Αρχική σελίδα

Έδεσσα - Βοδένα

συνδεθείτε στο facebook

"Εφημερεύοντα Φαρμακεία Έδεσσας

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Έδεσσα

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Θεσσαλονικη

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Θεσσαλονίκη

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΠΕΛΛΑΣ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΠΕΛΛΑΣ

Εφημερίες Νοσοκομείων Θεσσαλονικης

Εφημερεύοντα Νοσοκομεία ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Τιμές Καυσίμων ΠΕΛΛΑΣ

Τιμές Καυσίμων ΠΕΛΛΑΣ

Τιμές Καυσίμων

Τιμές Καυσίμων ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Δρομολόγια Πλοίων - Link to Us

Δρομολόγια Πλοίων για όλη την Ελλάδα

Παγκόσμιο ρολόι HTML5

Παρασκευή 15 Ιουλίου 2011

Αγανακτισμένοι Καλαμάτας - Φεστιβάλ Χορού Αποδοκίμασαν βουλευτή του ΠΑΣΟΚ:«Το ψήφισες ρε Νάντια, κατάντια, κατάντια»

Αγανακτισμένοι Καλαμάτας - Φεστιβάλ Χορού


Αποδοκίμασαν βουλευτή του ΠΑΣΟΚ: «Το ψήφισες ρε Νάντια, κατάντια, κατάντια»

Μια ομάδα 200 αγανακτισμένων που βρέθηκαν έξω από το Κάστρο, άρχισαν να αποδοκιμάζουν την βουλευτή Μεσσηνίας του ΠΑΣΟΚ, Νάντια Γιαννακοπούλου. Μόλις ολοκληρώθηκε η εκδήλωση και η βουλευτής βγήκε, άρχισαν να της πετάνε μπουκάλια με νερό και να φωνάζουν: «Το ψήφισες ρε Νάντια, κατάντια, κατάντια».



Η Νάντια

Αποδοκίμασαν βουλευτή του ΠΑΣΟΚ: «Το ψήφισες ρε Νάντια, κατάντια, κατάντια»

Γιαννακοπούλου αποχώρησε γρήγορα από το αμφιθέατρο.

Ο σύζυγός της Μάξιμος Μουμούρης σε πρόσφατη συνέντευξή του δήλωσε πως η ίδια βιώνει μία πολύ δύσκολη περίοδο: «Είναι πολύ περίεργη περίοδος αυτή για την Νάντια. Βιώνει, αυτό ακριβώς που πρόσφατα έλεγε κάποιος στην τηλεόραση, πως οι βουλευτές είναι στα όρια της κατάθλιψης. Και η σύζυγός μου περνάει κατάθλιψη με αυτήν την κατάσταση»


Πέμπτη 14 Ιουλίου 2011

ΓΙΑΤΊ ΔΕΝ ΡΩΤΑΣ ΤΟΝ ΑΝΤΡΙΚΌ

thumb

Η Ρωσία μας δάνειζε, αλλά εμείς...

Η Ρωσία μας δάνειζε, αλλά εμείς... 
Η Ρωσία ήταν έτοιμη από τις αρχές του 2010 να μας δανειοδοτήσει με ευνοϊκούς όρους...
και η χώρα μας αδιαφόρησε.

Η Ρωσία μας δάνειζε, αλλά εμείς...




Αυτό δήλωσε στην Ελευθεροτυπία, λίγο μετά την επανεκλογή του στην προεδρία της Ομοσπονδίας Ελληνικών Κοινοτήτων Ρωσίας, ο Ιβάν Σαββίδης, βουλευτής της Κρατικής Δούμας, επικεφαλής της 5ης Περιφέρειας του ΣΑΕ και «τσάρος του Ροστόφ», στις όχθες του Δον.

«Ήρθε ο Παπανδρέου στη Ρωσία πέρυσι τον Φεβρουάριο, αλλά δεν καταλαβαίνω γιατί ήρθε. Ο ηγέτης της Ρωσίας ήταν έτοιμος να δώσει 25 δισ. ευρώ, δεν έχω λόγο να μην το πω δημοσίως, γιατί έχω ο ίδιος γνώση του ζητήματος. Και ήταν μάλιστα έτοιμος να τα δώσει ως πρώτη δόση βοήθειας στην Ελλάδα, όμως, δυστυχώς... Ήταν δάνειο με χαμηλό επιτόκιο, οι λεπτομέρειες δεν έχουν πια σημασία, αφού προφανώς οι Αμερικανοί, το ΔΝΤ και η Ε.Ε. είπαν όχι. Τότε γιατί ήρθε στη Μόσχα ο Παπανδρέου; Για να δει ο ελληνικός λαός ότι συναντιέται με τον Πούτιν;», αυτά είναι τα ακριβή λόγια του Ι. Σαββίδη, που διαμαρτύρεται ότι οι ελληνορωσικές σχέσεις είναι τόσο παγωμένες, όσο ποτέ τα τελευταία 20 χρόνια.

