Αρχική σελίδα

Έδεσσα - Βοδένα

συνδεθείτε στο facebook

"Εφημερεύοντα Φαρμακεία Έδεσσας

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Έδεσσα

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Θεσσαλονικη

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Θεσσαλονίκη

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΠΕΛΛΑΣ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΠΕΛΛΑΣ

Εφημερίες Νοσοκομείων Θεσσαλονικης

Εφημερεύοντα Νοσοκομεία ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Τιμές Καυσίμων ΠΕΛΛΑΣ

Τιμές Καυσίμων ΠΕΛΛΑΣ

Τιμές Καυσίμων

Τιμές Καυσίμων ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Δρομολόγια Πλοίων - Link to Us

Δρομολόγια Πλοίων για όλη την Ελλάδα

Παγκόσμιο ρολόι HTML5

Σάββατο 2 Ιουλίου 2011

Ενέδρα και ένοπλη ληστεία σε βάρος ταχυδρόμου


Ενέδρα και ένοπλη ληστεία σε βάρος ταχυδρόμου


Ενέδρα και ένοπλη ληστεία σε βάρος ταχυδρόμου


Καρτέρι έστησαν δύο άγνωστοι σε έναν 40χρονο ταχυδρόμο χθες στον Άγιο Λουκά Πέλλας.

Οι δυο άγνωστοι οι οποίοι επέβαιναν σε φορτηγό αυτοκίνητο ακινητοποίησαν στην Επαρχιακή Οδό Αγίου Λουκά – Γαλατάδων το φορτηγάκι που οδηγούσε ο 40χρονος ταχυδρόμος και με την απειλή πιστολιού αφαίρεσαν ταχυδρομικό σάκο που περιείχε γράμματα και δέματα.
Άμεσα κινητοποιήθηκαν αστυνομικοί της Αστυνομικής Διεύθυνσης Πέλλας για τον εντοπισμό και την σύλληψη των δραστών.
Λίγες ώρες αργότερα, το φορτηγό, για το οποίο είχε δηλωθεί νωρίτερα κλοπή στην Αλεξάνδρεια Ημαθίας εντοπίστηκε από αστυνομικούς σε κοντινή περιοχή και αποδόθηκε στον ιδιοκτήτη του.
Επίσης, εντοπίστηκε από ιδιώτη ο ταχυδρομικός σάκος σε κοντινό σημείο και αποδόθηκε στον 40χρονο παθόντα.
Προανάκριση για τον εντοπισμό των δραστών ενεργείται από το Αστυνομικό Τμήμα Κρύας Βρύσης Πέλλας.


Το τέλος του φόβου..

Το τέλος του φόβου..


www.dailymotion.com



Αφιερωμένο στους σύγχρονους ήρωες που έχυσαν δάκρυα και αίμα στην πλατεία Συντάγματος...
ΤΟ ΣΎΝΤΑΓΜΑ ΜΠΡΟΣΤΆ ΜΑΣ
περισσότερα
εδώ
http://www.dailymotion.com/video/xjnepa_yy-yyyyy-yyy-yyyyy_lifestyle

Έφτασε στην Ελλάδα ο «εφιάλτης» του E. coli


Έφτασε στην Ελλάδα ο «εφιάλτης» του E. coli


Όλα τα είχαμε αυτό μας έλειπε σε τούτη τη χωρά. Πριν από λίγη ώρα ο ΕΦΕΤ διέταξε την άμεση ανάκληση προϊόντων που διακινεί η αλυσίδα σούπερ μάρκετ «LIDL» τα οποία είναι μολυσμένα με το παθογόνο βακτήριο Ε. Coli που ευθύνεται για θανάτους σε όλη την Ευρώπη

Έφτασε στην Ελλάδα ο «εφιάλτης» του E. coli

Κατεψυγμένα προϊόντα κρέατος από τη Γερμανία, μολυσμένα με το παθογόνο βακτήριο E. coli O157, εντοπίστηκαν μετά από ελέγχους του ΕΦΕΤ στη Βόρεια Ελλάδα και πιο συγκεκριμένα από την Περιφερειακή Διεύθυνση Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Πρόκειται για κατεψυγμένο προϊόν κιμά από βοδινό κρέας και κατεψυγμένα πικάντικα σουτζουκάκια από βοδινό κρέας, τα οποία διακινούνται από την εταιρεία LIDL.
Ο Ε.Φ.Ε.Τ. απαίτησε την άμεση ανάκληση και απόσυρση του συνόλου των προϊόντων από την ελληνική αγορά και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη έλεγχοι. Οι καταναλωτές που έχουν ήδη προμηθευτεί τα προϊόντα αυτά καλούνται  να μην τα καταναλώσουν.
Όπως δήλωσε ο πρόεδρος του ΕΦΕΤ, Γιώργος Νυχάς "το στέλεχος που εντοπίστηκε στα προϊόντα που διακινήθηκαν μέσω της Lidl δεν είναι το ίδιο με αυτό που εντοπίστηκε σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, αλλά είναι εξίσου επικίνδυνο".
Συγκεκριμένα πρόκειται: κατεψυγμένο προϊόν κιμά από βοδινό κρέας, σε κλειστή συσκευασία των 500 g (2 Χ 250 g), με την εμπορική επωνυμία «Marvest», που διακινήθηκε από τη γερμανική επιχείρηση «Griechenland Rind, Vion Hilden GmbH» (Westring 21, D-40721, Hilden) στην ελληνική εταιρεία «LIDL Hellas & ΣΙΑ Ο.Ε.». Το εν λόγω προϊόν έχει αριθμό παρτίδας L91185010 και ημερομηνία λήξης 6-11-2011, και κατεψυγμένα πικάντικα σουτζουκάκια από βοδινό κρέας, σε κλειστή συσκευασία των 1000 gr, με την εμπορική επωνυμία «Marvest», που διακινήθηκε από τη γερμανική επιχείρηση «Vion Convenience GmbH» (Postfach 1269 21, D-31502, Wunstorf) στην ελληνική εταιρεία «LIDL Hellas & ΣΙΑ Ο.Ε.». Το εν λόγω προϊόν έχει αριθμό παρτίδας L1 102 BT και ημερομηνία λήξης 8-11-2011.


Νέο βίντεο-σοκ με αστυνομικούς... κουκουλοφόρους







Νέο βίντεο-σοκ με αστυνομικούς... κουκουλοφόρους


«Παλιά μου τέχνη… κόσκινο», λέει ο λαός και όπως φαίνεται στη συγκεκριμένη περίπτωση έχει απόλυτο δίκιο. Ένα αποκαλυπτικό βίντεο που ήρθε στο φως της δημοσιότητας φαίνεται πως προδίδει τις σχέσεις των ΜΑΤ με τους κουκουλοφόρους!
Νέο βίντεο-σοκ με αστυνομικούς... κουκουλοφόρους

Το βίντεο μας μεταφέρει στα Χανιά τον Δεκέμβριο του 2009, σε μία συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου. Οι διαδηλωτές σε ένα από τους κεντρικούς δρόμους της πόλης έχουν έρθει απέναντι σε ένα μπλόκο των ΜΑΤ.

Μέχρι εδώ όλα καλά και γνώριμα, όμως αυτό που γεννά πολλά ερωτήματα είναι το ποιοι είναι οι κουκουλοφόροι δίπλα στις δυνάμεις καταστολής και τι ρόλο επιτελούν;

Οι διαδηλωτές που καταγράφουν το περιστατικό με ερασιτεχνική κάμερα δηλώνουν πεπεισμένοι πως οι κουκουλοφόροι είναι αυτοί που δημιουργούν τα επεισόδια στις πορείες, οι γνωστοί «μπαχαλάκηδες». Μάλιστα, με συνεχόμενες ερωτήσεις απορούν γιατί τα ΜΑΤ δεν συλλαμβάνουν τους εν λόγω κουκουλοφόρους την ώρα που αυτοί κάνουν τις βόλτες τους δίπλα από τις δυνάμεις της αστυνομίας.

Οι κουκουλοφόροι προκαλούν με άσεμνες χειρονομίες και παρατάσσονται στα δεξιά της αστυνομίας και οι διαδηλωτές φωνάζουν συνθήματα, δηλώνοντας την οργή τους.

Οι έρευνες για το ποιοι τελικά είναι αυτοί οι «γνωστοί-άγνωστοι» έχουν αρχίσει μετά τα θλιβερά επεισόδια που σημειώθηκαν επί δύο ημέρες στην πλατεία Συντάγματος και είχαν ως αποτέλεσμα να αμαυρωθεί η διαδήλωση των Αγανακτισμένων, να τραυματιστούν αρκετοί διαδηλωτές, αλλά και αστυνομικοί και να γίνουν μεγάλες φθορές σε ιδιωτική και δημόσια περιουσία.

