέχει λίγες πρωτεΐνες το καθιστά κατάλληλο για πολύ μικρά παιδιά που εμφανίζουν αλλεργίες στα άλλα γαλακτοκομικά προϊόντα.
Πανάκριβο και ….επιδοτούμενο
Ήδη στο Βέλγιο λειτουργεί κτηνοτροφική μονάδα γαλακτοπαραγωγής με γαιδάρους. Πρόκειται για την μονάδα του Ολιβιέ Ντενίς που βρίσκεται στο Chateau des Mottes και είναι η μοναδική στο Βέλγιο που δραστηριοποιείται σε αυτό τον τομέα. Ξεκίνησε πριν από εννέα χρόνια και γρήγορα «γιγαντώθηκε».
«Για 30 χρόνια είχαμε στο σπίτι επτά γαϊδούρια. Μάθαμε για τις ευεργετικές ιδιότητες του γαϊδουρινού γάλακτος και το 1998 αποφασίσαμε με την σύζυγό μου να αξιοποιήσουμε τα γαϊδουράκια μας. Στήσαμε την επιχείρηση με τα χέρια μας, χωρίς καμία επιδότηση. Μας αρέσει αυτό που κάνουμε και δεν θα το αλλάζαμε με τίποτα», δήλωσε ο ιδιοκτήτης της μονάδας που φέρει τον τίτλο «Εκτροφή Όνων στη Χώρα των Λόφων».
Σήμερα, η κτηνοτροφική μονάδα αποτελείται από 100 γαϊδούρια που όλα τους ανήκουν στη φυλή «αρκαδικός όνος».
«Τα ζώα τα πήραμε από την Ελλάδα, την Ιταλία, την Ισπανία, τη Γάλλια και την Πορτογαλία. Κυρίως τρώνε χόρτο, που το Βέλγιο δεν διαθέτει γιατί οι αυξημένες βροχοπτώσεις το καταστρέφουν. Αναγκαζόμαστε να το αγοράζουμε από την Ισπανία. Κάθε χρόνο βγάζουμε περίπου τέσσερις τόνους γάλα.», προσθέτει. Το γάλα διατίθεται μόνο στην αγορά του Βελγίου με λιανική τιμή που ξεπερνά τα 100 ευρώ το λίτρο. Από την επεξεργασία του γάλακτος προκύπτουν διάφορα προϊόντα, μεγάλο μέρος των οποίων εξάγεται στη Γαλλία, στην Ελβετία, στη Γερμανία και τον Καναδά.
Το σαπούνι πωλείται προς 3,5 ευρω, το σκεύασμα για συμπλήρωμα διατροφής 55 ευρώ, το αφρόλουτρο 18,5 ευρώ, η ενυδατική κρέμα 16 ευρώ, το σαπούνι αντιγήρανσης 6,2 ευρώ, οι καραμέλες 5,4 ευρώ και το λικέρ με γάλα γαϊδούρας 16,2 ευρώ.
Όπως είπε ο Βέλγος κτηνοτρόφος, το γάλα γαϊδούρας είναι εξαιρετικής ποιότητας και κατά το παρελθόν το διέθεταν ως φάρμακο και το χρησιμοποιούσαν σαν καλλυντικό. Μέσα σε γαϊδουρινό γάλα έπαιρνε το μπάνιο της η βασίλισσα της Αιγύπτου.
Αντίστοιχη μονάδα υπάρχει και στην Σερβία, όπου το γαιδουρινό γάλα πωλείται προς 40 ευρώ το λίτρο.

Παρασκευή 5 Αυγούστου 2011

Μπορείτε στην Ελλάδα

ένα υπέροχο βίντεο για την Ελλάδα 
τώρα μπορείτε να επισκεφτείτε την Ελλάδα

Μικρογραφία



Ένα βήμα πριν από το Κραχ

Στα πρόθυρα της πλήρους κατάρρευσης βρίσκονται οι αγορές σε όλα τα μήκη και τα πλάτη του πλανήτη, καθώς η κρίση χρέους της ευρωζώνης δείχνει να παίρνει ανεξέλεγκτες διαστάσεις, αναγκάζοντας τους ηγέτες σε άμεσες συναντήσεις για να προλάβουν τα χειρότερα.
Ένα βήμα από το Κραχ