«Ήταν έτοιμος»

«Δεν είναι μυστικό ότι εγώ κανόνισα την κατ' ιδίαν συνάντηση, ζητήθηκε η βοήθειά μου από την ελληνική πλευρά. Το πρωί συναντήθηκα με τον Παπανδρέου στην Κρατική Δούμα, μείναμε οι δυο μας με τον μεταφραστή και του είπα ότι δεν χρειάζεται να προβληματίζεται για τίποτε, ότι ο Πούτιν έχει καλή και θετική διάθεση, γι' αυτό και θα προτείνει να μείνουν μόνοι τους κι εφόσον δώσει κι αυτός τη συγκατάθεσή του, μπορεί να του θέσει οποιοδήποτε ζήτημα θεωρεί χρήσιμο. Ηταν έτοιμος να ακούσει τα πάντα», υποστήριξε ο κ. Σαββίδης, υπογραμμίζοντας ότι η συνομιλία κράτησε τελικά μόλις 20 λεπτά και λίγο αργότερα ενημερώθηκε από το Κρεμλίνο «ότι κατά τη διάρκειά της ο Παπανδρέου ουσιαστικά δεν έκανε απολύτως καμία ερώτηση, αλλά μιλούσε για τα οικολογικά προβλήματα της Ελλάδας».

«Γιατί ήρθατε;»

Σύμφωνα με τον ηγέτη των ομογενών της Ρωσίας, ο Β. Πούτιν είχε νωρίτερα σε ένδειξη καλής θέλησης ορίσει ως υπεύθυνο για την υλοποίηση των διμερών συμφωνιών τον Ιγκορ Σέτσιν, «έναν από τους ισχυρότερους αντιπροέδρους της ρωσικής κυβέρνησης, ο οποίος επιβλέπει ολόκληρο το ενεργειακό σύμπλεγμα και τη βαριά βιομηχανία μηχανοκατασκευών».

Αυτό σήμαινε ότι η Ρωσία είναι έτοιμη για άμεση συμφωνία και επιτάχυνση των διαδικασιών, όμως η Ελλάδα δεν έδειξε καμία διάθεση και «το ίδιο βράδυ πήγα στο προεδρικό ξενοδοχείο "Πρέζιντεντ" όπου έμενε ο Παπανδρέου, και τον ρώτησα: Πείτε μου σας παρακαλώ, γιατί ήρθατε και γιατί χρειαζόταν η κατ' ιδίαν συνάντηση, γιατί μου ζητήσατε βοήθεια, για να με δυσφημήσετε;».

Κατά τις εκτιμήσεις του ομογενή πολιτικού, «η αντίδραση που ακολούθησε είναι πλέον προς την αντίθετη κατεύθυνση» και έτσι μπορεί να εξηγηθεί και η πρόσφατη αναβολή της προγραμματισμένης για τις 5 Ιουλίου επίσκεψης Λαμπρινίδη στη Μόσχα, έπειτα από ρωσική πρωτοβουλία και με διατύπωση πρωτοφανών αιχμών για έλλειψη περιεχομένου στις διμερείς επαφές.

Σύμφωνα με τον Ι. Σαββίδη, το Κρεμλίνο ζήτησε να εξηγηθεί στον πρωθυπουργό ότι θα μπορούσε να ζητήσει οποιαδήποτε διευκόλυνση ήθελε, έστω και τηλεφωνικά, από τον Β. Πούτιν, γι' αυτό και αργότερα προτάθηκε να χορηγηθεί δάνειο, «που θα πληρωθεί εν μέρει με κρατικές δεσμεύσεις και εν μέρει με αγροτικά προϊόντα», έτσι ώστε να υλοποιηθεί το συμβόλαιο αγοράς τεθωρακισμένων οχημάτων μεταφοράς προσωπικού από τη Ρωσία, όμως και η πρόταση αυτή απορρίφθηκε.

Οι ελληνικές επιλογές οδηγούν, κατά τον Ι. Σαββίδη, στη σταδιακή μεγιστοποίηση των ρωσοτουρκικών σχέσεων, καθώς «στο φόντο μιας Ελλάδας που αδυνατίζει και όλο και περισσότερο αποστρέφει το πρόσωπό της από τη Ρωσία, όλο και ενεργότερα η τουρκική οικονομία συνεταιρίζεται με τη ρωσική και η Τουρκία ισχυροποιείται», εξέλιξη, που «θα είναι το χειρότερο έγκλημα για πολλές χιλιετίες. Και τότε δεν θα μπορούμε πλέον τίποτε να διορθώσουμε»
.


Για πρώτη φορά Εικόνα του Toad Rainbow, που βρέθηκε μετά από 87 χρόνια

Για πρώτη φορά Εικόνα του Toad Rainbow, που βρέθηκε μετά από 87 χρόνια



Massive, Αρχαία Wombat Ανακαλύφθηκε

Ένα ενήλικο θηλυκό Toad Bornean Rainbow, που αναφέρεται επίσης ως Toad ρεύμα Sambas, είχε εντοπιστεί από τους επιστήμονες στο Penrissen, Sarawak, Μαλαισία Βόρνεο, 13 Ιουνίου 2011. Αυτές είναι οι πρώτες φωτογραφίες από τις πολύχρωμες, ψιλόλιγνος-με πόδια πλάσμα, το οποίο δεν έχει δει από το 1924

Ενα από τα 10 στον κόσμο των πιο καταζητούμενων αμφίβια έχει τελικά εντοπίστηκε (λογοπαίγνιο δεν προορίζονται). Η Βόρνεο Rainbow Toad , γνωστός για την έντονη, αποσπασματική χρωματισμό του και ασυνήθιστα λεπτό άκρα, ξεφύγει από τους επιστήμονες εδώ και 87 χρόνια πριν να εντοπίσει 12 Ιουνίου στο δάσος για τη Μαλαισία, την Ινδονησία σύνορα.