Δείτε το βίντεο:



Νέο βίντεο-σοκ με αστυνομικούς... κουκουλοφόρους



Παρασκευή 1 Ιουλίου 2011

Στέλνουν τον Άκη στο σκαμνί


Στέλνουν τον Άκη στο σκαμνί



Παραπέμφθηκε ο Άκης Τσοχατζόπουλος μετά την ψηφοφορία στη Βουλή και πλέον τον λόγο έχει η δικαιοσύνη για την υπόθεση των γερμανικών υποβρυχίων. Οι βουλευτές με ψήφους 216 Ναι, 9 Όχι και 7 παρών στέλνουν




Στέλνουν τον Άκη στο σκαμνί


ουσιαστικά τον πρώην υπουργό του ΠΑΣΟΚ στο ειδικό δικαστήριο. Ο Α. Τσοχατζόπουλος κατά την ομιλία του δεν δέχτηκε καμιά από τις κατηγορίες που του προσάπτει το πόρισμα της επιτροπής, ενώ τόνισε πως δεν τον παραπέμπει το κόμμα του αφού, πλέον το ΠΑΣΟΚ δεν έχει σχέση με το κόμμα που υπηρέτησε. Επίσης εξαπέλυσε επίθεση κατά του Γ. Παπανδρέου, ενώ κατήγγειλε σκευωρία εις βάρος του από τα δυο μεγάλα κόμματα.

Σύμφωνα με το νόμο περί ευθύνης υπουργών ο Άκης Τσοχατζόπουλος παραπέμπεται στο Δικαστικό Συμβούλιο, το οποίο θα αποφανθεί επί της παραγραφής ή μη των αποδιδόμενων σε αυτόν αδικημάτων και ακολούθως για την παραπομπή του ή μη στο Ειδικό Δικαστήριο ή εφ’ όσον προκύψει διαχωρισμός των αδικημάτων για τυχόν εκ νέου παραπομπή στην τακτική δικαιοσύνη κάποιας από τις κατηγορίες.

περισσότερα <
http://www.newstoday.gr/article/60259/stelnoun-ton-ake-sto-skamni

Τα πάνω-κάτω στην υπόθεση Στρος-Καν


Τα πάνω-κάτω στην υπόθεση Στρος-Καν


Τα πάνω-κάτω στην υπόθεση Στρος-Καν

Νέα τροπή παίρνει όπως όλα δείχνουν η υπόθεση της "σεξουαλικής επίθεσης" του Ντομινίκ Στρος Καν στην 32χρονη καμαριέρα ξενοδοχείου της Ν. Yόρκης, αφού, σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα των New York Times (ΝΥΤ), οι ανακριτές που έχουν αναλάβει την πολύκροτη υπόθεση διαρρέουν ότι υπάρχουν στοιχεία που καθιστούν "ύποπτες" τις κινήσεις του "θύματος".


Λίγες μόλις ώρες, πριν από την έκτακτη σημερινή επανεμφάνιση του Στρος Καν στο δικαστήριο, αφού ο πρώην επικεφαλής του ΔΝΤ, δεν αναμενόταν να παραστεί στο δικαστήριο πριν από τις 18 Ιουλίου, η έγκυρη αμερικανική εφημερίδα επικαλείται πληροφορίες ανακριτών, τα ονόματα των οποίων δεν αναφέρονται, σύμφωνα με τις οποίες η συγκεκριμένη καμαριέρα έχει κατ' επανάληψη πει ψέματα σχετικά με την επίθεση που δέχθηκε.
Αξιωματούχοι της αμερικανικής δικαιοσύνης συναντήθηκαν με τους συνηγόρους υπεράσπισης του πρώην επικεφαλής του ΔΝΤ και μεταξύ άλλων τους είπαν ότι βρήκαν μία "περίεργη" αίτηση της 32χρονης για διαμονή σε άσυλο και πιθανή σύνδεσή της με εγκληματική δραστηριότητα, όπως "διακίνηση ναρκωτικών" και "ξέπλυμα μαύρου χρήματος".
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τους ΝΥΤ η καμαριέρα είχε τηλεφωνική συνομιλία με έναν κρατούμενο σε φυλακές μία ημέρα μετά την "συνάντησή" της με τον 62χρονο Στρος-Καν στο ξενοδοχείο και φέρεται πως μίλησαν για το τι μπορεί να κερδίσει με το να διώξει δικαστικά τον "δράστη". Η συνομιλία αυτή έχει μαγνητοφωνηθεί. Ο κρατούμενος εκτίει ποινή για κατοχή περίπου 250 κιλών μαριχουάνας και είναι ένας από τους ανθρώπους που τα τελευταία δύο χρόνια κατέθετε χρήματα στον τραπεζικό λογαριασμό της 32χρονης από την Αριζόνα, την Τζόρτζια, τη Ν. Υόρκη και την Πενσιλβάνια. Οι καταθέσεις αυτές φτάνουν τα 100.000 δολάρια.
Επίσης στην αίτησή της για άσυλο πριν μερικά χρόνια, η 32χρονη είχε αναφέρει ότι είχε πέσει παλιότερα θύμα βιασμού, αλλά δεν υπάρχει κανένα αρχείο της αστυνομίας που να το επιβεβαιώνει. Επίσης είχε αναφέρει στην ίδια αίτηση ότι έχει υποστεί "αφαίρεση γενετικών οργάνων", αλλά ούτε αυτό συνάδει με τα όσα ισχυρίστηκε στους ερευνητές μετά τον "βιασμό" της από τον Στρος-Καν.

Μετά την τελευταία εξέλιξη, αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον η ακρόαση του Στρος-Καν αργότερα σήμερα ενώπιον του δικαστή Michael J. Obus, ο οποίος ενδέχεται να τον αφήσει ελεύθερο και να διατάξει την παύση ή έστω την χαλάρωση των μέτρων του κατ' οίκον περιορισμού του, εφόσον επιβεβαιωθεί ότι οι κατηγορίες που βαραίνουν τον πρώην "κύριο ΔΝΤ" δεν ευσταθούν επαρκώς.
Όλα αυτά λιγότερο από 48 ώρες μετά και την επίσημη αλλαγή φρουράς στην ηγεσία του ΔΝΤ, τα ηνία του οποίου πέρασαν πλέον στα χέρια της Κριστίν Λαγκάρντ...



Τετάρτη 29 Ιουνίου 2011

Σας λείπουν μόνο τα τανκς. Αλλά είστε σίγουροι ότι καταφέρατε να φοβίσετε τον κόσμο;


Σας λείπουν μόνο τα τανκς. Αλλά είστε σίγουροι ότι καταφέρατε να φοβίσετε τον κόσμο;


Σας λείπουν μόνο τα τανκς. Αλλά είστε σίγουροι ότι καταφέρατε να φοβίσετε τον κόσμο;


Χρόνια ακούμε για παρακράτος, για μυστικές υπηρεσίες και για συμμορίες που κάνουν ρημαδιό την Αθήνα, με την ανοχή της αστυνομίας.

Σήμερα, αποδεικνύεται περίτρανα ότι το παιχνίδι είναι στημένο.
Χρόνια ολόκληρα, από το 1976 κι έπειτα κάθε φορά που υπάρχουν μεγαλειώδεις συγκεντρώσεις, κάποιοι φροντίζουν να τις αμαυρώσουν. Το ίδιο συμβαίνει και τώρα.
Είναι προφανές ότι το σχέδιο της κυβέρνησης ήταν να καθαρίσει η πλατεία και να "σκοτώσουν" με όποιον τρόπο το σθένος και το πείσμα των αγανακτισμένων.
Και γίνεται ακόμη πιο προφανές, όταν υπήρχε και η πληροφορία που μετέδωσε και ο Νίκος Χατζηνικολάου στο δελτίο του ALTER, ότι η Αμερική είχε προειδοποιήσει τους αμερικανούς υπηκόους της στην Αθήνα, να μην κυκλοφορούν στο κέντρο, την Δευτέρα, Τρίτη και Τετάρτη.
Το μήνυμα που έπρεπε να πάρει ο ελληνικός λαός, ήταν πως αν δεν κάτσουν καλά, η "ρομφαία" η κυβερνητική θα πέσει στα κεφάλια του.
Και η λογική του χάους που έπρεπε να υπάρξει, ωφελεί την επέμβαση της αστυνομίας και την αλόγιστη χρήση χημικών που έκαναν την πρωτεύουσα θάλαμο αερίων.
Και ρωτάει ένας αφελής. Αν, ένας άνθρωπος από τους χιλιάδες ηλικιωμένους που ήταν στην Αθήνα σήμερα και που είχε προβλήματα υγείας, επιβαρυνόταν η κατάστασή του από τα χημικά και πέθαινε, ποια θα ήταν η εξήγηση της αστυνομίας.
Ο ρόλος της αστυνομίας είναι να προστατεύει τον θεσμό του κοινοβουλίου όπως έλεγαν οι βουλευτές της κυβέρνησης από το βήμα σήμερα, ή να υπερασπίζεται τον λαό και να τον προστατεύει;
Οι μάσκες έπεσαν, δυστυχώς για όλους αυτούς που κυβερνούν και νομίζουν ότι με τέτοιες παρακρατικές μεθόδους θα μπορέσουν να καταστείλουν το όποιο ειρηνικό κίνημα που εμφανίστηκε στην χώρα μετά το Πολυτεχνείο.
Και πράγματι έτσι είναι η κατάσταση, αλλά οι ίδιοι δεν θέλουν να το δεχτούν.
Ρωτήστε απλά έναν άνθρωπο που έζησε τα γεγονότα του Πολυτεχνείου. Κι εσείς οι ίδιοι οι βουλευτές που ήσασταν φοιτητές τότε, σίγουρα θα σκέφτεστε το ίδιο.
Ότι το Σύνταγμα σήμερα είναι το Πολυτεχνείο του τότε.
Εσείς το μόνο που δεν έχετε κάνει είναι να βγάλετε τα τανκς ακόμη στους δρόμους, αν και ο αντιπρόεδρός σας αυτό είπε.
Σαφώς και ο στόχος σας είναι να αδειάσει η πλατεία και να τρομοκρατηθεί ο κόσμος. Όμως είστε σίγουροι, ότι τα καταφέρατε να τον φοβίσετε; 

