Αρχική σελίδα

Έδεσσα - Βοδένα

συνδεθείτε στο facebook

"Εφημερεύοντα Φαρμακεία Έδεσσας

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Έδεσσα

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Θεσσαλονικη

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Θεσσαλονίκη

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΠΕΛΛΑΣ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΠΕΛΛΑΣ

Εφημερίες Νοσοκομείων Θεσσαλονικης

Εφημερεύοντα Νοσοκομεία ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Τιμές Καυσίμων ΠΕΛΛΑΣ

Τιμές Καυσίμων ΠΕΛΛΑΣ

Τιμές Καυσίμων

Τιμές Καυσίμων ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Δρομολόγια Πλοίων - Link to Us

Δρομολόγια Πλοίων για όλη την Ελλάδα

Παγκόσμιο ρολόι HTML5

Τρίτη 21 Ιουνίου 2011

Θερινό Ηλιοστάσιο: 4 μύθοι για την Ανάληψη του Ήλιου




Θερινό Ηλιοστάσιο: 4 μύθοι για την Ανάληψη του Ήλιου






Από Chalchuapa, Ελ Σαλβαδόρ, για να



Stonehenge στην Αγγλία, οι άνθρωποι τιμούν το θερινό ηλιοστάσιο σήμερα, καθώς ο ήλιος ανεβαίνει στο υψηλότερο σημείο στον ουρανό στο Βόρειο Ημισφαίριο.
Αλλά παρανοήσεις σχετικά με το θερινό ηλιοστάσιο είναι κοινά , σύμφωνα με τον Larry Ciupik αστρονόμος στο πλανητάριο Adler και το μουσείο της Αστρονομίας στο Σικάγο.
Έτσι, σήμερα, την πρώτη ημέρα του καλοκαιριού (και η μεγαλύτερη μέρα του χρόνου), θα εξετάσουμε τέσσερα μύθοι σχετικά με το θερινό ηλιοστάσιο.
Μύθος 1: οι εποχές αλλάζουν λόγω της απόστασης της Γης από τον Ήλιο
Ciupik, ο οποίος διδάσκει φοιτητές στο Πανεπιστήμιο της Ιντιάνα Northwest, λέει μια από τις μεγαλύτερες παρανοήσεις σχετικά με το θερινό ηλιοστάσιο είναι ότι έχει σχέση με την απόσταση της Γης από τον ήλιο. Αλλά η Γη περιστρέφεται γύρω από τον ήλιο σε μια σχεδόν κυκλική τροχιά, έτσι ώστε η απόσταση μεταξύ ήλιου και της γης δεν αλλάζει πολύ.
Lunar Eclipse για το Χειμερινό Ηλιοστάσιο Video Watch
Lunar Eclipse στο Ηλιοστάσιο Video Watch
Μόνο Lunar του 2010 έκλειψη είναι Ερχόμενοι Video Watch
Αυτό το έτος, Ciupik είπε, η Γη ήταν πιο κοντά στον ήλιο 3η του Ιανουαρίου και θα είναι πιο μακρινή απόσταση 4 Ιουλίου.
"Έτσι, το αποτέλεσμα απόσταση δεν είναι και ο λόγος για την αλλαγή του καλοκαιριού ή την εποχή? Αλλάζουν επειδή η Γη έχει κλίση», είπε.
Με άλλα λόγια, αν και ο ήλιος είναι πιο μακριά από τη Γη κατά τη διάρκεια του θερινού ηλιοστασίου στο Βόρειο Ημισφαίριο, η Γη έχει κλίση προς τον ήλιο, και οι ακτίνες μεσημέρι χτύπησε άμεσα από πάνω του Τροπικού του Καρκίνου. Όμως, κατά τη διάρκεια του χειμώνα, όταν ο ήλιος είναι κάπως πιο κοντά, η Γη έχει κλίση μακριά από τον ήλιο.
Η λατινική μετάφραση του ηλιοστασίου μέσα στον ήλιο, στέκεται ακόμα? Αυτό γιατί πρόκειται να αρχίσουν φθίνουσα. Μετά το ηλιοστάσιο, το υψόμετρο του ήλιου θα μειωθεί και το φως του ήλιου θα γίνουν λιγότερο άμεση.
Μύθος 2: Θερινό Ηλιοστάσιο είναι η πιο ζεστή μέρα του χρόνου
Είναι κοινώς θεωρείται ότι, επειδή οι ακτίνες του ήλιου χτυπούν τη Γη πιο άμεσα, το θερινό ηλιοστάσιο είναι η πιο ζεστή ημέρα του χρόνου. Ωστόσο, χρειάζεται χρόνος για τη Γη για να ζεσταθεί. Έτσι, στην πραγματικότητα, το θερινό ηλιοστάσιο φέρνει η μεγαλύτερη ποσότητα φωτός στο βόρειο ημισφαίριο, όχι η μεγαλύτερη ποσότητα θερμότητας.
"Το πιο ζεστές μέρες είναι εβδομάδες αργότερα, στη μέση," Ciupik είπε."Το ίδιο πράγμα ισχύει και το χειμώνα το χειμερινό ηλιοστάσιο είναι 21 Δεκεμβρίου?. Εβδομάδες αργότερα θα έχετε τις πιο κρύες ημέρες."
Οι τοπικές συνθήκες μπορεί να προκαλέσει εξαιρέσεις στον γενικό αυτό κανόνα.