Τετάρτη 13 Ιουλίου 2011

Κορυφώνεται το δράμα στην Κύπρο με τις κηδείες των θυμάτων

Κορυφώνεται το δράμα στην Κύπρο με τις κηδείες των θυμάτων




Οι 8 από τους 13 νεκρούς που έχασαν την ζωή τους στην φονική έκρηξη της ναυτικής βάσης "Ευάγγελος Φλωράκης" στο Μαρί κηδεύτηκαν σήμερα στην Κύπρο. Στο Αλεθρικό, από τον Ιερό Ναό Αγίου Επιφανίου τελέστηκε η κηδεία του Πυροσβέστη Αδάμου Αδάμου,


ενώ μισή ώρα αργότερα το ύστατο χαίρε και στρατιωτικές τιμές, όπως αρμόζει στους ήρωες, κατευοδώθηκε προς το πάνθεον των ηρώων, ο προαχθείς, μετά θάνατον σε Πλοίαρχο, Λάμπρος Λάμπρου, Διοικητής της ναυτικής βάσης.
Στις 16:00 τελέστηκε η κηδεία του αρχιπυροσβέστη Γιώργου Γιακουμή από τον Ιερό Ναό Αγίου Θεράποντος στις Αγγλισίδες και στις 17:30 πραγματοποιήθηκε και η κηδεία του πλοίαρχου, Διοικητή Διοικήσεως Ναυτικού Ανδρέα Ιωαννίδη από τον Ιερό Ναό Αγίου Αρσενίου στην Αγία Φύλα Λεμεσού. Της κηδείας προέστη Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος Β’.
Κορυφώνεται το δράμα στην Κύπρο με τις κηδείες των θυμάτων

Στη συνέχεια, στις 18:00 ακολούθησε η κηδεία του πυροσβέστη Σπύρου Τάντη από τον Ιερό Ναό Αποστόλου Βαρνάβα στην περιοχή Καμάρες, στη Λάρνακα, όπου έδωσαν το «παρών» η στρατιωτική και πολιτική ηγεσία του τόπου.
Νωρίτερα, στις δύο τελέστηκε η κηδεία του αρχικελευστή Κλεάνθη Κλεάνθους από τον Ιερό Ναό Αγίου Στυλιανού Λινόπετρας και η κηδεία του πυροσβέστη Βασίλη Κρόκου από τον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Κοντού στη Λάρνακα.
Προαγωγή για επανδραγαθία μετά θάνατον
Εντωμεταξύ η Αστυνομία της Κύπρου εξέδωσε ανακοίνωση, στην οποία αναφέρει: «Ο Αρχηγός Αστυνομίας, Μιχαήλ Παπαγεωργίου, ενεργώντας στη βάση του Κανονισμού 10(8) των περί Αστυνομίας (Προαγωγές) Κανονισμών και με την έγκριση του υπουργού Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως Λουκά Λουκά, προήγαγε από τις 12/07/2011 επανδραγαθία μετά θάνατο στον επόμενο βαθμό τους:
ΣΕ ΥΠΑΣΤΥΝΟΜΟ:
(1) Ανδρέα Παπαδόπουλο
ΣΕ ΛΟΧΙΑ:
(1) Βασίλη Κρόκο
(2) Σπύρο Τταντή
(3) Παναγιώτη Θεοφίλου
(4) Γιώργο Γιακουμή
(5) Αδάμο Αδάμου
οι οποίοι έχασαν τη ζωή τους από πράξη ανδραγαθίας και αυταπάρνησης κατά την εκτέλεση των καθηκόντων τους στη Ναυτική Βάση «Ευάγγελος Φλωράκης», ξημερώματα της 11ης Ιουλίου, 2011».