Έχει αρχίσει να γίνεται κατανοητό σε όλους πως οι αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής δεν αντιμετωπίζουν την κρίση χρέους στην Ευρωζώνη, την στιγμή που στην δίνη του οικονομικού κυκλώνα βρίσκονται και οι ΗΠΑ στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, εντείνοντας τους φόβους για νέα ύφεση στην παγκόσμια οικονομία, μετά την κρίση του 2008.
Με τις εξελίξεις αυτές να είναι ραγδαίες, ο Γάλλος πρόεδρος Nicolas Sarkozy πρόκειται να συζητήσει για την κατάσταση στις χρηματοοικονομικές αγορές με τη Γερμανίδα Καγκελάριο Angela Merkel και τον Ισπανό πρωθυπουργό Jose Luis Rodriguez Zapatero σήμερα, σύμφωνα με ανακοίνωση που εκδόθηκε από το γραφείο του Γάλλου προέδρου.
«Αφού μίλησε (την Πέμπτη) με τον πρόεδρο της ΕΚΤ, Τρισέ, ο πρόεδρος θα μιλήσει τηλεφωνικώς με τη Γερμανίδα καγκελάριο Μέρκελ και τον Ισπανό ηγέτη Θαπατέρο» αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση.
Από την πλευρά της η Καγκελαρία επιβεβαιώνει την επικοινωνία τονίζοντας ότι το θέμα της συζήτησης, είναι η κατάσταση στην ευρωζώνη.
Καταρρέουν οι αγορές
Οι αγορές βρίσκονται ένα βήμα πριν την κατάρρευση. Την τελευταία εβδομάδα τα χρηματιστήρια όλου του κόσμου εμφανίζουν τεράστιες απώλειες.
Πτωτικά κινούνται τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια με τις απώλειες του Χρηματιστηρίου του Λονδίνου να φθάνουν το 2,76%, του Παρισιού το 1,60%, της Φρανκφούρτης το 2,24%, του Μιλάνου το 3,89%, της Μαδρίτης 3,89% και της Ελβετίας το 2,70%. Tο Χρηματιστήριο Αθηνών κατρακυλά κάτω και από τις 1.050 μονάδες, χάνοντας 3,5% και πλέον.
Το Τόκιο έκλεισε σήμερα το πρωί με απώλειες 3,72% ενώ λίγες ώρες νωρίτερα στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης ο βιομηχανικός δείκτης Dow-30 έκλεισε με απώλειες 4,31% και ο δείκτης του χρηματιστηρίου Nasdaq με ζημιά 5,08%. 
Και ενώ τα χρηματιστήρια καταποντίζονται τα spread «πετάνε» τόσο για την Ιταλία και την Ισπανία, αλλά όπως είχαμε ξαναγράψει πλέον και της Γαλλίας και του Βελγίου, υπό τον φόβο διάχυσης της κρίσης χρέους στην Ευρωζώνη.
Μια κρίση που πρέπει να διαχειριστούν οι ηγέτες άμεσα και αποτελεσματικά πριν οδηγήσει στην πλήρη κατάρρευση των χρηματαγορών και στην απόλυτη παγκοσμιοποίηση της κρίσης.

Γιούχαραν τον Γ. Κιμούλη στη Ζάκυνθο


Η παράσταση εξελισσόταν κανονικά όταν την σιωπή από τη πλευρά των θεατών έσπασαν τα γιουχαΐσματα με αποδέκτες τον Γιώργο Κιμούλη και τον θίασό του.


Ο δημοφιλής ηθοποιός ανταπέδωσε τις ..φιλοφρονήσεις με ένα «Στα μούτρα σας…», πριν διακόψει την παράσταση και αποχωρήσει τελικά. Το θλιβερό για έναν ηθοποιό περιστατικό συνέβη σε θέατρο της Ζακύνθου, χθες το βράδυ. Εκεί όπου στεγάστηκε το θεατρικό «Οθέλλος» του Σαίξπηρ με πρωταγωνιστές τους Σμαράγδα Καρύδη και Κωνσταντίνο Μαρκουλάκη.