αμ δε 

Εκτεταμένα επεισόδια και σήμερα στην πλατεία Συντάγματος. Για ακόμη μια φορά οι προβοκάτορες μπήκαν μέσα στον κόσμο που διαδήλωνε ειρηνικά και συγκρούστηκαν με την αστυνομία. Η πλατεία Συντάγματος θυμίζει πεδίο μάχης, ενώ η ατμόσφαιρα έχει γίνει αποπνικτική. Μέχρι στιγμής έχουν πραγματοποιηθεί έντεκα συλλήψεις και 30 προσαγωγές από την αστυνομία. Όπως έγινε γνωστό από την Αστυνομία, έχουν τραυματιστεί 31 αστυνομικοί οι οποίοι διακομίστηκαν στο "401" Στρατιωτικό Νοσοκομείο.


Η Αθήνα σε «πόλεμο»


http://www.youtube.com/watch?v=lG_miLRdpqY&NR=1

Σε θάλαμο αεριών έχει μετατραπεί το κέντρο της Αθήνας


Η Αθήνα σε «πόλεμο»


Εκτεταμένα επεισόδια και σήμερα στην πλατεία Συντάγματος. Για ακόμη μια φορά οι προβοκάτορες μπήκαν μέσα στον κόσμο που διαδήλωνε ειρηνικά και συγκρούστηκαν με την αστυνομία. Η πλατεία Συντάγματος θυμίζει πεδίο μάχης, ενώ η ατμόσφαιρα έχει γίνει αποπνικτική. Μέχρι στιγμής έχουν πραγματοποιηθεί έντεκα συλλήψεις και 30 προσαγωγές από την αστυνομία. Όπως έγινε γνωστό από την Αστυνομία, έχουν τραυματιστεί 31 αστυνομικοί οι οποίοι διακομίστηκαν στο "401" Στρατιωτικό Νοσοκομείο.

Το χρονικό των σημερινών κινητοποιήσεων
20:09 «Πνίγεται» τώρα στα χημικά η πλατεία Συντάγματος. Νέα επίθεση της αστυνομίας στους κουκουλοφόρους, ενώ γίνονται και προσαγωγές.
20:02 Στην φωτογραφία παρακάτω δείτε την εικόνα που παρουσιάζει το Σύνταγμα στις 20:00
19:56 Καταστηματάρχες έχουν κάνει καταγγελίες για πλιάτσικο σε μαγαζιά της Πανεπιστημίου
19:54 Κλεφτοπόλεμος τώρα στην Κοραή
19:48 Οι διαδηλωτές επέστρεψαν στην Λ. Αμαλίας. Σε διάφορα σημεία περιμετρικά της πλατείας Συντάγματος, αλλά και στους γύρω δρόμους οι οδομαχίες συνεχίζονται.
19:42 Φωτιά έχει αρπάξει ένα περίπτερο στην πλατεία Συντάγματος.
19:41 Παρέμβαση Βενιζέλου για να απεγκλωβιστούν από το Μετρό τα άτομα με αναπνευστικά προβλήματα.
19:38 Η Αμαλίας έχει αδειάσει ξανά, αφού οι προβοκάτορες όταν ανέβηκε ο κόσμος επιτεθήκαν στα ΜΑΤ.