Παραιτούνται από βουλευτικά προνόμια Κυρ. Μητσοτάκης - Χ. Κεφαλίδου

Παραιτούνται από βουλευτικά προνόμια Κυρ. Μητσοτάκης - Χ. Κεφαλίδου






Παραιτούνται από τις αμοιβές Επιτροπών και επιστρέφουν τα βουλευτικά τους αυτοκίνητα οι βουλευτές Κυριάκος Μητσοτάκης (ΝΔ) και Χαρά Κεφαλίδου (ΠΑΣΟΚ).
Στη σχετική επιστολή του προς τον πρόεδρο της Βουλής ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης δηλώνει ότι παραιτείται από την αμοιβή για τη συμμετοχή του στις Διαρκείς και Ειδικές Επιτροπές της Βουλής και παράλληλα επιστρέφει το βουλευτικό του αυτοκίνητο, ενώ δεν θα αξιώσει να προμηθευτεί καινούργιο.
Επικρίνει μάλιστα το γεγονός ότι ελάχιστοι, όπως αναφέρει, συνάδελφοί του ανταποκρίθηκαν στην πρώτη επιστολή του, πριν ένα μήνα, ώστε να σταλεί ξεκάθαρο θετικό μήνυμα στην κοινωνία και υπογραμμίζει ότι θα συνεχίσει να αγωνίζεται ώστε οι προτάσεις του να μπουν στην ατζέντα του δημόσιου διαλόγου.
Από την πλευρά της η βουλευτής Δράμας του ΠΑΣΟΚ Χαρά Κεφαλίδου στην επιστολή της σημειώνει ότι επιστρέφει το βουλευτικό της αυτοκίνητο και παράλληλα ζητεί να κατατίθενται στο Λογαριασμό Αλληλεγγύης του Κοινοβουλίου τα χρήματα από τις συμμετοχές της στις Επιτροπές.






Τρίτη 12 Ιουλίου 2011

ΣΕ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΟΥ ΔΙΑΧΕΙΡΙΖΕΤΑΙ ΚΕΦΑΛΑΙΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ Ο ΑΔΕΛΦΟΣ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ

ΣΕ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΟΥ ΔΙΑΧΕΙΡΙΖΕΤΑΙ ΚΕΦΑΛΑΙΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ Ο ΑΔΕΛΦΟΣ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ

Οι εισαγγελείς Εφετών ζήτησαν τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης με αφορμή δημοσίευμα της εφημερίδας «ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ», σχετικά με τον αδελφό του πρωθυπουργού Γ. Παπανδρέου, Ανδρέα. Το δημοσίευμαΕισαγγελική έρευνα για τον αδερφό του Πρωθυπουργού

Διαβάστε το δημοσίευμα της εφημερίδας «Ελευθεροτυπία»
ΣΕ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΟΥ ΔΙΑΧΕΙΡΙΖΕΤΑΙ ΚΕΦΑΛΑΙΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ Ο ΑΔΕΛΦΟΣ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ
Μια επενδυτική εταιρεία που ιδρύθηκε το 1971, και που διαχειρίζεται πάνω από 8 δισ. ευρώ, ενώ πελάτες της είναι θεσμικοί παράγοντες αλλά και πλούσιες οικογένειες, εμφανίζει ως μέλος της Επιτροπής Στρατηγικού Σχεδιασμού της τον αδελφό του πρωθυπουργού, Αντρίκο Παπανδρέου.
Πρόκειται για τη UNIGESTION, μια εταιρεία που αυτοσυστήνεται ως πρωτοπόρος στην Ευρώπη στις δραστηριότητες των Hedge Funds και του Private Equity με γραφεία στη Γενεύη, στο Λονδίνο, στη Νέα Υόρκη, στο Παρίσι, στη Σιγκαπούρη και στα Channel Islands.
Σε μια δυσεύρετη πλέον παρουσίασή της, η Unigestion, τον Μάρτιο του 2009 και υπό τον τίτλο: Περιβαλλοντική βιωσιμότητα (ή αειφορία) «Environmental Sustainability The Private Equity Edge», ως Strategic Committee εμφανίζει τον Bertrand Piccard και τον Αντρέα Α. Παπανδρέου, αφήνοντας κενή τη θέση του τρίτου μέλους της Επιτροπής Στρατηγικού Σχεδιασμού και με την ένδειξη «θα ανακοινωθεί».
Την πράσινη επενδυτική πρόταση πραγματοποιεί ο Cristofhe de Dardel, επικεφαλής του private equity, ενώ η Unigestion επισημαίνει ότι διατηρεί το δικαίωμα να εξαφανίσει ή να τροποποιήσει τις πληροφορίες που περιέχει το εν λόγω σημείωμα, δίχως πρότερη ενημέρωση.
Στρατηγικός σχεδιασμός
* Μέχρι στιγμής, η παρουσία του Αντρίκου Παπανδρέου στο στρατηγικό σχεδιασμό μιας τέτοιας εταιρείας ήταν άγνωστη και είχε μείνει η εντύπωση ότι η ενασχόλησή του με τα περιβαλλοντικά ζητήματα ήταν... συνεδριακού τύπου. Ωστόσο, αν κανείς δει το οργανόγραμμα της Unigestion θα διαπιστώσει ότι η Strategic Committee βρίσκεται σε περίοπτη θέση. Δίπλα από το managment και πάνω απ' όλους τους άλλους. Αγνωστο παραμένει για πόσο καιρό κατείχε αυτή τη θέση ο αδελφός του πρωθυπουργού, αλλά και τι σχέση έχει σήμερα με την εν λόγω επενδυτική εταιρεία.
* Σε ενημερωτικό της δελτίο η Unigestion (Νοέμβριος 2010) περιγράφει φόρα παρτίδα τις αποδόσεις των CDS (συμβόλαια ασφάλισης από τον κίνδυνο χρεοκοπίας των χωρών-μελών της ευρωζώνης με υψηλό χρέος ή έλλειμμα ή και τα δύο) -δεσπόζουν τα ελληνικά CDS που χτυπούν υψηλές αποδόσεις. Η εταιρεία προτάσσει στο ενημερωτικό της τα CDS προτείνοντας ένα νέο μοντέλο διαχείρισης των κινδύνων, έτσι ώστε να περιορίζεται η έκθεση των χαρτοφυλακίων σε πιθανές χρεοκοπίες χωρών.
* Στο εταιρικό της προφίλ η Unigestion ως συνεργαζόμενη τράπεζα εμφανίζει μεταξύ άλλων και την Dexia. Μια τράπεζα που έχει εκδώσει CDS, τουλάχιστον σύμφωνα με λίστα που έχει δημοσιοποιήσει ο βουλευτής Β' Αθηνών της Ν.Δ. Πάνος Καμμένος. Ο Π. Καμμένος βρίσκεται σε αντιπαράθεση με τον Α.Α. Παπανδρέου τις τελευταίες εβδομάδες, ύστερα από αναφορές του πρώτου σε κερδοσκοπικά παιχνίδια σε βάρος
της χώρας στα οποία εμπλέκονται και πρόσωπα σχετιζόμενα με τον κύκλο της οικογένειας Παπανδρέου.
Πάντως, όπως μέχρι στιγμής προκύπτει, οι δραστηριότητες των μελών της οικογένειας Παπανδρέου αποτελούν ταμπού. Ελάχιστα ΜΜΕ ασχολούνται με αυτές, και μόνον ιστολόγια, όπως το antinews, το Olympia κ.ά. σκαλίζουν πληροφορίες που θα έπρεπε να είναι δημόσιες σε μια περίοδο καχυποψίας, σκανδάλων, αλλά και «απαλλοτριώσεων» δικαιωμάτων χάριν της κρίσης.
Χαρακτηριστικό της σιωπής είναι και το γεγονός ότι δημοσιεύματα της «Κυριακάτικης Ελευθεροτυπίας» (Χρ. Ιωάννου - Βασιλική Σιούτη) τον Μάρτιο, Μάιο και Οκτώβριο του 2010 για τη ΜΚΟ του Αντρίκου Παπανδρέου μεταδόθηκαν ευρέως μόλις προ ημερών. Οταν η i4cence (Ινστιτούτο Κλιματικής Αλλαγής και Ενεργειακής Ασφάλειας) βρέθηκε εγγεγραμμένη στα μητρώα των ελβετικών εταιρειών. 

