Αρχική σελίδα

Έδεσσα - Βοδένα

συνδεθείτε στο facebook

"Εφημερεύοντα Φαρμακεία Έδεσσας

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Έδεσσα

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Θεσσαλονικη

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Θεσσαλονίκη

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΠΕΛΛΑΣ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΠΕΛΛΑΣ

Εφημερίες Νοσοκομείων Θεσσαλονικης

Εφημερεύοντα Νοσοκομεία ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Τιμές Καυσίμων ΠΕΛΛΑΣ

Τιμές Καυσίμων ΠΕΛΛΑΣ

Τιμές Καυσίμων

Τιμές Καυσίμων ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Δρομολόγια Πλοίων - Link to Us

Δρομολόγια Πλοίων για όλη την Ελλάδα

Παγκόσμιο ρολόι HTML5

Παρασκευή 11 Μαρτίου 2011

Προσφορές από Βουλή και επιχειρηματίες για τα θύματα της ΔΙΑΣ


.Προσφορές από Βουλή και επιχειρηματίες για τα θύματα της ΔΙΑΣ

Προσφορές από Βουλή και επιχειρηματίες για τα θύματα της ΔΙΑΣ

Τις οικογένειες των δύο αστυνομικών της ομάδας ΔΙΑΣ, τους οποίους σκότωσαν ληστές στον Άγιο Ιωάννη Ρέντη, ενισχύουν οικονομικά η Βουλή και ο επιχειρηματίας Δ. Μελισσανίδης

Το ποσό των 20.000 ευρώ για την στήριξη των οικογενειών των δύο αστυνομικών της ομάδας ΔΙΑΣ, τους οποίους σκότωσαν ληστές στον Άγιο Ιωάννη Ρέντη, θα δώσει η Βουλή.
Σχετική εισήγηση έκανε ο πρόεδρος της Βουλής, Φίλιππος Πετσάλνικος και έγινε δεκτή από την Διάσκεψη των Προέδρων του Κοινοβουλίου. Όπως είπε ο Φ. Πετσάλνικος, οι δύο άτυχοι νέοι θυσίασαν τη ζωή τους για την ασφάλεια και την προστασία των πολιτών.
Εν τω μεταξύ, επιταγή 200.000 ευρώ παρέδωσε στην Ελληνική Αστυνομία ο επιχειρηματίας, Δημήτρης Μελισσανίδης, προκειμένου να ενισχύσει τις οικογένειες των δύο αστυνομικών της ομάδας ΔΙΑΣ που σκότωσαν ληστές στον Άγιο Ιωάννη Ρέντη και τους δύο τραυματίες συναδέλφους τους.
Προσφορές από Βουλή και επιχειρηματίες για τα θύματα της ΔΙΑΣ
Ο Δ. Μελισσανίδης παρέδωσε το πρωί στον Αρχηγό της ΕΛΑΣ, αντιστράτηγο Ελευθέριο Οικονόμου, τις 200.000 ευρώ ,δηλώνοντας ότι με τη χειρονομία αυτή εκφράζει την έμπρακτη συμπαράστασή του στους αστυνομικούς, που αγωνίζονται καθημερινά για την ασφάλεια των πολιτών.
Ο Αρχηγός της ΕΛΑΣ ευχαρίστησε τον κ. Μελισσανίδη για τη συγκινητική, όπως χαρακτήρισε αυτή χειρονομία, και τόνισε ότι τέτοιου είδους πρωτοβουλίες στηρίζουν ηθικά τους αστυνομικούς, οι οποίοι καθημερινά προσφέρουν τις υπηρεσίες τους για την την προστασία των πολιτών.