Η σύγχρονη σκηνοθετική ματιά του Κιμούλη στο Σαιξπηρικό αριστούργημα, φαίνεται πως εξόργισε μερίδα του κοινού που στη μέση της παράστασης έδωσε δική του παράσταση με σχόλια του τύπου: (ουυυυυυ…τι είναι αυτά ρε!).

Ο σκηνοθέτης και πρωταγωνιστής φανερά εκνευρισμένος, διέκοψε την παράσταση λέγοντας χαρακτηριστικά: «Μπορεί κάτι να μη σας αρέσει, είναι δικαίωμά σας , αλλά σας παρακαλώ πολύ, όπως όταν δεν μας αρέσει ένα βιβλίο δεν το καίμε, όπως όταν δεν μας αρέσει ένας πίνακας δεν τον σκίζουμε, έτσι και δεν διακόπτουμε μια παράσταση. Είναι ακριβώς το ίδιο».



Γιαούρτωσαν τον Πρετεντέρη στην Αντίπαρο

Τη βόλτα του στα σοκάκια της Αντιπάρου έκανε αμέριμνος τα ξημερώματα ο γνωστός δημοσιογράφος, Γιάννης Πρετεντέρης. Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του BriefingNews στις 02:15 σήμερα μια νεαρή τουρίστρια – της οποίας το αίμα μάλλον «έβραζε» από αγανάκτηση – μόλις τον εντόπισε μέσα στο πλήθος, χωρίς να διστάσει, αφού προμηθεύτηκε γιαουρτάκι και αυγουλάκι… του τα πέταξε. Ο κύριος Πρετεντέρης, χωρίς να αντιδράσει, αφού άκουσε και τον σχετικό «εξάψαλμο» τα μάζεψε και έφυγε. Αυτόπτες μάρτυρες μας είπαν ότι δεν έβγαλε ούτε «κιχ».
Γιαούρτωσαν τον Πρετεντέρη στην Αντίπαρο

ΔΕΙΤΕ: Το facebook του Chuck Norris....



Το facebook του Chuck Norris! Απολαύστε το...




Dow Jones Industrial Average έπεφτε περισσότερο από 500 σημεία





PHOTO: Traders on floor of New York Stock Exchange
Αμερικανικές χρηματιστηριακές αγορές  πέφτοντας σήμερα εν μέσω φόβων για αποδυνάμωση της αμερικανικής οικονομίας. Ο Dow Jones Industrial Average υποχώρησε 333 μονάδες από το μεσημέρι, μια πτώση 
του 3 τοις εκατό και συνέχισε να βυθίσει, το κλείσιμο πάνω από 500 σημεία. Ήταν το μεγαλύτερο μία ημέρα πτώση από το Δεκέμβριο του 2008. Ο δείκτης μεταβλητότητας (VIX) αυξήθηκε κατά 26%.
Οι φόβοι μιας διπλής ύφεσης λαμβάνουν σαφώς  μεταξύ των εμπόρων και των οικονομολόγων.
"Η αγορά στέλνει ένα ισχυρό και σαφές μήνυμα ότι η αμερικανική οικονομία βρίσκεται σε ένα μαλακό μπάλωμα, το ερώτημα είναι εάν το μαλακό επίθεμα είναι προσωρινό, ή κάτι πιο σοβαρό", δήλωσε ο Hugh Johnson, επικεφαλής επενδύσεων της Hugh Johnson Advisors LLC.«Υπάρχει μια απώλεια της εμπιστοσύνης στην οικονομία και υπάρχει ένα πραγματικό ερώτημα για το αν η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ ή της ομοσπονδιακής κυβέρνησης στην Ουάσινγκτον (θα) κάνει τίποτα γι 'αυτό. Χρειαζόμαστε περισσότερους από έναν αριθμούς, χρειαζόμαστε μια σειρά από αριθμούς που δείχνουν την οικονομία έχει αρχίσει να ανακάμπτει. Δεν βλέπουμε ότι ακόμα », είπε ο Τζόνσον.
Οι αγορές αντιδρούν κυρίως εβδομαδιαία στοιχεία ανεργίας απαίτηση από το Τμήμα Εργασίας δείχνει ότι η αγορά εργασίας παραμένει αδύναμη. Κατά την εβδομάδα που έληξε στις 30 Ιουλίου υπήρξαν 400.000 νέες αιτήσεις ανεργίας. Αυτό ήταν μια μείωση της αρχικής αποζημίωσης από την εβδομάδα νωρίτερα, αλλά σαφώς δεν είναι αρκετή από τη μείωση να δοθούν στους επενδυτές την εμπιστοσύνη στη δύναμη της αμερικανικής οικονομίας ως σύνολο. Ανέργων αριθμοί για τον Ιούλιο αναμένεται από το πρωί της Παρασκευής πριν από το άνοιγμα των αγορών.
Ο φόβος για μια εξάπλωση κρίση χρέους στην Ευρώπη  επίσης  συμβάλει στην απότομη πτώση της αγοράς σήμερα. Μελαγχολικά στοιχεία της περασμένης εβδομάδας ΑΕΠ και αδύνατα στοιχεία κατασκευής στις αρχές της εβδομάδας είναι επίσης μεταξύ των παραγόντων που παρακινούν τις ανησυχίες των επενδυτών. "Αν έχετε καλές αποδοχές, τα ιδρύματα πρέπει να βάλετε σε υψηλότερη θέση στον κατάλογο των προτεραιοτήτων με την έννοια ότι υπάρχουν οδηγοί του φόβου εκεί έξω στις παγκόσμιες αγορές ότι ατού τα κέρδη», δήλωσε ο Peter Kenny, Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Knight Capital.