Δευτέρα 11 Ιουλίου 2011

«Αγανακτισμένοι» πολιόρκησαν σε καφετέρια πράσινο βουλευτή



«Αγανακτισμένοι» πολιόρκησαν σε καφετέρια πράσινο βουλευτή




Σε κατάσταση πολιορκίας βρέθηκε στον Πύργο ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ του νομού Ηλείας, Τάκης Αντωνακόπουλος, όπως αναφέρει η τοπική ιστοσελίδα «ΗΛΕΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ».

Την Κυριακή το βράδυ, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ έπινε τον καφέ του κοντά στην κεντρική πλατεία του Πύργου, δίπλα από τη συγκέντρωση των «Αγανακτισμένων».

Μόλις η παρουσία του έγινε αντιληπτή, οι «Αγανακτισμένοι» άρχισαν να συγκεντρώνονται γύρω από την καφετέρια. Ο κ. Αντωνακόπουλος αναγκάστηκε να μπει στην καφετέρια, με τον ιδιοκτήτη να κλείνει την πόρτα και τα τζάμια.

Οι «Αγανακτισμένοι» δεν ήθελαν με τίποτα να απομακρυνθούν, ενώ μετά από αρκετή ώρα, δύο περιπολικά έφθασαν στο σημείο. Με τη βοήθεια των αστυνομικών, ο κ. Αντωνακόπουλος βγήκε από την καφετέρια και μπήκε στο αμάξι του, που βρισκόταν στην είσοδο.



ΤΑ ΕΙΠΑΝ ΟΙ ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΙ ΠΥΡΓΟΥ ΜΕ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΗΛΕΙΑΣ



πωλείται η Ελλάδα σε τιμή ευκαιρίας

πωλείται η Ελλάδα σε τιμή ευκαιρίας

thumb

Κυριακή 10 Ιουλίου 2011

"Με προπηλάκιζαν άτομα ηλικίας πάνω από 60 ετών - Έπαθα σοκ!"

"Με προπηλάκιζαν άτομα ηλικίας πάνω από 60 ετών - Έπαθα σοκ!"

"Τα παιδιά μου, η Μυρτώ, 25 χρόνων και η Ιόλη, 23 χρόνων, έγιναν τώρα με αυτές τις καταστάσεις η μαμά μου" λέει η βουλευτής Έβρου του ΠΑΣΟΚ κυρία Όλγα Ρενταρή, μία από τους 98 βουλευτές που, σύμφωνα με την Αστυνομία, έχουν προπηλακισθεί.