Επίσκεψη του Τούρκου υπ. Εξωτερικών στην Καβάλα

Επίσκεψη του Τούρκου υπ. Εξωτερικών στην Καβάλα






Εντυπωσιασμένος δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου από την ιστορία της Καβάλας και τα μουσουλμανικά μνημεία της παλιάς πόλης. Ο κ. Νταβούτογλου, συνοδευόμενος από τη σύζυγό του, κατέλυσε χθες το βράδυ στο ιστορικό ξενοδοχείο «Ιμαρέτ», στην παλιά πόλη της Καβάλας, το οποίο κατασκευάστηκε μεταξύ του 1817 και του 1821 από τον Μεχμέτ Αλή, τον μετέπειτα ιδρυτή του σύγχρονου αιγυπτιακού κράτους.
Σήμερα, ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών μαζί τη σύζυγό του και την πρόεδρο του Ινστιτούτου Μεχμέτ Αλή για τη διατήρηση της ανατολικής παράδοσης, Άννα Μισιριάν-Τζούμα, περπάτησε στον κεντρικό δρόμο της παλιάς πόλης και επισκέφθηκε το κονάκι (σπίτι) του Μεχμέτ Αλή στη χερσόνησο της Παναγίας, όπου δεσπόζει το επιβλητικό ορειχάλκινο άγαλμα του ιδρυτή του σύγχρονου αιγυπτιακού κράτους.
Ο κ. Νταβούτογλου ξεναγήθηκε στο κονάκι, το οποίο αναπαλαιώθηκε εκ βάθρων από το Ινστιτούτο στο πλαίσιο διακρατικής συμφωνίας ανάμεσα στην Ελλάδα και την Αίγυπτο, δεδομένου ότι τόσο το «Ιμαρέτ» όσο και το κονάκι του Μεχμέτ Αλή είναι ιδιοκτησία του Οργανισμού Αιγυπτιακών Βακουφιών.
Ο Τούρκος υπουργός και η συνοδεία του πληροφορήθηκαν για την ιστορία του Μεχμέτ Αλή, που γεννήθηκε το 1769, από οικογένεια Τουρκαλβανών, στην Καβάλα, όπου έμεινε μέχρι την ηλικία των 32 ετών οπότε και αναχώρησε για την Αίγυπτο το 1801 μαζί με ένα σώμα 300 ανδρών. Το ενδιαφέρον του Μεχμέτ Αλή για την Καβάλα ήταν αδιάλειπτο. Κατασκεύασε το «Ιμαρέτ», ένα εντυπωσιακό κτίσμα που σήμερα αποτελεί μνημείο φιλοξενίας και λειτουργεί ως ξενοδοχείο πολυτέλειας. Επίσης, επισκεύασε τμήματα του μεσαιωνικού υδραγωγείου (καμάρες), των ετοιμόρροπων τειχών και πολλούς δρόμους της παλιάς πόλης.
Ο κ. Νταβούτογλου ενημερώθηκε, επίσης, για τους σκοπούς και τους στόχους του Ινστιτούτου. Η κα Μισιριάν υπογράμμισε ότι το 2006 συστήθηκε το Ινστιτούτο Μεχμέτ Αλή με κύριο αντικείμενο την ανάπτυξη της έρευνας και την ανάληψη πρωτοβουλιών σε θέματα Ιστορίας και Πολιτισμού. Ως πεδίο δράσης του Ινστιτούτου οριοθετήθηκε ο χώρος της ανατολικής Μεσογείου και της Εγγύς και Μέσης Ανατολής. Υπογράμμισε ότι η αναβίωση και η λειτουργία ενός μνημείου του Αραβικού Κόσμου στην σύγχρονη Ευρώπη έδωσε