Το κόστος ενός βαρελιού πετρελαίου μειώθηκε επίσης σημαντικά σήμερα, με πτώση πάνω από 5 δολάρια στη διαπραγμάτευση Νέα Υόρκη, καθώς οι επενδυτές αρχίσουν τιμολόγηση στις αυξανόμενες πιθανότητες μιας ύφεσης. Η σύμβαση εγκαταστάθηκαν στο 86,63 δολάρια, τη χαμηλότερη τιμή από το Φεβρουάριο, σε σύγκριση με 5,30 δολάρια ή 5,7% σε μία μόνο μέρα.
Δεδομένου ότι πέφτουν οι τιμές συμβολαίων μελλοντικής εκπλήρωσης, Αμερικανοί καταναλωτές είναι πιθανό να αρχίσουμε να βλέπουμε την τιμή της αντλίας (κατά μέσο όρο 3,71 δολάρια σε εθνικό επίπεδο για την απλή αμόλυβδη τώρα) εντός των προσεχών εβδομάδων.

Πέμπτη 4 Αυγούστου 2011

Ένα στα 10 νοικοκυριά δεν έχει ρεύμα

Δεν είναι λίγοι οι συμπολίτες μας που σχηματίζουν ουρές στα κατά τόπους υποκαταστήματα της ΔΕΗ, προσδοκώντας σ' ένα διακανονισμό των οφειλών τους, μιας και αδυνατούν, εδώ και μήνες, να πληρώσουν τους λογαριασμούς του ηλεκτρικού ρεύματος. «Καλύτερα να πληρώνουμε τόκους παρά να μας κόψουν το ρεύμα», λένε οι περισσότεροι.
Ένα στα 10 νοικοκυριά δεν έχει ρεύμα