"Με προπηλάκιζαν άτομα ηλικίας πάνω από 60 ετών - Έπαθα σοκ!"


Από την ημέρα που ψηφίστηκε το Μεσοπρόθεσμο η κυρία Ρενταρή δεν έχει πάει στην εκλογική της περιφέρεια. Οι κόρες της είναι αυτές που ανησύχησαν περισσότερο και την προέτρεψαν να αποφεύγει τις δημόσιες εμφανίσεις, να προσέχει πλέον πού πάει και σε ποιες εκδηλώσεις συμμετέχει.
Δύο φορές σε διάστημα μόλις μιας εβδομάδας η κυρία Όλγα Ρενταρή, η οποία εκλέγεται για πρώτη φορά βουλευτής, έπεσε θύμα προπηλακισμού- την πρώτη φορά μάλιστα στην πιο άγρια εκδοχή του: «Περικύκλωσαν το βουλευτικό μου αυτοκίνητο και άρχισαν να μου πετούν πέτρες, γιαούρτια, αβγά και μπουκάλια με νερό.
Ένας μάλιστα είχε και μια ντουντούκα και την έβαλε στο αφτί μου και με εξύβριζε με τον πιο χυδαίο τρόπο και χειρονομούσε εναντίον μου. Εγώ που τίποτε δεν με φοβίζει έπαθα εκείνη την ημέρα σοκ. Και ξέρετε γιατί; Γιατί όλοι αυτοί που με προπηλάκιζαν ήταν άτομα ηλικίας πάνω από 60 ετών. Φαίνονταν "αγανακτισμένοι", δεν είδα ούτε έναν κουκουλοφόρο ούτε μασκοφόρο ούτε τίποτε. Ήταν ηλικιωμένοι-το καταλαβαίνετε;-αυτοί που μας πετούσαν τα αβγά και τα γιαούρτια. Αυτό ήταν το τραγικό».
Πηγή: Το Βήμα της Κυριακής

Επεισόδιο με τον Πάγκαλο στην Τζια

Επεισόδιο με τον Πάγκαλο στην Τζια

Τρώνε "γιούχα" όπου τους βρουν


Χθες το βράδυ ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και η παρέα του απολαμβάνουν το δείπνο τους σε ταβέρνα του νησιού. Στο κοντινό τραπέζι καθόταν ένα νεαρό ζευγάρι. Η παρουσία του Αντιπροέδρου της κυβέρνησης όπως είναι φυσικό δεν περνάει απαρατήρητη και η κοπέλα απευθυνόμενη στον αντιπρόεδρο, λέει: «Εγώ έχω διορισθεί με το ΑΣΕΠ. Δεν τα φάγαμε μαζί. Γιατί μου κόβεται τα λεφτά μου;» για να συμπληρώσει ο συνοδός της: «Ξεπουλάτε την πατρίδα».
Σύμφωνα με τα όσα είπε αυτόπτης μάρτυρας, στον Real fm 97.8 ο Θόδωρος Πάγκαλος απάντησε στην κοπέλα λέγοντας: «Εγώ τα κάνω μόνος;».
Τότε τον λόγο πήρε και πάλι ο συνοδός της κοπέλας: «Είσαι μέρος του συστήματος».
Στο έντονο φραστικό επεισόδιο ενεπλάκη μία άλλη παρέα για κατευνάσει τα πνεύματα. Απευθυνόμενοι στην κοπέλα, είπαν: «Δεν είναι σωστό αυτό που κάνεις. Έχουν δικαίωμα να φάνε. Άφησέ τους να φάνε μια μπουκιά και μη τους ψηφίζεις»
Ακούστε εδώ την μαρτυρία στον Real Fm.