ώθηση στις προσπάθειες απόδειξης της δυνατότητας συμβίωσης των δύο πολιτισμών. Από την άλλη πλευρά, σε έναν κόσμο ταλαιπωρημένο αυτό που σήμερα αποκαλούμε πολιτιστική σύγκρουση, η παρουσία και ενεργοποίηση φορέων που προάγουν τον διάλογο θα μπορούσε να αποκαταστήσει τις αμφίδρομες σχέσεις ανάμεσα στους δύο κόσμους. Η αποδοχή της σημασίας και αξίας του Αραβικού πολιτισμού είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την διατήρηση της Μεσογειακής πολιτιστικής κληρονομιάς, κατέληξε η κα Μισιριάν.
Κατά την έξοδό του από το κονάκι, ο κ. Νταβούτογλου δέχθηκε το κέρασμα ενός κουραμπιέ από μια κάτοικο της περιοχής και έκανε δηλώσεις στα ελληνικά και τα τουρκικά ΜΜΕ.
Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών συνεχάρη την ελληνική κυβέρνηση, το Δήμο Καβάλας και το Ινστιτούτο για τη διατήρηση και την προστασία της ιστορικής κληρονομίας που φανερώνει την κοινή ιστορία τριών λαών της Ελλάδας, της Τουρκίας και της Αιγύπτου.
Στη συνέχεια, ο κ. Νταβούτογλου επισκέφθηκε το κτίσμα της Παλιάς Μουσικής (Χαλίλ Μπέη Τζαμί) που η κατασκευή του χρονολογείται στα μέσα του 16ου αιώνα. Το παλιό τζαμί αποτελούσε μέρος ενός ευρύτερου συγκροτήματος κτιρίων που περιλάμβανε και ένα ιεροδιδασκαλείο. Το τζαμί και ο μεντρεσές ανακαινίστηκαν εκ βάθρων από το Δήμο Καβάλας και τη 12η Εφορεία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων και σήμερα χρησιμοποιείται ως χώρος πολιτισμού.
Κατά την αναχώρησή του από την παλιά πόλη ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας συναντήθηκε και φωτογραφήθηκε με μαθητές μειονοτικού σχολείου της Κομοτηνής, που επισκέπτονταν την Καβάλα στο πλαίσιο εκπαιδευτικής εκδρομής.
«Αυτό είναι ένα ελληνικό εσωτερικό ζήτημα» απάντησε από την Καβάλα, ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου, σε ερώτηση δημοσιογράφου, σχετικά με τη διεκδίκηση εκλογής των μουφτήδων της μουσουλμανικής μειονότητας της Θράκης, αντί του διορισμού τους από το ελληνικό κράτος και συνέχισε: «Αλλά στην παγκόσμια κοινότητα τέτοια θέματα προσεγγίζονται με βάση ορισμένα διεθνή πρότυπα για τα ανθρώπινα δικαιώματα. Το θέμα θα πρέπει να εξεταστεί από την οπτική της θρησκευτικής ελευθερίας».
«Εμείς διευκολύναμε την εκλογή του Πατριάρχη και το κάναμε γιατί πιστεύουμε στη θρησκευτική ελευθερία», κατέληξε ο κ. Νταβούτογλου.