19:32 Οι «αγανακτισμένοι» ζητούν:
Οξυγόνα, μάσκες, γάντια, ορούς αερολιν, συσκευές ορών, γάζες, Betadin, Maalox, Riopan, Aerolin Inhaler
Όλα τα υλικά να παραδοθούν στον Ερυθρό Σταυρό της Πλατείας Συντάγματος
19:17 Οι κουκουλοφόροι φεύγουν από το Σύνταγμα προς του γύρω δρόμους. Επεκτείνονται και σε άλλες περιοχές του κέντρου τα επεισόδια.
19:13 Οδοφράγματα έχουν στήσει οι κουκουλοφόροι από το Σύνταγμα έως την Πανεπιστημίου
19:12 Πνιγμένη στα χημικά η πλατεία Συντάγματος. Αύτη την ώρα πέφτουν χειροβομβίδες κρότου λάμψης.
19:11 Καταγγελίες σε τηλεοπτικές εκπομπές για αστυνομική αυθαιρεσία. Πιο συγκεκριμένα πολίτες αναφέρουν πως έτρωγαν σε κατάστημα στο Μοναστηράκι και δέχθηκαν επίθεση χωρίς κανένα λόγο
19:01 Οδομαχίες και χημικά στο Σύνταγμα. Οι προβοκάτορες υποχωρούν και κάνουν επιδρομή στην Αμαλίας όταν μαζεύεται ο κόσμος. Το ύποπτο έργο τους συνεχίζεται.
18:56 Οι διαδηλωτές ξανά επί της Αμαλίας
18:53 Κλειδαμπαρωμένοι οι τουρίστες στα ξενοδοχεία του Συντάγματος. Όσοι θέλουν να βγουν φυγαδεύονται από τις πίσω πόρτες.
18:52 Τα ΜΑΤ δεν ξεχωρίζουν πλέον κουκουλοφόρους και διαδηλωτές. Προσπαθούν με κάθε τρόπο να εκκενώσουν την πλατεία.
18:41 Αυτή η κατάσταση που βλέπετε στην παρακάτω φωτογραφία επικρατεί αυτή τη στιγμή στην πλατεία Συντάγματος.
18:25 Τα επεισόδια βρίσκονται σε εξέλιξη στην κάτω πλευρά της πλατείας, με συγκρούσεις ανάμεσα σε διαδηλωτές και αστυνομικούς, ενώ ομάδα ατόμων έβαλε φωτιά με μολότοφ πριν από λίγο στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο στη γωνία Φιλελλήνων και Μητροπόλεως. Οι φλόγες περιορίστηκαν
18:21Μέσω του twitter ο κόσμος κάνει έκκληση για οξυγόνο μέσα στον σταθμό του Μετρό. Οι διαδηλωτές έχουν εγκλωβιστει. 
18:19 Οι διαδηλωτές έχουν βρει καταφύγιο μέσα στον σταθμό του Μετρό. Τα ΜΑΤ πριν από λίγο έριξαν χημικά κοντά στις σκάλες του σταθμού.
Μια ομάδα μηχανών της ΔΙΑΣ περνούσε από το Σύνταγμα όταν ένας οδηγός έχασε τον έλεγχο και έπεσε επάνω στον κόσμο.
18:17 Τα ΜΑΤ έριξαν χημικά στις σκάλες του Μετρό, πανικόβλητος τρέχει ο κόσμος.
18:14 Οι κουκουλοφόροι έχουν βάλει φωτιά αυτή την ώρα στο ταχυδρομείο κάτω από το υπουργείο Οικονομικών.
18:04 Ο κόσμος μέσω της Αμαλίας προσπαθεί να παραταχτεί ξανά μπροστά στη Βουλή
18:00 Οι αστυνομικού τώρα με εκτεταμένη χρήση χημικών προσπαθούν να απωθήσουν από την πλατεία τους κουκουλοφόρους.
17:58 Σύμφωνα με πληροφορίες λίγο μετά τις 17:00 τα ΜΑΤ με χρήση δακρυγόνων και κροτίδων έκαναν έφοδο στα γραφεία της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας επί της Ξενοφώντος 15. Αποτέλεσμα ήταν να τραυματιστούν δύο δάσκαλοι.
17:55 Οι γύρω δρόμοι από την πλατειά έχουν γεμίσει οδοφράγματα
17:46 Άγριες συμπλοκές μπροστά από το ξενοδοχείο King George, το οποίο νωρίτερα εκκενώθηκε
17:38 Οι αστυνομικοί έχουν καταφέρει να ελέγξουν το πάνω μέρος της πλατείας, με συνέπια οι συγκρούσεις να γίνονται σε Σταδίου και Μητροπόλεως. Επιχείρηση με χρήση χημικών πριν από λίγο για να αδειάσει η πλατεία Συντάγματος.
17:29 Έντονος καπνός βγαίνει από το κέντρο της πλατείας Συντάγματος. Οι κουκουλοφόροι καίνε ότι βρουν μπροστά τους.
17:24 Στο έλεος των κουκουλοφόρων η πλατεία. «Βροχή» οι μολότοφ
17:19 Τα ΜΑΤ εκτός από τους κουκουλοφόρους κυνηγούν και τον κόσμο. Συνεχίζεται η χρήση χημικών, δε μπορεί να αναπνεύσει κανείς.
17:12 Έκκληση γίνεται αυτή την ώρα προκειμένου να φτάσουν κι άλλοι γιατροί στο Μετρό ώστε να αντιμετωπιστούν τα περιστατικά
17:04 Δεν φαίνεται η πλατεία από τα χημικά. Ο κόσμος τρέχει πανικόβλητος στους γύρω δρόμους
16:53 Πέντε γιατροί και 29 διασώστες που βρίσκονται στο Μετρό έχουν αντιμετωπίσει μέχρι τώρα περίπου 500 περιστατικά τραυματισμών. Οι τραυματίες μεταφέρονται με το Μετρό στο Μέγαρο Μουσικής και από κει παραλαμβάνονται από ασθενοφόρα για τα νοσοκομεία. Περίπου 30 άτομα μέχρι τώρα έχουν διακομιστεί σε νοσοκομεία της Αθήνας με τα περισσότερα περιστατικά να διακομίζονται στον Ερυθρό Σταυρό. Απο 15 έως 65 ετών οι τραυματίες. Οι πληροφορίες έρχονται από τους διασώστες που καταβάλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες στον σταθμό του Συντάγματος.
16:49 Σε μια προσαγωγή προχώρησαν πριν από λίγα λεπτά οι αστυνομικοί στη Σταδίου
16:42 Ο κόσμος παρά τα επεισόδια προσπαθεί να παραμένει επί της Αμαλίας
16:39 Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες η αστυνομία έχει προχωρήσει σε 26 προσαγωγές εκ των οποίων οι τρεις έχουν μετατραπεί σε συλλήψεις
16:37 Επεισόδια στην Σταδίου. Άγριες συγκρούσεις με πετροπόλεμο και χημικά
16:21 Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες δεν εκκενώθηκε το ξενοδοχείο King George, αλλά απομακρύνθηκαν οι υπάλληλοι οι οποίοι κινδύνευαν
16:13 Με δυσκολία η αναπνοή σε όλο το κέντρο
16:00 19 αστυνομικοί έχουν τραυματιστεί μέχρι τώρα από τα επεισόδια
15:49 Ο κόσμος "προσπαθεί" να πάρει ξανά την πλατεία
15:46 Με σφεντόνες βγήκαν στους δρόμους οι κουκουλοφόροι
15:40 Εκκενώθηκε το ξενοδοχείο King George για λόγους ασφαλείας
15:38 Κουκουλοφόροι επιτίθενται τώρα σε διμοιρία των ΜΑΤ στην Μητροπόλεως
15:31 Δεκάδες οι τραυματίες στην πλατεία Συντάγματος. 16 οδηγηθεί στον Ευαγγελισμό. Ένας παραμένει για εξετάσεις
15:26 Δεν έχει μείνει τίποτα όρθιο στην πλατειά Συντάγματος, άγριες συμπλοκές μπροστά στα ξενοδοχεία
15:15 Στη Σταδίου οι κουκουλοφόροι επιτίθενται στους αστυνομικούς
15:10 Χημικά και πετροπόλεμος, γύρω από το υπουργείο Οικονομικών
14:56 Αυτή την ώρα οι κουκουλοφόροι «ξηλώνουν» πεζοδρόμια στην Ερμού και ρολά καταστημάτων.
14:52 Στο τέλος της Αμαλίας ο πετροπόλεμος και τα χημικά, εκτός ελέγχου η κατάσταση
14:47 Πρώτο θέμα στα μεγάλα τηλεοπτικά δίκτυα όλου του κόσμου τα γεγονότα στην Αθήνα
14:45 Εντός του κοινοβουλίου μεταφέρθηκε το εκρηκτικό κλίμα της πλατείας, αφού τα επεισόδια πλέον μονοπωλούν την συζήτηση
14:44 «Φλέγεται» η πλατεία Συντάγματος. Χημικά, χειροβομβίδες κρότου λάμψης και πετροπόλεμος παντού
14:41 Σύμφωνα με πληροφορίες μέχρι τώρα έχουν γίνει πέντε συλλήψεις
14:40 «Κάνω έκκληση στην πλατεία να μην ακούσει τις σειρήνες της οργής» είπε ο Αστέριος Ροντούλης
Η δουλειά της αστυνομίας είναι να εξασφαλίσει την ομαλή λειτουργία του κοινοβουλίου, ανέφερε ο Χ. Πρωτοπαπας.
14:37 «Πρέπει να δοθεί εντολή στις αστυνομικές δυνάμεις να σταματήσουν τη γενικευμένη χρήση χημικών. Πρέπει άμεσα να παρέμβει η πολιτική ηγεσία της αστυνομίας για να εκτονωθεί η κρίση» είπε από τη Βουλή ο Θ. Παφίλης.
Λαφαζάνης: Να σταματήσει ο χημικός πόλεμος στο Σύνταγμα γιατί οι συνέπιες μπορεί να είναι άκρως επικίνδυνες και τραγικές.
14:29 Ο πετροπόλεμος έχει μεταφερθεί επάνω στην πλατεία. Μεγάλη δύναμη της ομάδας ΔΙΑΣ έφτασε από την Βασ. Σοφίας.
14:22 Πετροπόλεμος και χημικά στη διασταύρωση της Αμαλίας με την Βας. Σοφίας
14:13 Σύλληψη  ενός κουκουλοφόρου στη διασταύρωση Αμαλίας & Πανεπιστημίου.
14:12 Οκτώ τραυματίες από τα επεισόδια. Μεταφέρονται στο σταθμό του ΜΕΤΡΟ.
14:11 Αποθούνται ξανά οι διαδηλωτές με τη χρήση χημικών.
14:10 Οι διαδηλωτές επειστρέφουν μπροστά από τη Βουλή.
14:08 Αστυνομικοί απομακρύνουν τα σιδερένια παραπετάσματα μπροστά από Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη για να μπορούν να επιχειρούν στην Πανεπιστημίου.
14:04 Ο κύριος όγκος των διαδηλωτών παραμένει περιορισμένος στην πλατεία Συντάγματος.
13:58 Τραυματίας μεταφέρεται απο άλλα άτομα στο σταθμό του ΜΕΤΡΟ Συντάγματος.
13:55 Επεισόδια με χρήση έντονης σωματικής βίας από την πλευρά των Αστυνομικών.
13:54 Μάχες σώμα με σώμα κουκουλοφόρων με τους αστυνομικούς μπροστά από τη Βουλή.
13:53 Το κύριο σώμα των διαδηλωτών περιορίζεται στην πλατεία μετά την εκτεταμένη χρήση χημικών από την Αστυνομία.

13:48 Οι κουκουλοφόροι απωθούνται μπροστά από το ξενοδοχείο King George
13:46 Κλεφτοπόλεμος στη διασταύρωση Πανεπιστημίου & Αμαλίας. Κουκουλοφόροι πετούν πέτρες και άλλα αντικέιμενα στους Αστυνομικούς. Χρήση χειροβομβίδων κρότου λάμψης και δακρυγόνων.
13:40 Διαδηλωτές επιχειρούν να ρίξουν το φράχτη της Αστυνομίας στη Βασ. Σοφίας, μέσα από τον Εθνικό Κήπο. Εκτεταμένη χρήση χημικών από την Αστυνομία.
13:39 Ομάδα 500 ατόμων επιχείρησε να σπάσει το φράχτη της Αστυνομίας γύρω από τη Βουλή. Οι διαδηλωτές απομακρύνθηκαν με τη χρήση χημικών.
13:34 Εκτεταμένα επεισόδια μπροστά στο μνημείο του Αγνώστου στρατιώτη, μεγάλη χρήση χημικών και ρίψεις μολότωφ,ενώ λαμβάνουν χώρα μάχες σώμα με σώμα.
13:29 Κουκουλοφόροι άρχισαν να πετούν πέτρες προς τους αστυνομικούς έξω από τη Βουλή, οι οποίο απάντησαν με χρήση χημικών. Πρόσκαιρα το πλήθος οπισθοχώρησε από την Πανεπιστημίου.
13:00 Διαδηλωτής έστειλε μήνυμα μέσω twitter στο BBC στο οποίο αναφέρει πως το σήμα των κινητών αλλά και του internet είναι πολύ ασθενές στην πλατεία Συντάγματος, υπονοώντας "κυβερνητική" ή άλλου είδους παρέμβαση.