Η κυβέρνηση εγκρίνει 15 εκ. ευρώ για ανέγερση τεμένους

 Η κυβέρνηση εγκρίνει 15 εκ. ευρώ για ανέγερση τεμένους




Πώς αλλιώς να εξηγήσει κανείς την απόφαση της κυβέρνησης να προχωρήσει κανονικά η ανέγερση κόστους 15 εκατ. ευρώ του πρώτου μουσουλμανικού τεμένους στην Αθήνα, τη στιγμή που το ποσοστό των Ελλήνων που ζει κάτω από όριο της φτώχειας μεγαλώνει διαρκώς;
Με προεδρικό διάταγμα του υπουργείου Εθνικής Άμυνας αποχαρακτηρίστηκε και επίσημα στα τέλη Απριλίου μια έκταση 17 περίπου στρεμμάτων του Ναυτικού Οχυρού, ακριβώς δίπλα στο χώρο του ΠΟΝ (Προμηθευτικός Οργανισμός Ναυτικού) στον Βοτανικό. Τότε δόθηκε το «πράσινο φως» για την ανέγερση του πρώτου μουσουλμανικού τεμένους στην Αθήνα, με την έγκριση μάλιστα του τότε επικεφαλής του ΥΠΕΘΑ, Ευάγγελου Βενιζέλου.
Από τότε όμως κύλισε πολύ νερό στο αυλάκι της ελληνικής οικονομίας και θα περίμενε κανείς από τον κύριο Βενιζέλο, που πλέον βρίσκεται στο υπουργείο Οικονομίας, να αναθεωρήσει την απόφασή του και να αναβάλλει, έστω και προσωρινά, έστω και «για να πάρει έναν πόντο» από τους Έλληνες πολίτες, την κατασκευή του τεμένους.
Άλλωστε ήταν ο ίδιος ο Ευάγγελος Βενιζέλος που την ημέρα που πήρε το σκήπτρο του τσάρου της ελληνικής Οικονομίας από τον Γ. Παπακωνσταντίνου, είχε πει πως φεύγει από το υπ. Άμυνας και έρχεται στο υπουργείο όπου γίνεται ο «πραγματικός πόλεμος». Αντιρρήσεις άλλωστε για την κατασκευή του τεμένους στην συγκεκριμένη περιοχή είχε εκφράσει πριν από καιρό και ο ίδιος και παρά την ύπαρξη προγραμματικής συμφωνίας με τον Δήμο της Αθήνας (επί δημαρχίας του Νικήτα Κακλαμάνη), είχε αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο να αναζητηθεί άλλος τόπος για την ανέγερση του τζαμιού ώστε να μη χωριστεί στα δύο το στρατόπεδο του Ναυτικού. Σύμφωνα ωστόσο με πληροφορίες που δημοσιεύει στο κυριακάτικο φύλο του το «Πρώτο Θέμα», το έργο θα ξεκινήσει κανονικά.
Όχι πως θα έπρεπε ο κ. Βενιζέλος να αλλάξει στάση στο θέμα για κανέναν άλλο λόγο, παρ’ εκτός για λόγους οικονομίας. Πρόκειται άλλωστε για κάτι που επί χρόνια στερούνται χιλιάδες μουσουλμάνοι κάτοικοι της Αττικής. Αλλά το εν λόγω έργο έχει προϋπολογιστεί από το 2006, όταν και έγινε η σχετική μελέτη, με 15 εκατομμύρια ευρώ. Το ποσό αυτό αναμένεται να καλυφθεί από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, εν μέσω σκληρής οικονομικής κρίσεως και απαιτήσεων για «αιματηρές» περικοπές των δημοσίων δαπανών. Προσφορές από ξένους φορείς, κρατικούς ή μη, δεν θα γίνουν δεκτές όπως είχε ανακοινώσει τον Απρίλιο η κυβέρνηση, θέλοντας με τον τρόπο αυτό να αποφύγει ενδεχόμενη εμπλοκή φονταμενταλιστικών οργανώσεων.
Όπως ανακοίνωσε τον Απρίλιο ο τότε κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιώργος Πεταλωτής, το ισλαμικό τέμενος θα έχει χωρητικότητα περίπου 500 ατόμων και «θα ενταχθεί οργανικά σε έναν ευρύτερο ανοιχτό χώρο πρασίνου». Η ενέργεια αυτή εντάσσεται από πολλούς στο πλαίσιο της «αμοιβαιότητας» και ίσως αντανακλά την προσδοκία κινήσεων από την πλευρά της Τουρκίας στα θέματα της Χάλκης και της επαναλειτουργίας βυζαντινών εκκλησιών.
Ως προς τη διοικητική δομή, με απόφαση της υπουργού Παιδείας, κας. Διαμαντοπούλου, θα διοριστεί επταμελές Διοικητικό Συμβούλιο, δύο μέλη του οποίου θα προτείνονται από αναγνωρισμένα, έγκριτα μουσουλμανικά σωματεία και πέντε θα είναι Έλληνες κρατικοί λειτουργοί. Επιπλέον με εντολή του πρωθυπουργού, Γιώργου Παπανδρέου, διορίστηκε επιτροπή που θα επιβλέψει την υλοποίηση του έργου, με επικεφαλής τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Θόδωρο Πάγκαλο και με τη συμμετοχή των υπουργών Παιδείας, Εσωτερικών, Εξωτερικών, Άμυνας, Προστασίας του Πολίτη και ΚΕΔ.
Ωστόσο, με δηλώσεις τότε στην εφημερίδα «Τα Νέα», ο πρόεδρος της Μουσουλμανικής Ένωσης Ελλάδος κ. Ναΐμ Ελγαντούρ, χαρακτήρισε την απόφαση «ημίμετρο που μόνο αντιδράσεις από τους μουσουλμάνους μπορεί να προκαλέσει» και είχε εκφράσει τη δυσαρέσκειά του για τις προδιαγραφές του τεμένους, το οποίο, όπως είχε πει, «δεν ανταποκρίνεται, σε καμία περίπτωση, στις πραγματικές ανάγκες των μουσουλμάνων που ζουν στην Αθήνα (…) όπου ζούμε 750.000 μουσουλμάνοι και το τέμενος δεν χωράει ούτε το 1% αυτών που καθημερινά προσεύχονται».
Η ανέγερση τζαμιού στην Αθήνα, είχε τεθεί προ ετών από την πρώην υπουργό Εξωτερικών και νυν επικεφαλής της «Δημοκρατικής Συμμαχίας», Ντόρα Μπακογιάννη. Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, τότε δεν υπήρξε ουσιαστικά σοβαρή πίεση για να προχωρήσει το έργο, πέρα από «παρασκηνιακές παρεμβάσεις» από την Σαουδική Αραβία και την Τουρκία. Λέγεται, πως η υλοποίηση σκόνταφτε στην άρνηση του ΓΕΝ να παραχωρήσει την σχετική έκταση του Ναυτικού Οχυρού Βοτανικού.