Δωδεκάνησα  χωρίς Καστελόριζο!

Αυτό που κάνει ο κ. Νταβούτογλου και η τουρκική κυβέρνηση είναι να εμφανίζουν το Καστελόριζο και τα υπόλοιπα νησιά που βρίσκονται γύρω του σαν μία συστάδα νησιών που είναι αποκομμένα από τα υπόλοιπα Δωδεκάνησα. Με την τακτική αυτή η Αγκυρα προσπαθεί να επιχειρηματολογήσει ότι το Καστελόριζο, η Στρογγύλη και τα άλλα 11 νησάκια που βρίσκονται στο ίδιο σύμπλεγμα επικάθονται σε τουρκική υφαλοκρηπίδα με απώτερο στόχο να αμφισβητήσει το γεγονός ότι αυτά τα ελληνικά νησιά έχουν δική τους υφαλοκρηπίδα και άρα Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη.

Εμμέσως ο κ. Νταβούτογλου αποκάλυψε ότι η  απαίτηση της Τουρκίας να διαχωριστεί  το Καστελόριζο από τη συνολική συζήτηση για τον καθορισμό της ελληνικής  και της τουρκικής υφαλοκρηπίδας  στο Αιγαίο έχει γίνει αποδεκτή από  την ελληνική κυβέρνηση στην ατζέντα των λεγόμενων διερευνητικών συνομιλιών. Τα δεδομένα δείχνουν ότι ο φαινομενικά αθώος τουρκικός ελιγμός είναι στην πραγματικότητα. μπαμπεσιά. Και αυτό διότι αν το όριο της ελληνικής υφαλοκρηπίδας στη Μεσόγειο καθοριστεί με βάση τη μέση γραμμή ανάμεσα στο Καστελόριζο και στις τουρκικές ακτές τότε η Ελλάδα και η Κύπρος θα έχουν κοινά όρια υφαλοκρηπίδας και άρα εφαπτόμενες ΑΟΖ, ενδεχόμενο που η Τουρκία επιθυμεί να αποτρέψει.

Οι διαβεβαιώσεις  του υπουργού Εξωτερικών κ. Δημήτρη  Δρούτσα ότι για την Ελλάδα στόχος των διερευνητικών επαφών είναι η οριοθέτηση της υφαλοκρηπίδας  από τον Έβρο μέχρι το Καστελόριζο  μάλλον επιβεβαιώνει ότι η απαίτηση της Τουρκίας είναι να εξαιρεθεί το Καστελόριζο από τη συνολική διαπραγμάτευση. Και για να λύσει ακόμα περισσότερο τυχόν παρεξηγήσεις ο κ. Νταβούτογλου επισήμανε ότι «το Καστελόριζο φυσικά και είναι ένα ελληνικό νησί».  Για κάποιους, μπορεί ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών να βρήκε την ευκαιρία να ειρωνευτεί. Αυτό όμως που έκανε κατά βάση είναι να πει ότι η Τουρκία δεν αμφισβητεί το καθεστώς κυριαρχίας του νησιού, αλλά τις θαλάσσιες ζώνες, δηλαδή την υφαλοκρηπίδα και την ΑΟΖ.







 πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πέμπτη 10 Μαρτίου 2011

Υποδοχή με ντομάτες και ζαρζαβατικά στον Σκανδαλίδη…


Υποδοχή με ντομάτες και ζαρζαβατικά στον Σκανδαλίδη…

Γράφει ο Μαγια

Θερμή υποδοχή, με …φρούτα και ζαρζαβατικά επεφύλαξαν αγρότες στον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Κώστα Σκανδαλίδη, κατά την έλευσή του στην Πάτρα, προκειμένου να συμμετάσχει στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου με θέμα την «Αγροτική Ανάπτυξη και το καλάθι των αγροτικών προϊόντων στη Δυτική Ελλάδα».
Αγρότες από την Αχαΐα, Ηλεία και Αιτωλοακαρνανίας, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την αγροτική πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση, …πλημμύρισαν με ντομάτες, ελιές, πατάτες, πορτοκάλια, λεμόνια και οπωροκηπευτικά την είσοδο του ξενοδοχείου, που πραγματοποιήθηκε το........Περιφερειακό Συμβούλιο, αναγκάζοντας τον υπουργό να εισέλθει στην αίθουσα από την πίσω πόρτα!...
Οι αγρότες παρέμειναν για αρκετή ώρα έξω από το ξενοδοχείο, φωνάζοντας συνθήματα, ενώ αντιπροσωπεία τους επέδωσε ψήφισμα με τα αιτήματά τους στον υπουργό.
Κατά τα λοιπά ο Κ. Σκανδαλίδης περιέγραψε, σαν καλός θεωρητικός, το πλαίσιο της πρωτοβουλίας του υπουργείου, για τον εντοπισμό των βασικών προϊόντων, που παράγει η κάθε Περιφέρεια, τα οποία θα υποστηριχθούν προκειμένου να «βγουν» με επιτυχία στο ράφι αλλά και στις διεθνείς αγορές…

Περίπου 8,5 δισ. ευρώ χάνονται ετησίως από το παραεμπόριο


Περίπου 8,5 δισ. ευρώ χάνονται ετησίως από το παραεμπόριο










   Το 20 με 30% του εμπορίου στη χώρα μας διακινείται μέσω του παραεμπορίου, ενώ ο τζίρος του εκτιμάται ότι ανέρχεται στα 20 δισεκατομμύρια ευρώ. Αυτό σημαίνει ότι οι απώλειες από τα έσοδα του κράτους, από ΦΠΑ και φόρους, φθάνει τα 8,5 δισεκατομμύρια ευρώ, σύμφωνα με στοιχεία του Ινστιτούτου του Εμπορίου και Υπηρεσιών (ΙΝΕΜΥ), της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ).