12:40 Μικροένταση μπροστά στο υπουργείο Οικονομικών.
11:00 Ιδιαίτερα μαζική είναι και η σημερινή κινητοποίηση του ΠΑΜΕ με χιλιάδες συγκεντρωμένους να βρίσκονται στην πλατεία Ομονοίας, για να διαδηλώσουν την απόλυτη αντίθεση τους στο σχέδιο πτώχευσης, όπως αναφέρουν, του λαού. Θα ακολουθήσει πορεία προς τη Βουλή ενώ στο χώρο της συγκέντρωσης βρίσκεται και η γγ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα.
10:54 Επεισόδια στην οδό Ερατοσθένους και κάδοι που φλέγονται
10:14 Η αυτοκινητοπομπή των βουλευτών εισέρχεται στη Βουλή
10:05 Εργαζόμενοι από την Πελοπόννησο και συγκεκριμένα από Μεγαλόπολη, Τρίπολη, Άργος και Ναύπλιο, με μισθωμένα λεωφορεία, από τα κατά τόπους Εργατικά Κέντρα, κατευθύνονται αυτή την ώρα προς την Αθήνα, προκειμένου να συμμετάσχουν στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Σύνταγμα, ενάντια στην ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος.
10:10 Ένα άτομο διακομίστηκε με ασθενοφόρο σε νοσοκομείο με αναπνευστικά προβλήματα, από τα δακρυγόνα που έριξε η αστυνομία κατά τη διάρκεια επεισοδίου που δημιουργήθηκε στις 9 το πρωί στη λεωφόρο Βασιλίσσης Σοφίας, στο ύψος του Ευαγγελισμού.
10:03 Κυκλοφοριακό χάος, αδιάβατη η Αθήνα
10:00 Μπλόκα Αγανακτισμένων, προσπαθούν να εμποδίσουν την άφιξη βουλευτών προς την Βουλή
09:54 Ένταση στο Καλλιμάρμαρο. Περίπου 100 άτομα επιχείρησαν να κλείσουν τη δίοδο προς τη Βουλή. Και πάλι οι αστυνομικές δυνάμεις έκαναν περιορισμένη χρήση χημικών και απομάκρυναν τους συγκεντρωθέντες προς την λεωφόρο Βασ.Ολγας.
09:06 Επεισόδια με τρεις τραυματίες στην Βασ. Σοφίας από Αγανακτισμένους που προσπάθησαν να αποκλείσουν το σημείο. περίπου 200 άτομα έκλεισαν και τα δύο ρεύματα της Βασ. Σοφίας, στην οποία ούτω ή άλλως από πολύ νωρίς απαγορευόταν η κυκλοφορία των αυτοκινήτων από την αστυνομία και από το ύψος του Χίλτον. Η ατυνομία έκανε χρήση χημικών από τις αστυνομικές δυνάμεις, αλλά στο σημείο παραμένουν ακόμα αρκετά άτομα.
Το κάλεσμα
Σε ανακοίνωσή τους, οι Αγανακτισμένοι κάλεσαν, επίσης, τους οδηγούς ΙΧ να βοηθήσουν την περικύκλωση με το αυτοκίνητό τους από τις οκτώ το πρωί συμμετέχοντας σε μια «κυκλοφοριακή διαδήλωση».
«Μερικές εκατοντάδες αυτοκίνητα που θα κινούνται διαρκώς με 10-20 χλμ την ώρα στην Κηφισίας, την Μεσογείων και τη Μιχαλακοπούλου και θα επιστρέφουν από εναλλακτικούς δρόμους κάθε φορά που η τροχαία θα τα εκτρέπει, μπορούν να δημιουργήσουν τεράστιο πρόβλημα στην πρόσβαση των βουλευτών» αναφέρεται στην ανακοίνωση.
Από νωρίς το πρωί μάλιστα είναι κλειστές οι: Αμαλίας από Διάκου, Βασιλίσσης Σοφίας, Ακαδημίας και Πανεπιστημίου, ενώ τα αυτοκίνητα στο κέντρο μπορούν να κινηθούν αυτή την ώρα μόνο από την Σταδίου και την Φιλελλήνων.
Δρακόντεια είναι τα μέτρα της αστυνομίας, μετά και τα εκτεταμένα χθεσινά επεισόδια. Έξω από τη Βουλή θα υπάρχουν αρκετές διμοιρίες, προκειμένου να εμποδίσουν όσους προσπαθήσουν να αποκλείσουν τους βουλευτές.
Η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ καλούν τους εργαζόμενους σε διαμαρτυρία σήμερα το πρωί στο Σύνταγμα ενώ διοργανώνουν συγκέντρωση στις επτά το απόγευμα στην πλατεία Κλαυθμώνος.
Η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ θα γίνει στην Ομόνοια στις 10 το πρωί.


Τι πήγε στραβά στην Ελλάδα

Τι πήγε στραβά στην Ελλάδα

Ένα παλιό σημείωμα δραχμές και ένα σημείωμα του ευρώ

Οικονομικές μεταρρυθμίσεις στην Ελλάδα, γεγονός που οδήγησε σε αυτήν την εγκατάλειψη της δραχμής ως νόμισμα της υπέρ του ευρώ το 2002, κατέστησε ευκολότερη για τη χώρα να δανειστεί χρήματα.


Η τελετή έναρξης στους Ολυμπιακούς της Αθήνας


Ελλάδα πήγε σε μια μεγάλη, το χρέος που χρηματοδοτούνται από ξεφάντωμα δαπανών, συμπεριλαμβανομένων των οργανισμών πληρωμής για υψηλού προφίλ έργα όπως το 2004 Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας, η οποία πήγε καλά πάνω από τον προϋπολογισμό της.


Έναν εν υπνώσει εστιατόριο προς πώληση στο κέντρο της Αθήνας


Η χώρα επλήγη από την ύφεση, γεγονός που σήμαινε ότι έπρεπε να δαπανήσουν περισσότερα για τα οφέλη και λάβατε λιγότερα σε φόρους. Υπήρχαν επίσης αμφιβολίες για την ακρίβεια των οικονομικών στατιστικών της.



Ένας άνδρας με μια τσάντα των κερμάτων βόλτες παρελθόν τα κεντρικά γραφεία της Τράπεζας στην Ελλάδα

Οικονομικά προβλήματα στην Ελλάδα σήμαινε δανειστές άρχισαν χρέωση υψηλότερων επιτοκίων για να δανείσουν χρήματα. Η εκτεταμένη φοροδιαφυγή χτύπησε επίσης ταμεία της κυβέρνησης


Οι εργαζόμενοι σε ένα ράλι υπό την ηγεσία του ΠΑΜΕ ένωση στην Αθήνα στις 22 Απριλίου 2010


Υπήρξαν διαδηλώσεις κατά των μέτρων λιτότητας της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση του χρέους της, όπως οι περικοπές στο δημόσιο τομέα και την πληρωμή των συντάξεων, μείωση παροχών και αύξηση των φόρων.


Ο Έλληνας Πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου σε Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ στις Βρυξέλλες στις 26 Μαρτίου 2010


Η κυβέρνηση έχει ήδη έπρεπε να έχουν πρόσβαση σε 110 δισ. ευρώ (£ 95bn? $ 146.2bn) bail-out πακέτο από την Ευρωπαϊκή Ένωση και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, και τώρα χρειάζεται μια δεύτερη διάσωση.


Προβλήματα στην Ελλάδα έχουν κάνει τους επενδυτές νευρικό, το οποίο έχει καταστήσει πιο ακριβά για τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες όπως η Πορτογαλία για να δανειστούν χρήματα.


Οι υπουργοί της Ευρωζώνης ανησυχούν ότι αν η Ελλάδα ήταν στην προεπιλογή θα καθιστούσε ακόμα πιο δύσκολο για τις άλλες χώρες όπως η Πορτογαλία και η Δημοκρατία της Ιρλανδίας να δανειστούν χρήματα.



Νέα επεισόδια στο Σύνταγμα. Οι κουκουλοφόροι χτύπησαν ξανά και στη συμβολή των οδών Λ. Αμαλίας και Β. Γεωργίου το νέφος από τα χημικά εμφανίστηκε ξανά. Την ίδια ώρα σε εξέλιξη βρίσκεται η συναυλία του Βασίλη Παπακωνσταντίνου και των υπόλοιπων τραγουδιστών στο κέντρο της πλατείας.