Σε ιστορικά χαμηλά τα ποσοστά των κομμάτων. Πρώτο κόμμα, ο...κανένας.

Σε ιστορικά χαμηλά τα ποσοστά των κομμάτων. Πρώτο κόμμα, ο...κανένας.

Το...χαστούκι του αιώνα!
Αντιδρούν τα κόμματα για την εκταμίευση της 5ης δόσης
 Η συντριπτική πλειοψηφία του κόσμου, δεν εμπιστεύεται κανένα από τα δύο μεγάλα κόμματα εξουσίας, που μετά βίας, πιάνουν το 34%. Και τα δυο μαζί.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της Kapa Research που δημοσιεύεται στο Βήμα της Κυριακής, έχει σαφές προβάδισμα η Ν.Δ αφού προκύπτει διαφορά 1,3% στην πρόθεση ψήφου υπέρ της ΝΔ έναντι του ΠΑΣΟΚ .
Το ΠΑΣΟΚ συγκεντρώνει 16,5% , η ΝΔ 17,8 , το ΚΚΕ 7,5, το ΛΑΟΣ 5,7, ο ΣΥΡΙΖΑ 3,6, οι ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ - ΠΡΑΣΙΝΟΙ 2,2 , η ΔΗΜΑΡ 3,1, η ΔΗΣΥ 2,8 , το ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΑΡΜΑ ΠΟΛΙΤΩΝ 3,1 και η αδιευκρίνηστη ψήφος προσεγγίζει το 35,2%.
Μετά από αναγωγή το ΠΑΣΟΚ συγκεντρώνει 25,5% , η ΝΔ 27,5% , το ΚΚΕ 11,6, το ΛΑΟΣ 8,8, ο ΣΥΡΙΖΑ 5,6 , οι Οικολογοι -Πρασινοι 3,4 , η ΔΗΜΑΡ 4,8, η ΔΗΣΥ 4,3 ΚΑΙ το Πανελλήνιο Άρμα Πολιτών 4,8.
Το 67,6% των ερωτηθέντων τάσσεται υπέρ των πρόωρων εκλογών αν η κυβέρνηση δεν πετύχει τους στόχους της ως το Σεπτέμβριο ενώ το 68,3 χαρακτηρίζει ως αρνητική εξέλιξη για την κατάσταση της οικονομίας την υπερψήφιση του μεσοπρόθεσμου.
Το 53,9 % κρίνει θετικά την καταψήφιση από τη ΝΔ του μεσοπρόθεσμου ενώ ταυτόχρονα το 68,4% θεωρεί ότι ο κ Σαμαράς κινείται από μικροπολιτικά συμφέροντα. Το 58,7 πιστεύει ότι δεν ευθύνεται οΣΥΡΙΖΑ για τα επεισόδια, το 61,4% δηλώνει ότι είναι αυθόρμητα και όχι οργανωμένα ενώ το 49,6 εγκρίνει τις αποδοκιμασίες σε βάρος βουλευτών.
Σε ποσοστό 54,2% τάσσονται υπέρ της απόλυσης των δημοσίων υπαλλήλων που πλεονάζουν ενώ το 70,7% κρίνει ως θετική την απελευθέρωση του επαγγέλματος των ταξιτζήδων .
Το 48,7% κρίνει ότι οι αλλαγές στην Παιδεία είναι προς τη σωστή κατεύθυνση, το 56,7% συμφωνεί με τη συμμετοχή στις διοικήσεις των ΑΕΙ και στελεχών εκτός Πανεπιστημίου και το 81,3% τάσσεται υπέρ της κατάργησης του ασύλου στη σημερινή του μορφή.
Το ερώτημα πλέον που προκύπτει είναι αν η κυβέρνηση λαμβάνει σοβαρά υπόψη τις δημοσκοπήσεις που τη φέρνουν πλέον αντιμέτωπη με την λαϊκή οργή.
Κι αν τελικά θα επιμείνει ο πρωθυπουργός στην πρόθεσή του για διενέργεια δημοψηφίσματος, στο οποίο θα ρωτά, τι;
Αν συμφωνεί ο κόσμος για το ξεζούμισμα;

Αρχειοθήκη ιστολογίου

αναζήτηση στο διαδυκτιο

Για περισσότερα άρθρα κάντε κλικ εδώ

Για περισσότερα άρθρα κάντε κλικ εδώ

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΌΤΕΡΑ ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ


κοινοποιήστε στο facebook











Καιρός στην Έδεσσα

καιρος Θεσσαλονίκη

πολυγυρος

ΚΑΙΡΟΣ ΝΕΑ ΣΚΙΟΝΙ

ρολόγια