    Εν μέσω οικονομικής κρίσης, γίνονται προσπάθειες από πλευράς της κυβέρνησης, σε συνεργασία με το ΣΔΟΕ, την δημοτική και την ελληνική αστυνομία, καθώς και απ’ όλους τους αρμόδιους φορείς, για τον περιορισμό του φαινομένου και την είσπραξη των νόμιμων φόρων.

    Στο μεταξύ, σε ποσοστό 60% έχουν αυξηθεί οι κατασχέσεις σε προϊόντα παραεμπορίου, που έχουν πραγματοποιήσει μικτά κλιμάκια της δημοτικής και της ελληνικής αστυνομίας, τους τελευταίους δύο μήνες, μόνο στον Δήμο της Αθήνας, σύμφωνα με τον Τάσο Αβραντίνη, αντιδήμαρχο δημοτικής αστυνομίας του δήμου Αθηναίων.

    ΑΠΕ-ΜΠΕ 

Αντιπαράθεση στη Βουλή για τη λύση στην «Υπατία»






Στην αστυνομία παρέπεμψε ο Γ. Ραγκούσης για την τύχη των μεταναστών

Αντιπαράθεση στη Βουλή για τη λύση στην «Υπατία»

Σφοδρή αντιπαράθεση σημειώθηκε στη Βουλή με αφορμή τη λύση που έδωσε η κυβέρνηση για τη λήξη της απεργίας πείνας των μεταναστών, με τον Γιάννη Ραγκούση να τονίζει ότι «καμία νομιμοποίηση δεν έγινε, καμία άδεια δεν δόθηκε και καμία ανθρώπινη ψυχή δε χάθηκε». Μάλιστα, ο υπουργός Εσωτερικών παρέπεμψε στην αστυνομία για την τύχη των μεταναστών.
Ο Γ. Ραγκούσης απάντησε στις κατηγορίες του προέδρου του ΛΑΟΣ που έκανε λόγο για παλινωδίες και ανικανότητα της κυβέρνησης, σημειώνοντας ότι ήταν ένα πολύ δύσκολο και σύνθετο θέμα.
Από την πλευρά του, ο Γ. Καρατζαφέρης χαρακτήρισε τραγωδία και Βατερλό για τη χώρα την απόφαση της κυβέρνησης προσθέτοντας ότι "δημιουργεί δεδικασμένο στον οποιοδήποτε, για να εκβιάζει", ενώ πρόσθεσε ότι το κόμμα του εξετάζει το ενδεχόμενο να καταθέσει μήνυση εναντίον των υπουργών που πήραν αυτή την απόφαση.
Απαντώντας ο υπουργός Εσωτερικών ανέφερε ότι ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ διαστρεβλώνει την πραγματικότητα και πρόσθεσε ότι δεν προκρίνεται νομιμοποίηση, γιατί οι μετανάστες αύριο δεν θα έρθουν στο υπουργείο Εσωτερικών, αλλά στην Ελληνική Αστυνομία για το καθεστώς ανοχής και όχι παραμονής και ότι ουδείς πλην των αστυνομικών αρχών μπορεί να μιλήσει για το μέλλον τους.
Τη σκυτάλη πήρε στη συνέχεια ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος τηςΝ.Δ. Κώστας Μαρκόπουλος, που χαρακτήρισε την ομιλία του υπουργού ως παραμορφωτικό καθρέφτη και διερωτήθηκε πώς προεξοφλεί τη στάση τόσο του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, αλλά και των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ για τη αλλαγή από 12 σε 8 των απαιτούμενων χρόνων για την αίτηση άδειας παραμονής. "Εσείς δημιουργήσατε το πρόβλημα και το λύσατε με τον χειρότερο τρόπο δίνοντας και το χειρότερο μήνυμα. Πρόκειται για απόλυτη αποτυχία μιας απολύτως φοβικής κυβέρνησης", πρόσθεσε.
Η τοποθέτηση του Κ. Μαρκόπουλου προκάλεσε την αντίδραση του Γ. Ραγκούση, που κατηγόρησε τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της Ν.Δ. ότι "υπηρετεί τηλεοπτικές ανάγκες" και ότι "όσα λέει δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα". "Επειδή πρόκειται για πάρα πολύ δύσκολο θέμα θα περίμενα να είχατε την ψυχική δύναμη να αναγνωρίσετε ότι η κυβέρνηση δεν υπέκυψε σε εκβιασμούς, ενώ έσωσε τη ζωή τριακοσίων ανθρώπων, και να μη στέλνετε ψεύτικα μηνύματα", κατέληξε ο υπουργός.
Από την πλευρά του, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑΘοδωρής Δρίτσας σημείωσε ότι πολλοί επιχειρούν να στήσουν πολιτικές καριέρες με τη μισαλλοδοξία, αλλά "ευτυχώς η Δημοκρατική Ελλάδα αντέχει". Πρόσθεσε δε ότι η πρόταση της κυβέρνησης είναι πίσω από αυτά που πρότειναν η ΓΣΕΕ και η Ένωση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου, αλλά και ο Συνήγορος του Πολίτη. Βρισκόμαστε σε μία ημέρα που δόθηκε μία λύση σε έναν αγώνα αξιοπρέπειας, σημείωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, συμπληρώνοντας ότι εντός των ημερών το κόμμα του θα καταθέσει πρόταση νόμου για το μεταναστευτικό.