Τρομερά επεισόδια στο Σύνταγμα




Νέα επεισόδια στο Σύνταγμα. Οι κουκουλοφόροι χτύπησαν ξανά και στη συμβολή των οδών Λ. Αμαλίας και Β. Γεωργίου το νέφος από τα χημικά εμφανίστηκε ξανά. Την ίδια ώρα σε εξέλιξη βρίσκεται η συναυλία του Βασίλη Παπακωνσταντίνου και των υπόλοιπων τραγουδιστών στο κέντρο της πλατείας.





Λεπτό προς λεπτό οι εξελίξεις
01:39 Νέος γύρος κλεφτοπόλεμου. Μετά την προαγωγή ο πετροπόλεμος άρχισε εκ νέου. Ομάδα 15 ατόμων επιτίθενται στις δυνάμεις των ΜΑΤ. Μία ομάδα έσπασε ψυγείο περιπτέρου και κλέβει τα πράγματα.
01:33 Νέα εστία έντασης στο Σύνταγμα με μία προσαγωγή.
01:32 Προπηλακίστηκε άνδρας με πολιτικά, ο οποίος θεωρήθηκε κρυφός αστυνομικός.
01:13 Με την ομιλία της κ. Τζάκρη ολοκληρώθηκε πριν από λίγο και η συνεδρίαση στη Βουλή.
01:00 Οι δυνάμεις των ΜΑΤ έδιωξαν και πάλι τους Αγανακτισμένους από την Λ. Αμαλίας. Στη Φιλελλήνων αντίθετα ηρέμησαν τα πράγματα. Στην πλατεία οι πολίτες συνεχίζουν να χορεύουν ελληνικούς χορούς.
00:55 Άλλο ένα ασθενοφόρο στην πλατεία Συντάγματος. Οι τραυματίες από τον πετροπόλεμο, αλλά και οι πολίτες με αναπνευστικά προβλήματα είναι πολλοί. Τα ασθενοφόρα εμφανίζονται πολύ συχνά στο σημείο.
00:52 Οι ταραξίες έχουν κάνει οδόφραγμα στην Φιλελλήνων.
00:42 Έπιασαν τους χώρους μέσα στην πλατεία. Γύρω-γύρω ο κλεφτοπόλεμος δεν έχει σταματημό. Με βάση αυτή την εικόνα ο φόβος των επεισοδίων για το πρωί της Τετάρτης (σήμερα) μεγαλώνει.
00:32 Επιχειρούν τα ΜΑΤ αυτή την ώρα μαζί με μηχανές με της ομάδας ΔΙΑΣ. Βροχή οι κρότου λάμψης μέσα στην πλατεία. Μόνο καπνός φαίνεται από την πανοραμική άποψη της πλατείας. Έχουμε και προσαγωγή. Πιο αποπνικτική από ποτέ η ατμόσφαιρα στην πλατεία.
00:19 Η τάξη έχει επανέλθει στη Λ. Αμαλίας. Η κατάσταση έχει εκτονωθεί. Αντίθετα στο κάτω μέρος της πλατείας στην οδό Ερμού ο κλεφτοπόλεμος συνεχίζεται.
00:04 Κρότου λάμψης στην Γεωργίου Α’. Άδειο και… ήσυχο το πάνω μέρος της πλατείας Συντάγματος στην Λ. Αμαλίας. Μέσα στην πλατεία υπάρχει κόσμος. Η παράταξη των ΜΑΤ οπισθοχωρεί από την Αμαλίας και ο κόσμος τους ακολουθεί σε απόσταση αναπνοής χωρίς να δημιουργεί επεισόδια. Φαίνεται πως σιγά-σιγά οι Αγανακτισμένοι επανακαταλαμβάνουν την πλατεία Συντάγματος. Η μάχη μαίνεται στην Ερμού.
23:58 Γέμισε ΜΑΤ το Σύνταγμα. Νωρίτερα αρκετές κλούβες ενίσχυσαν τα μπλόκα στο Σύνταγμα. Πλέον οι διμοιρίες απλώνονται σε ολόκληρη την περίμετρο της πλατείας, χωρίς όμως να μπαίνουν μέσα, όπου υπάρχουν οι σκηνές των Αγανακτισμένων.
23:56 Εστίες φωτιάς υπάρχουν γύρω από την πλατεία. Διαδηλωτές πλησίασαν τα ΜΑΤ με ειρηνικό τρόπο διαμαρτυρήθηκαν. Στη συνέχεια απωθήθηκαν και επέστρεψαν στην πλατεία.
23:51 Σαν τρελά τρέχουν τα περιπολικά σε όλη την Αθήνα στη ΓΑΔΑ, αλλά και στη Λεωφόρο Μεσογείων χαμηλά. Σε αστυνομικό κλοιό όλη η Αθήνα. Στο Σύνταγμα η ένταση συνεχίζεται. Νέο μέτωπο πετροπόλεμου στην Ερμού.
23:47 Πήρε φωτιά ομπρέλα καταστήματος. Θέλουν να φτιάξουν οδόφραγμα οι ταραξίες και οι πολίτες τους διώχνουν από την πλατεία Συντάγματος. Ο πετροπόλεμος καλά κρατεί. Συντονισμένες κινήσεις κάνουν και τα ΜΑΤ.
23:36 Τα επεισόδια συνεχίζονται με αμείωτη ένταση.
23:19 Κοντά στην Καραγιώργη Σερβίας τα επεισόδια αυτή την ώρα. Δεν σταματά η ένταση στο Σύνταγμα.
23:11 «Ότι και να ρίξετε δεν φεύγουμε από εδώ» φωνάζουν οι Αγανακτισμένοι. Τρομερές σκηνές. Πετροπόλεμος και χημικά συνθέτουν το σκηνικό… πολέμου. Μέσα στη Βουλή υπάρχει συνεδρίαση για την ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου, που ολοκληρώνεται αύριο με την ψηφοφορία.
23:02 Σε δύο σημεία τα επεισόδια. Όθωνος και Αμαλίας το ένα και Αμαλίας και Β. Σοφίας το δεύτερο. Η συναυλία έληξε. Ραντεβού για αύριο το πρωί στο Καλλιμάρμαρο.
22:57 Αρκετοί οι τραυματίες μέχρι τώρα. Εστίες φωτιάς κάτω από τα πανό. Μολότοφ κατά των ΜΑΤ οι διαδηλωτές. Αμείωτη η ένταση στο Σύνταγμα.
22:51 Να σημειώσουμε ότι ο κόσμος δεν σκοπεύει να φύγει από την πλατεία. Άλλωστε το κάλεσμα είναι για 48ωρο αποκλεισμό της Βουλής.
22:50 Καταφύγιο στο μετρό έχουν βρει οι διαδηλωτές. Αυτή την ώρα η Λ. Αμαλίας έχει αδειάσει και η μάχη μαίνεται. Με δοκάρια, λοστούς και πέτρες οι διαδηλωτές.
22:46 «Μπάτσοι, γουρούνια, δολοφόνοι» από το πλήθος. Ο κόσμος απορεί πως άρχισαν για πολλοστή φορά τα επεισόδια.
22:45 Πετροπόλεμος και κρότου λάμψης συνεχίζουν να συνθέτουν το σκηνικό στην πλατεία Συντάγματος. Ο κόσμος πηγαίνει στο κάτω μέρος της πλατείας για να πάρει τις απαραίτητες ανάσες και συνεχίζει.
22:39 Συνεχίζεται και πάλι η συναυλία!
22:35 Η συναυλία έχει σταματήσει. Το πλήθος εκτοξεύει πέτρες προς τα ΜΑΤ. Το σύννεφο από τα χημικά έχει πλημμυρίσει το Σύνταγμα. Εστία φωτιά μπροστά από το μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη.
22:33 Χημικά και στην Πανεπιστημίου. Αποπνικτική και πάλι η ατμόσφαιρα. Προχωρούν προς τα κάτω οι διμοιρίες των ΜΑΤ.
22:30 Γυαλιά-καρφιά στη Λ. Αμαλίας. Τα ΜΑΤ προχώρησαν και σε συλλήψεις. Υποχώρησε προς την πλατεία το πλήθος. Εκτεταμένη ρήψη χημικών από την αστυνομία.
22:24 Νέα ένταση αυτή την ώρα. Μπροστά από το μνημείο του Άγνωστου στρατιώτη τα ΜΑΤ έκαναν χρήση χημικών και έριξαν και χειροβομβίδα κρότου λάμψης.
22:19 Πλήθος κόσμου παραμένει στο Σύνταγμα αυτή την ώρα. Σε εξέλιξη βρίσκεται η συναυλία, όπου αυτή την ώρα τραγουδούν τα Υπόγεια Ρεύματα.
22:17 Οι συγκεντρωμένοι φωνάζουν συνθήματα κατά του μεσοπρόθεσμου, της κυβερνητικής πολιτικής και των πολιτικών, ενώ ένα πανό που γράφει "Δεν είμαστε αγανακτισμένοι, είμαστε αποφασισμένοι", έχει αναρτηθεί κατά μήκος της πλατείας.
22:13 Γνωστοί καλλιτέχνες, όπως ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου και ο Αλκίνοος Ιωαννίδης ερμήνευσαν τραγούδια και χειροκροτήθηκαν από τους "Αγανακτισμένους" οι οποίοι έχουν έρθει από κάθε γωνιά της Ελλάδας. Ύστερα από τον πετροπόλεμο, τους βανδαλισμούς, την χρήση χημικών και το ανθρωποκυνηγητό, φαίνεται να επανέρχονται στην πλατεία οι ρυθμοί των τελευταίων 35 ημερών, τους οποίους όμως διαταράσσουν οι κουκουλοφόροι όταν κάνουν την εμφάνισή τους.
21:54 Ένταση μεταξύ πολιτών τώρα στο κάτω μέρος της πλατείας. Το μίνι-επεισόδιο έληξε χωρίς να δοθεί παραπάνω ένταση.
21:36 Μέσα στην πλατεία οι πολίτες από το μεσημέρι διατηρούν μία εστία φωτιάς προκειμένου να... σπάει τα δακρυγόνα και τα χημικά.
21:33 Νωρίτερα ένας από τους ταραξίες εκτόξευσε εντός του προαυλίου της Βουλής καπνογόνο.
21:30 Προς... παύση πυρός οδηγούμαστε στο Σύνταγμα, μετά από 30 λεπτά επεισοδίων. Πάντως η ατμόσφαιρα έξω από την πλατεία μυρίζει... μπαρούτι. Αντίθετα, εντός της πλατείας η συναυλία συνεχίζεται.
21:25 Ένταση υπάρχει και μεταξύ διαδηλωτών. Νωρίτερα είχε υπάρξει ένταση και ανάμεσα στους Αγανακτισμένους και τα μέλη του ΠΑΜΕ
21:23 Τα επεισόδια γίνοντα έξω από το ξενοδοχείο Μ Βρετανία, στη συμβολή των οδών Λ. Αμαλίας και Β. Γεωργίου. Οι πέτρες αυτή τη στιγμή πέφτουν βροχή και τα ΜΑΤ απαντούν με κρόυτου λάμψης.
21:20 Την ίδια ώρα στο σημείο είναι σε εξέλιξη η συναυλία του Βασίλη Κωνσταντίνου και των υπόλοιπων καλλιτεχνών.
21:18 Ένταση μεταξύ των ταραξιών και της αστυνομίας σημειώθηκε λίγο μετά τις 21:00 στο Σύνταγμα. Οι κουκουλοφόροι επιτέθηκαν με πέτρες στα ΜΑΤ, τα οποία απάντησαν με χημικά.
Νωρίτερα η κατάσταση στο Σύνταγμα ήταν ήρεμη, μετά τα επεισόδια που δημιούργησαν για ακόμη μια φορά οι προβοκάτορες οι οποίοι έφεραν εις πέρας το ύποπτο έργο τους. Οι «αγανακτισμένοι» από την πλευρά τους έδωσαν τη δική του μάχη για να κρατήσουν τηνπλατεία. Μια μάχη που πολλές φορές τους έφερε ανάμεσα σε πέτρες, καδρόνια και χημικά.
Οι ταραξίες λίγο πριν τις δύο το μεσημέρι εμφανίστηκαν από το πουθενά και επιτέθηκαν σε όποιον βρισκόταν στον δρόμο τους. Τραυμάτισαν διαδηλωτές, αστυνομικούς και συνεπλάκησαν με μέλη ακροδεξιών οργανώσεων. Αναρχικοί και ακροδεξιοί τον τελευταίο καιρό συνηθίζουν να λύνουν τις διαφορές κατά τις μεγάλες διαδηλώσεις.
Επιπλέον έσπασαν βιτρίνες ξενοδοχείων, καταστήματα και έκαψαν τηλεοπτικά βαν. Μάλιστα έριξαν το φλεγόμενο φορτηγάκι τηλεοπτικού συνεργείου επάνω σε ένα περίπτερο, με σκοπό να προκαλέσουν μεγαλύτερο κακό, αλλά με την άμεση επέμβαση της πυροσβεστικής η φωτιά έσβησε γρήγορα.
«Παιχνίδι» των προβοκατόρων σήμερα ήταν οι ομπρέλες που είναι τοποθετημένες έξω από τα καταστήματα, τις οποίες και έκαψαν μαζί με κάδους απορριμμάτων.
Εν συνεχεία οι κουκουλοφόροι κατάφεραν να καταλάβουν την πλατεία και να συγκρουστούν με τους αστυνομικούς, οι οποίοι έκαναν εκτεταμένη χρήση χημικών σε σημείο που αρκετά άτομα διακομίστηκαν στο νοσοκομείο με δυσκολία στην αναπνοή, ενώ σημειώθηκαν και λιποθυμίες.
Οι κουκουλοφόροι είχαν «έδρα» την κάτω πλευρά της πλατείας και ανά τακτά χρονικά διαστήματα ανέβαιναν στην Αμαλίας για να συγκρουστούν με τις διμοιρίες των ΜΑΤ που βρίσκονταν έξω από τη Βουλή. Δε θεωρείται πάντως τυχαίο πως οι ταραξίες έκαναν επιδρομές στην Αμαλίας, την ώρα που προσπαθούσαν να παραταχθούν έξω από τη Βουλή οι «αγανακτισμένοι».
Η κατάσταση που επικρατούσε στο Σύνταγμα έγινε γρήγορα πρώτο θέμα στα μεγαλύτερα τηλεοπτικά δίκτυα της Ευρώπης και της Αμερικής, τα οποία με ανταποκρίσεις κάλυπταν τα γεγονότα.
Περίπου στις 18:30 οι «αγανακτισμένοι» μη αποδεχόμενοι την κατάσταση αποφάσισαν να παραταχθούν ξανά μπροστά στη Βουλή και να απωθήσουν τους κουκουλοφόρους, κάτι που κατάφεραν με την αποφασιστικότητά τους. Μάλιστα ανεβαίνοντας από τα σκαλιά της πλατείας στην Αμαλίας, ξέσπασαν σε χειροκροτήματα προς τους αστυνομικούς, οι οποίοι αναγκάστηκαν και οπισθοχώρησαν δίνοντας στον κόσμο χώρο για να διαμαρτυρηθεί.
Εν συνεχεία δημιούργησαν μια ανθρώπινη αλυσίδα περιφρούρησης και μετέφεραν νερό από το σιντριβάνι της πλατείας, μπροστά στη Βουλή, χέρι με χέρι. Η διαμαρτυρία των «αγανακτισμένων» την ώρα που στο εσωτερικό του κοινοβουλίου συζητείται το Μεσοπρόθεσμο συνεχίζεται ειρηνικά.