Μύθος 3: Ιδού το «Αυγό-quinox»: Κατά τη διάρκεια της Solstice μπορείτε να ισορροπήσετε τα αυγά όρθια στο τραπέζι
Μπορεί να μην έχετε ακούσει αυτό: Μερικοί άνθρωποι πιστεύουν ότι έχετε περισσότερες πιθανότητες να ισορροπήσει τα αυγά κατακόρυφο σε επίπεδη επιφάνεια κατά τη διάρκεια του ηλιοστασίου. Αυτό, πάλι, παίρνει την παρανόηση ότι ο άξονας της Γης είναι κατά κάποιον τρόπο τη μετατόπιση σε απάντηση στις μεταβαλλόμενες εποχές.
Στην πραγματικότητα, λέει ο Ciupik, μπορείτε εύκολα να τα αυγά όρθια στο τραπέζι κάθε μέρα του χρόνου.
Εδώ είναι πώς: Πάρτε μια ντουζίνα αυγά και ανακινείται κάθε ένα, μέχρι τους κρόκους χωρίσει ένα κομμάτι στο εσωτερικό του περιβλήματος, έτσι ώστε να μπορεί να κινείται πιο ελεύθερα. Στη συνέχεια, βάλτε το αυγό πίσω στο κουτί για τη διευθέτηση του κρόκου πιο κάτω. Κατά την προσπάθειά σας τοποθετώντας το αυγό σε μια επίπεδη επιφάνεια, θα σταθεί όρθιο, επειδή έχει γίνει πιο σταθμισμένο στο κάτω μέρος.
«Είναι όπως ένα δροσερό πράγμα που κάνει, επειδή κανένας δεν το πιστεύει», είπε ο Ciupik.
«
Μύθος 4: Δρυίδες Γιορτάστε Θερινό Ηλιοστάσιο Επειδή είναι λατρεία του ήλι
ου
PHOTO: Ρώσοι γιορτάζουν το φεστιβάλ θερινού ηλιοστασίου που ονομάζεται Kupalo στις 19 Ιουνίου 2010 σε ένα δάσος κοντά στη Μόσχα, Ρωσία.
Konstantin Zavrazhin / Getty Images
Ρώσοι γιορτάζουν το θερινό ηλιοστάσιο ... Εμφάνιση Μεγάλης
Lunar Eclipse για το Χειμερινό Ηλιοστάσιο Video Watch
Lunar Eclipse στο Ηλιοστάσιο Video Watch
Μόνο Lunar του 2010 έκλειψη είναι Ερχόμενοι Video Watch
John Matthews, ένας ιστορικός που έγραψε το βιβλίο «Θερινό Ηλιοστάσιο: Γιορτάζοντας το ταξίδι του Ήλιου Από Πρωτομαγιάς στην Harvest," λέει ότι οι άνθρωποι συχνά υποθέτουν σύγχρονη Δρυίδες οι ήλιο προσκυνητές, αλλά «αυτό δεν είναι αλήθεια."
"Γιορτάζουμε την ίδια την αναγκαιότητα να έχουν ένα τέτοιο φως να συνεχίζονται», είπε.
Matthews, ο οποίος ζει στην Οξφόρδη, Αγγλία, έχει τιμήσει τα ηλιοστάσια για σχεδόν 30 χρόνια και έχει ένα Druid ακριβώς για όσο χρονικό διάστημα. Παρατήρησε το θερινό ηλιοστάσιο φέτος με μια μικρή ομάδα φίλων Δευτέρα το βράδυ.
Στο παρελθόν, όμως, θα πήγαινε να Stonehenge και να παρακολουθήσουν την άνοδο Κυρ Ακόμα και τρεις δεκαετίες αργότερα, λέει, υπάρχει ακόμα μια αίσθηση της κατάπληξης, όταν ο ήλιος φτάνει.
«Υπάρχει πάντα ένας ευδιάκριτος λαχανιάζει όταν συμβεί αυτό», είπε. "Ακόμα και όταν αντιλαμβανόμαστε την επιστήμη της όλα? Υπάρχει ένα μικρό αταβιστικός μέρος της ζωής μας που δεν είναι αρκετά σίγουρος ότι πρόκειται να έρθει επάνω."
Οι Δρυίδες παρεξηγημένη για έναν άλλο λόγο, λέει, επειδή οι περισσότεροι άνθρωποι υποθέτουν ότι είναι Σέλτικ.
Στην πραγματικότητα, είπε, "Δεν ξεκίνησε πριν οι Κέλτες ήρθαν στη Βρετανία."
Εκείνη τη στιγμή, είπε, Δρυίδες πίστευαν στην ιερότητα του ήλιου και λάτρευαν τον ήλιο.
Αλλά σήμερα, για Matthews, τα ηλιοστάσια είναι εκτιμώντας περίπου πηγή της Γης του φωτός, τα τρόφιμα, την ενέργεια και την υγεία.
Η ιδέα της άναμμα φωτιάς την μεσοκαλόκαιρο και επίσης μεσοχείμωνο είναι η ένταξη της στον ήλιο και να υπενθυμίσει στον ήλιο που είμαστε εδώ».
.

Αρχειοθήκη ιστολογίου

αναζήτηση στο διαδυκτιο

Για περισσότερα άρθρα κάντε κλικ εδώ

Για περισσότερα άρθρα κάντε κλικ εδώ

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΌΤΕΡΑ ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ


κοινοποιήστε στο facebook











Καιρός στην Έδεσσα

καιρος Θεσσαλονίκη

πολυγυρος

ΚΑΙΡΟΣ ΝΕΑ ΣΚΙΟΝΙ

ρολόγια