Βαλκάνια: με άδειες τζέπες (thessalonikios)

Βαλκάνια: με άδειες τζέπες (thessalonikios)

Βαλκάνια: με άδειες τζέπες (thessalonikios)

Τετάρτη 9 Μαρτίου 2011

Νίκησαν οι απεργοί πείνας της Υπατίας


Νίκησαν οι απεργοί πείνας της Υπατίας - Πέτυχαν νομιμοποίηση με όρους - Σταματούν και την απεργία πείνας


-Πανηγυρισμοί από τους μετανάστες στο κτίριο της Υπατίας
- Μετανάστες: "Νικήσαμε ο μόνος αγώνας που χάνεται είναι αυτός που δεν δίνεται"
- 8 χρόνια το όριο για τη νομιμοποίησή τους

Επι 44 ολόκληρες ημέρες έκαναν απεργία πείνας και μάλιστα πολλοί από αυτούς έθεσαν σε σοβαρό κίνδυνο την ζωή τους. Ζητούσαν μετά από πολλά χρόνια στην Ελλάδα να νομιμοποιηθούν και να μην θεωρούνται λαθρομετανάστες.
Τελικά, αφού πήραν όλα όσα ζητούσαν οι μετανάστες, βγήκαν από το κτίριο της Υπατίας με πανηγυρισμούς φωνάζοντας "Νικήσαμε- Νικήσαμε ο μόνος αγώνας που χάνεται είναι αυτός που δεν δίνεται".
Η κυβέρνηση Παπανδρέου ωστόσο από την πρώτη στιγμή διαμήνυε οτι δεν μπορεί να παρκάμψει τους νόμους και εμφανιζόταν άτεγκτη στα θέματα αυτά. Η τελευταία πρόταση που είχε γίνει και είχε παρουσιαστεί με την μορφη τελεσιγραφου, ήταν για 6μηνο καθεστώς ανοχής με δυνατότητα ανανέωσης. Δεν θα άλλαζε τίποτε άλλο. Κι όμως.
Σήμερα όλα άλλαξαν. Τέσσερις κορυφαίοι υπουργοί έσπευσαν με εντολή του πρωθυπουργού στα γραφεία της ΓΣΕΕ και πρότειναν στους απεργούς πείνας σχεδόν όλα όσα ζητούσαν!
Δηλαδή 8 χρόνια παραμονής στην Ελλάδα αντι για 12 που προβλέπονται για νομιμοποίηση, δυνατότητα μετακίνησης στις χώρες προέλευσης τους με βάση το καθεστώς ανοχής, καθώς και τη δυνατότητα να παραταθεί επ’ αόριστον το καθεστώς της εξάμηνης ανοχής, έως ότου συμπληρώσουν τα χρόνια (και τις προϋποθέσεις) που απαιτούνται για τη νομιμοποίησή τους.
Η σύσκεψη ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 17.30. Από την κυβέρνηση συμμετείχαν η υφυπουργός Απασχόλησης, αρμόδια για θέματα μεταναστευτικής πολιτικής, Αννα Νταλάρα, ο υπουργός Απασχόλησης, Γιάννης Λοβέρδος, ο υπ. Προστασίας του Πολίτη, Χρήστος Παπουτσής και ο υπουργός Εσωτερικών και Αποκέντρωσης, Γιάννης Ραγκούσης.