Όλα όσα έγιναν απο το πρωί
18:53 Πέντε άτομα συνελήφθησαν μέχρι στιγμής, ενώ 17 προσήχθησαν συνολικά κατά τη διάρκεια των επεισοδίων, όπως έγινε γνωστό από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής
18:52 Έντονη η μυρωδιά των χημικών ακόμη στο Σύνταγμα αν και αυτή την ώρα δεν γίνονται επεισόδια. Οι «αγανακτισμένοι» κατάφεραν αν απωθήσουν τους προβοκάτορες.
18:45 Οι διαδηλωτές έχουν δημιουργήσει ανθρώπινη αλυσίδα και μεταφέρουν νερό από το σιντριβάνι μπροστά στη Βουλή
18:37 Συνολικά έξι άτομα έχουν διακομισθεί σε νοσοκομεία της Αθήνας, καθώς τραυματίστηκαν στα επεισόδια στο Σύνταγμα. Πρόκειται για δύο άντρες που μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο ΚΑΤ, κτυπημένοι στο κεφάλι, μία γυναίκα που παρουσίασε λιποθυμικό επεισόδιο και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο "Αλεξάνδρας" και άλλα τρία άτομα, δύο με αναπνευστικά προβλήματα και ο ένας με εγκαύματα, που διακομίστηκαν πριν από λίγο στο νοσοκομείο "Σωτηρία".
18:25 Οπισθοχωρούν αυτή την ώρα οι αστυνομικές δυνάμεις στη λεωφόρο Αμαλίας. Ομάδες συγκεντρωμένων ανέβηκαν στα πλατεία και κατευθυνόμενες προς τις αστυνομικές δυνάμεις με χειροκροτήματα, συνθήματα αλλά και ειρηνική διάθεση, τις εξανάγκασαν σε οπισθοχώρηση.
18:00 Τα πράγματα φαίνονται να έχουν ηρεμήσει μπροστά από τη Βουλή
17:56 Οι «αγανακτισμένοι» προσπαθούν να πάρουν ξανά θέση μπροστά από τη Βουλή
17:35 Χημικά πέφτουν τώρα στην διασταύρωση της Αμαλίας με την Βασ. Σοφίας
17:27 Οι κουκουλοφόροι υποχωρούν στο κάτω μέρος τις πλατείας και ανά τακτά χρονικά διαστήματα ανεβαίνουν στο ύψος της Βουλής όπου και συγκρούονται με τους άνδρες των ΜΑΤ.
17:20 Οι διαδηλωτές συνεχίζουν από τα μεγάφωνα τις εκκλήσεις για "κατάπαυση" του πυρός από την πλευρά της αστυνομίας.
17:17 Φουκουσίμα θυμίζει, από τα χημικά, το κέντρο σε όλους τους περιφερειακούς της πλατείας δρόμους.
17:11 Μάχες σώμα με σώμα πάνω στην πλατεία Συντάγματος. Οι διαδηλωτές προσπαθούν να δημιουργήσουν ανθρώπινες αλυσίδες, αλλά με το που πλησιάζουν στην Αμαλίας μπροστά από την Βουλή, γλινεται εκτεταμένη χρήση χημικών.
17:08 Οι κουκουλοφόροι επιτίθενται σε όποιον βρεθεί στο διάβα τους. Αστυνομικοί, αλλά και διαδηλωτές δέχονται επιθέσεις από παντού.Δε μπορεί να αναπνεύσει κανείς απο τα χημικά.
16:54 Τέσσερις τραυματίες μέχρι τώρα από τα επεισόδια, ενώ η αστυνομία έχει προβεί σε 18 προσαγωγές εκ των οποίων οι 4 μετατράπηκαν σε συλλήψεις
16:53 Συμπλοκή σε εξέλιξη στο σημείο που έχουν κατασκηνώσει εδώ και πολλές μέρες το κίνημα των 300
16:47 Άγριες συμπλοκές αύτη την ώρα στην Αμαλίας μεταξύ κουκουλοφόρων και αστυνομικών
16:35 Μάχες σώμα με σώμα αύτη την ώρα στην Αμαλίας και στην Όθωνος μεταξύ κουκουλοφόρων και αστυνομικών
16:25 Ηρέμησαν τα πνεύματα μπροστά από τη Βουλή. Επανέρχονται οι «αγανακτισμένοι»
15:59 Οι κουκουλοφόροι έβαλαν φωτιά σε ένα ακόμη τηλεοπτικό βαν. Εν συνεχεία έλυσαν το χειρόφρενο με συνέπεια το βαν να πέσει πάνω σε ένα περίπτερο.Η πυροσβεστική παρενέβη άμεσα και περιόρισε τις φλόγες.
15:55 Κουκουλοφόροι λεηλατούν ένα φορτηγάκι τηλεοπτικών μεταδόσεων
15:52 Οι "αγανακτισμένοι" είναι αποφασισμένοι και επιστρέφουν στην πλατεία.
15:43 Εκτεταμένη χρήση χημικών μπροστά στη Βουλή 
15:38 Οι «αγανακτισμένοι» έφτιαξαν αλυσίδα περιφρούρησης σπρώχνοντας τους κουκουλοφόρους προς το μέρος των αστυνομικών. Συμπλοκές μεταξύ διαδηλωτών και κουκουλοφόρων.
15:36 Οι αστυνομικοί για κάποιο άγνωστο λόγο έριξαν χημικά  στη διασταύρωση των οδών Όθωνος και Αμαλίας εκεί δηλαδή που βρίσκεται συγκεντρωμένος ο κόσμος. Οι διαδηλωτές προσπαθούν να αποχωρήσουν από το σημείο.
15:35 Κουκουλοφόρος χτύπησε με κοντάρι διαδηλωτή στο κεφάλι
15:32 Ένταση αύτη τη στιγμή στην κάτω πλευρά της πλατείας. Επίθεση κουκουλοφόρων σε δυο διμοιρίες των ΜΑΤ
15:26 Ένας πολίτης και τέσσερις αστυνομικοί έχουν τραυματιστεί, σύμφωνα με πρώτες πληροφορίες. Οι αστυνομικοί έχουν δεχτεί πέτρες και αντικείμενα, ενώ ο πολίτης, τραυματίστηκε σε στοά της οδού Όθωνος κατά τη διάρκεια του κυνηγητού μεταξύ αντεξουσιαστών και ακροδεξιών στην πλατεία Συντάγματος.