Από την πλευρά τους στελέχη της εταιρείας χαρακτηρίζουν «ασύμφορο» το διακανονισμό, λέγοντας ότι αν δεν πληρωθούν οι λογαριασμοί εντός τριμήνου, επιβαρύνονται με επιτόκιο 6,5%. Έτσι σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία της ΔΕΗ, το 8% των καταναλωτών καθυστερεί να πληρώσει το λογαριασμό περίπου για ένα εξάμηνο, ενώ το 2% δεν πληρώνει τους ληξιπρόθεσμους λογαριασμούς και πέραν του εξαμήνου.
Η επιχείρηση επισημαίνει επίσης πως από τα 250.000 νοικοκυριά στα οποία λόγω χρεών διεκόπη η παροχή ρεύματος, περίπου στις 100.000 δεν έχει επανασυνδεθεί. Μέσα σε αυτούς τους χρήστες συμπεριλαμβάνονται και αρκετές μικρές επιχειρήσεις που κλείνουν.
Πιο συνεπείς οι μισθωτοί
Ως «συνεπείς» πελάτες κρίνουν τους μισθωτούς, οι οποίοι εξαναγκάζονται να εφαρμόζουν αυστηρό προγραμματισμό στις οφειλές τους. Υπέρογκες θεωρούν οι καταναλωτές, αλλά και οι εκπρόσωποι της επιχείρησης, τις έμμεσες επιβαρύνσεις που «φουσκώνουν» τους λογαριασμούς του ρεύματος: 13% ΦΠΑ, 1,2 δισ. ετησίως για δημοτικά τέλη, 300 εκατ. ευρώ υπέρ ΕΡΤ, πρόσθετα ειδικά τέλη, φόρος κατανάλωσης δικαιωμάτων τελωνειακών.
Καλλιτέχνες, φοιτητές, άνεργοι, συνταξιούχοι και καταστηματάρχες, η γενιά των τριαντάρηδων, είναι ορισμένοι από τους εκατοντάδες καταναλωτές που περνούσαν την πόρτα με το ταμπελάκι «Αιτήσεις Διακοπών» στην κεντρική υπηρεσία.
«Οφείλω 531 ευρώ και είμαι φοιτητής. Αν δεν κάνω διακανονισμό, θα μείνω χωρίς ρεύμα. Οι πάγιες ανάγκες είναι αρκετές και δεν έχω εισόδημα. Στο εξοχικό των γονιών κάνω διακοπές», λέει ο Γιάννης Θεοδώρου, σε ρεπορτάζ της εφημερίδας Ελευθεροτυπία.
Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, η τριαντάχρονη Κ. Σιδερίδου οφείλει 925 ευρώ: «Το ρεύμα είναι το λιγότερο. Τα τέλη που πληρώνουμε είναι περισσότερα από το ποσό της κατανάλωσης ρεύματος. Το μαγαζί με τα ψιλικά βγάζει τρία με τέσσερα κατοστάρικα το μήνα. Δεν θα πάω διακοπές για να τα πληρώσω. Γιατί δεν μπορώ να δουλέψω χωρίς ρεύμα».
«Μόλις 86 ευρώ χρωστάω, αλλά δεν μπορώ να τα πληρώσω γιατί ζω με τη σύνταξη του ΟΓΑ, δηλαδή με 340 ευρώ. Ψάχνω για δουλειά αλλά δεν βρίσκω», προσθέτει ο Μαν. Χαιρέτης.
Εμφανώς εκνευρισμένη η Αννα Χατζηβασιλείου: «Κόβουν τους μισθούς και ακριβαίνουν όλα. Πληρώνεις τους λογαριασμούς και δεν μένει τίποτα για το φαγητό. Αυτούς που χρωστάνε πολλά δεν τους αγγίζουν. Επιπλέον, στη βρόμικη πρωτεύουσα που κρύβει άπειρους κινδύνους, πληρώνουμε πανάκριβα τέλη».
«Ο λογαριασμός είναι υψηλός για το εισόδημά μας», λέει η συνταξιούχος Ι. Χριστοφάκη, προσθέτοντας: «Με τη σύνταξή μου πληρώνω και τα Ταμεία των παιδιών μου, γιατί δεν υπάρχει δουλειά. Η κατάσταση είναι δραματική και κάνουμε οικονομία. Φέτος δεν χρησιμοποιούμε τον κλιματισμό».
«Εφόσον οι μισθοί και οι συντάξεις μειώνονται, θα πρέπει να μειωθούν αντίστοιχα και τα τιμολόγια. Αν ξεπουληθεί η ΔΕΗ, ο ιδιώτης θ' ανεβάσει την τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος», προσθέτει ο Αντ. Καρπαθόπουλος.
Πηγή: Ελευθεροτυπία


Τετάρτη 3 Αυγούστου 2011

Επίθεση ΝΔ - ΛΑΟΣ κατά της Έλενας Παναρίτη


Για τη φράση της «δεν είμαι Ελληνίδα, αλλά Αμερικανίδα»