Οι μετανάστες επέστραψαν στο κτίριο της Υπατίας και κάνουν συνέλευση για να αποφασίσουν αν θα γίνει ή όχι δεκτή η πρόταση.


Πανούσης VS Παπανδρέου


Πανούσης VS Παπανδρέου





Μνημόσυνο για τους αδικοχαμένους αστυνομικούς


Μνημόσυνο για τους αδικοχαμένους αστυνομικούς

ΑΘΗΝΑ 09/03/2011

Μνημόσυνο τελέστηκε στην οδό Περικλέους στου Ρέντη για τους αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ Ιωάννη Ευαγγελινέλη και Γεώργιο Σκυλογιάννη που τραυματίστηκαν θανάσιμα την 1 Μαρτίου μετά από ενέδρα κακοποιών τους οποίους καταδίωκαν.

Στο σημείο βρέθηκε πλήθος κόσμου, καθώς και δεκάδες αστυνομικοί

Τρίτη 8 Μαρτίου 2011

Δίνουν δωρεάν φάρμακα στους μετανάστες και αυτοί τα πωλούν ακόμη και σε φαρμακεία












Δίνουν δωρεάν φάρμακα στους μετανάστες και αυτοί τα πωλούν ακόμη και σε φαρμακεία



Δίνουν δωρεάν φάρμακα στους μετανάστες και αυτοί τα πωλούν ακόμη και σε φαρμακεία




Σύμφωνα με τον Βουλευτή, οι μετανάστες, οι οποίοι δεν έχουν βιβλιάρια υγείας, επισκέπτονται νοσοκομεία αλλά και Κέντρα Υγείας και συνταγογραφούν φάρμακα επιδεικνύοντας την κάρτα πρόσφυγα. Αυτό όμως το κάνουν συστηματικά αφού πηγαίνουν πολλές φορές ή στο ίδιο νοσοκομείο σε διαφορετικές βάρδιες, ή επισκέπτονται άλλα νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας…

Στη συνέχεια, τα φάρμακα αυτά τα πουλούν σε άλλους ενώ στη απάτη, φέρονται εμπλεκόμενα και φαρμακεία τα οποία δεν δίνουν τα φάρμακα στους μετανάστες αλλά ένα ποσό των χρημάτων που αυτά κοστίζουν, αγοράζοντας ουσιαστικά οι ίδιοι τα φάρμακα…




Δευτέρα 7 Μαρτίου 2011

''Αγριεύει'' ο καιρός


''Αγριεύει'' ο καιρός


   Επιδείνωση παρουσιάζει ο καιρός με κύρια χαρακτηριστικά την αισθητή πτώση της θερμοκρασίας και τις χιονοπτώσεις όχι μονο στα ορεινά, αλλά και σε πεδινές περιοχές.