15:23 "Αστακός" από τις πολυάριθμες αστυνομικές δυνάμεις είναι πλέον το κέντρο της πρωτεύουσας.

15:21 Ηρεμία επικρατεί αυτή την στιγμή στην πλατεία Συντάγματος. Οι αστυνομικές δυνάμεις έχουν δημιουργήσει κλοιό γύρω απο την πλατεία.
15:01 Η αστυνομία έχει πάρει τον πλήρη έλεγχο στην πλατεία.
14:55 Τραυματίας διακομίστηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο, προκειμένου να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες. Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, ο τραυματίας είναι μαχαιρωμένος.
14:50 Οι κουκουλοφόροι επιτίθενται στους άνδρες των ΜΑΤ. Βροχή οι πέτρες που πετούν οι ταραξίες.
14:49 Όλοι οι διαδηλωτές βρίσκονται επί της Αμαλίας προσπαθώντας να μείνουν μακριά από τα επεισόδια
14:48 Οι κουκουλοφόροι πετούν μολότωφ
14:47 Συντονισμένη αντεπίθεση των ΜΑΤ με εκτεταμένη χρήση χημικών.
14:45 Τα ΜΑΤ αντεπιτίθενται, κάτω από βροχή αντικειμένων και λιθαριών.
14:40 Έρμού, Βουκουρεστίου και Σταδίου το "Θέατρο" των επιχειρήσεων.
14:35 Γίναμε για ακόμη μια φορά πρώτη είδηση με live σύνδεση του CNN από το Σύνταγμα.
14:30 Οι διαδηλωτές δεν φεύγουν από την Λ. Αμαλίας.
Οι κουκουλοφόροι καίνε ότι βρουν μπροστά τους
14:28 Πεδίο μάχης η Λ. Σταδίου. Συνεχόμενη ρίψη χημικών από την αστυνομία.
14:24 Πληροφορίες αναφέρουν πως υπάρχει τραυματίας από αιχμηρό αντικείμενο.
14:21 Έκκληση των διοργανωτών να μη αποχωρήσει ο κόσμος από την πλατεία Συντάγματος, λόγω των επεισοδίων.
14:15 Φωτιά σε καταστήμα μπροστά απο το υπουργείο Οικονομικών
14:13 Συνεχής ρήψη χημικών σε διάφορα σημεία της πλατείας. Η ατμόσφαιρα έχει γίνει αποπνικτική.
14:11 Χτύπησαν μία φωτορεπόρτερ στην συμβολή των οδών Ερμού και Συντάγματος.
14:10 Φωτιά σε κάδους στην οδό Ερμού και περιμετρικά του υπουργειου Οικονομικών. Οι κάδοι χρησιμοποιούνται ως οδοφράγματα.
14:05 Η ένταση επεκτείνεται και στους γύρω από την πλατεία δρόμους.
14:01 Τα γεγονότα συμβαίνουν επι της οδού Όθωνος και Αμαλίας.
Σύμφωνα με πληροφορίες η ένταση ξεκίνησε όταν στην συμβολή των οδών Φιλελλήνων και μητροπόλεως, ομάδα κουκουλοφόρων εντόπισε μία διμοιρία των ΜΑΤ, και τους πέταξαν μπουκάλια. Οι άνδρες των ΜΑΤ απάντησαν με χρήση χημικών και χειροβομβίδων κρότου λάμψης. 
14:00 Ένταση και ρίψη χημικών στην πάνω άλλα και στην κάτω πλευρά της πλατείας.
13:56 Ένταση μπροστά στην είσοδο του Μετρό.

Αρχειοθήκη ιστολογίου

αναζήτηση στο διαδυκτιο

Για περισσότερα άρθρα κάντε κλικ εδώ

Για περισσότερα άρθρα κάντε κλικ εδώ

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΌΤΕΡΑ ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ


κοινοποιήστε στο facebook











Καιρός στην Έδεσσα

καιρος Θεσσαλονίκη

πολυγυρος

ΚΑΙΡΟΣ ΝΕΑ ΣΚΙΟΝΙ

ρολόγια