             Έλενα Παναρίτη
Βουλευτής Επικρατείας ΠΑΣΟΚ"



Επίθεση ΝΔ - ΛΑΟΣ κατά  της Έλενας Παναρίτη

Για προσβολή των Ελλήνων αλλά και του κοινοβουλευτισμού, καθώς και για «μυστική ατζέντα... αμερικανοποίησης» της οικονομίας μας κάνουν λόγο συνεργάτες του Αντώνη Σαμαρά αναφορικά με την συνέντευξη της Έλενας Παναρίτη στον Guardian στην οποία ανέφερε πως «δεν είμαι Ελληνίδα, αλλά Αμερικανίδα». Στο ίδιο μήκος κύματος ετοιμάζει επίθεση και ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. κ. Γιώργος Καρατζαφέρης.

Το επίμαχο άρθρο αναφέρει χαρακτηριστικά: «…Και για έναν Έλληνα πολιτικό που εμπλέκεται στην προώθηση μερικών από τα πιο αιφνίδια, επώδυνα οικονομικά μέτρα στην ιστορία της χώρας, αυτή δεν φαίνεται ιδιαίτερα Ελληνίδα. Όταν παρατηρήσουμε πόσοι υπολογιστές της Apple είναι στο γραφείο της, απαντά: Αυτό συμβαίνει γιατί δεν είμαι Ελληνίδα, είμαι Αμερικανίδα».

Όταν ρωτήθηκε να περιγράψει με πιο τρόπο η Ελλάδα θα αλλάξει την οικονομική πολιτική (που επικρατούσε τα προηγούμενα χρόνια), η απάντησή της «περιστρέφεται γύρω από την αλλαγή θεσμών της και των δομών της - με άλλα λόγια, καθιστώντας την Ελλάδα λιγότερο ελληνική».

Το απόσπασμα της συνέντευξης της Ε. Παναρίτη στον Guardian, είναι το ακόλουθο:

“And for a Greek politician involved in pushing through some of the most abruptly painful economic measures in the country’s history, she does not seem especially Greek. When I observe how many Apple computers are in her office, she replies: “That’s because I’m not Greek, I’m American.” Her speech is American-accented and peppered with “darn” and “have a nice day”. When asked to describe how Greece needs to change its economy, her answer revolves around changing its institutions and its structures – in other words, making Greece less Greek. Castigating the bureaucracy, she says: “It’s not a kibbutz, it’s a big country!”

και η μετάφραση 
Και για έναν Έλληνα πολιτικό που εμπλέκονται στην προώθηση μέσα από μερικά από τα πιο απότομα επώδυνα οικονομικά μέτρα στην ιστορία της χώρας, που δεν φαίνεται ιδιαίτερα ελληνικά. Όταν παρατηρήσουμε πόσοι υπολογιστές της Apple είναι της γραφείο, απαντά: «Αυτό συμβαίνει γιατί δεν είμαι ελληνικά, είμαι Αμερικανός." Her ομιλία είναι Αμερικανός-τονισμένα και διανθιστεί με «καταριέται» και «έχουν μια ωραία μέρα". Όταν ρωτήθηκε να περιγράψει το πώς η Ελλάδα πρέπει να αλλάξει την οικονομία της, η απάντησή της περιστρέφεται γύρω από την αλλαγή θεσμών της και των δομών της - με άλλα Δηλαδή, καθιστώντας την Ελλάδα λιγότερο ελληνικά. Castigating της γραφειοκρατίας, λέει: «Δεν είναι ένα κιμπούτς, είναι μια μεγάλη χώρα!"

Διώχνουν τους Αγανακτισμένους από τον Λευκό Πύργο


Την τακτική του Δημάρχου  Αθηναίων Γ. Καμίνη φαίνεται πως είναι αποφασισμένος να ακολουθήσει ο Γ. Μπουτάρης. Όπως αναφέρει σε δημοσίευμά της η εφημερίδα  "Αγγελιοφόρος" ο δήμαρχος της Θεσσαλονίκης σκοπεύει να απομακρύνει τις σκηνές των "Αγανακτισμένων" από τον Λευκό Πύργο.

Διώχνουν τους Αγανακτισμένους από τον Λευκό Πύργο


Σύμφωνα με τη ίδια πηγή,τις προηγούμενες μέρες  ο δήμαρχος, Γιάννης Μπουτάρης, είχε επαφές με τις εισαγγελικές αρχές και ζήτησε τη συνδρομή τους για την απομάκρυνση των σκηνών.
Φαίνεται πως η επιχείρηση εκκαθάρισης της πλατείας Συντάγματος, που έγινε πρόσφατα στο δήμο Αθηναίων με πρωτοβουλία του δημάρχου, Γιώργου Καμίνη, και τη συμβολή της Ελληνικής Αστυνομίας, διευκόλυνε και τον κ. Μπουτάρη για να προχωρήσει σε ανάλογη πρωτοβουλία.
Αυτό ενδέχεται να γίνει μέχρι της ερχόμενη Κυριακή, σύμφωνα με την εφημερίδα.Μάλιστα αναμένεται να ακολουθηθεί το "μοντέλο της Αθήνας", όπου οι άνδρες της Δημοτικής Αστυνομίας είχαν τη συνδρομή δύναμης της Ελληνικής Αστυνομίας στην όλη επιχείρηση.
Σημειώνεται ότι στην περίπτωση της Αθήνας είχαμε και συλλήψεις, ενώ η όλη επιχείρηση προκάλεσε αντιδράσεις, καθώς έγινε τα ξημερώματα.


Τρίτη 2 Αυγούστου 2011

Γιορτάζει η Nia Vardalos και Επιστρέφει στις ελληνικές ρίζες


  Γιορτάζει η  Nia Vardalos και Επιστρέφει στις  ελληνικές ρίζες

Η ελληνίδα ηθοποιός Νία Βαρντάλος (κέντρο) παρευρίσκεται νύχτα  στο  άνοιγμα του Ελληνικού Περιπτέρου Folklorama στο Γουίνιπεγκ για την Κυριακή 31 Ιουλίου, 2011. (TED GRANT / CHRISD.CA)
Folklorama έκανε μια θορυβώδης έναρξη Κυριακή, καθώς η 42η ετήσια πολυπολιτισμικό φεστιβάλ θα φιλοξενήσει και εκπαιδεύσει χιλιάδες πάνω από τη διάρκεια των 14 ημερών.
Κυριακή βράδυ, Γουίνιπεγκ ηθοποιός Νία Βαρντάλος έκανε μια εμφάνιση στο ελληνικό περίπτερο στην Αγίου Δημητρίου Ελληνική Ορθόδοξη Εκκλησία - σημειώνοντας ότι έδεσε τον κόμπο στο χώρο της εκδήλωσης με το συντροφικό δράστη Ian Gomez . Βαρντάλος πήρε το χρόνο να ποζάρει για φωτογραφίες με τους πολλούς οπαδούς που ζήτησε πριν από την αναχώρηση. Είναι το παρόν στα γυρίσματα της πόλης στο σύνολο της "American Girl."


Πανούσης - Πάγκαλος Ο Ψαριανός κεντάει στη Βουλή [6-5-2010]








Πρετεντέρης-Πανούσης

http://www.youtube.com/watch?v=huYCHpKtFS8&NR=1


Ψαριανός για Πρετεντέρη.


http://www.youtube.com/watch?v=SeC-ag9kEeY&feature=related


Ο Ψαριανός κεντάει στη Βουλή [6-5-2010]



http://www.youtube.com/watch?v=uayqYEoIrjo&NR=1

Αρχειοθήκη ιστολογίου

αναζήτηση στο διαδυκτιο

Για περισσότερα άρθρα κάντε κλικ εδώ

Για περισσότερα άρθρα κάντε κλικ εδώ

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΌΤΕΡΑ ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ


κοινοποιήστε στο facebook











Καιρός στην Έδεσσα

καιρος Θεσσαλονίκη

πολυγυρος

ΚΑΙΡΟΣ ΝΕΑ ΣΚΙΟΝΙ

ρολόγια