    Στην Αττική, το βράδυ της Δευτέρας και κατά τη διάρκεια της νύχτας προς την Τρίτη χιονοπτώσεις πιθανόν ισχυρές θα σημειωθούν και σε πεδινές περιοχές στα βόρεια του νομού. Την Τρίτη και την Τετάρτη υπάρχει πιθανότητα χιονόπτωσης ακόμη και στην πόλη της Αθηνας.

    Ο καιρός ''έδειξε τα δόντια του'' ήδη στη Βόρεια Ελλάδα με τα χιόνια να έχουν κάνει την εμφάνισή τους ακόμα και στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

    Με αλυσίδες γίνεται η κυκλοφορία σε Χορτιάτη και στον δρόμο για το νοσοκομείο «Παπανικολάου» ενώ προβλήματα παρουσιάζονται και σε άλλες περιοχές περιμετρικά της Θεσσαλονίκης.

    Στα Γρεβενά, την Κοζάνη και την Φλώρινα χιονίζει και αλυσίδες χρειάζονται τα οχήματα που κινούνται μέσω Βίγλας και Βιτσίου και ορεινά του νομού Φλώρινας.

    Με μεγάλα προβλήματα συνεχίζεται η επιστροφή των εκδρομέων λόγω της σφοδρής κακοκαιρίας που πλήττει τη Φθιώτιδα. Στο ρεύμα καθόδου από Λαμία προς Αθήνα, στην περιοχή των Καμμένων Βούρλων και του Αγίου Κωνσταντίνου επικρατούν ακραία καιρικά φαινόμενα και μάλιστα τα αυτοκίνητα μόλις βγαίνουν από τις σήραγγες βρίσκονται αντιμέτωποι με σφοδρή χιονόπτωση. Εκχιονιστικά μηχανήματα έχουν εγκλωβιστεί ανάμεσα στα ΙΧ και δεν μπορούν να προχωρήσουν, με συνέπεια το ρεύμα ανόδου στο ίδιο σημείο, από Αθήνα προς Θεσσαλονίκη, να έχει γίνει αδιαπέραστο. Έτσι η τροχαία επιτρέπει να περάσουν μόνο αυτοκίνητα με αντιολισθητικές αλυσίδες.

    Ο "εφιάλτης" της επιστροφής των εκδρομέων δεν σταματά εκεί. Δέκα χιλιόμετρα μετά, αναγκάζονται να συνεχίσουν με "βήμα σημειωτόν" και μάλιστα με ταχύτητες που δεν ξεπερνούν τα 10-15 χιλιόμετρα. Το χιόνι έχει καλύψει ένα μέρος του οδοστρώματος της Εθνικής οδού και η χιονόπτωση συνεχίζεται με ιδιαίτερα έντονο ρυθμό. Από το 160ό χλμ, στο ύψος του Αγίου Κωνσταντίνου, στο 145ο χλμ στο ύψος των Λιβανατών, η κίνηση γίνεται με ιδιαίτερη δυσκολία στον εθνικό δρόμο και υπάρχει ενδεχόμενο ακινητοποίησης των αυτοκινήτων.

    Σε ό,τι αφορά την ανατολική Φθιώτιδα, σοβαρά προβλήματα αρχίζουν και δημιουργούνται στα όρια της Φθιώτιδας με την Μαγνησία στους Αγίους Θεοδώρους. Ήδη επικρατεί σφοδρή χιονόπτωση, με τα βαριά φορτηγά τα οποία κινούνται προς τη βόρεια Ελλάδα σταθμεύονται από την τροχαία στην περιοχή της Στυλίδας. Είναι χαρακτηριστικό ότι από το 230ό χλμ, λίγο μετά τη Στυλίδα, στο 265ο χλμ, υπάρχει ιδιαίτερα έντονη χιονόπτωση και τα εκχιονιστικά μηχανήματα δεν προλαβαίνουν να καθαρίσουν το οδόστρωμα και αρχίζουν να υπάρχουν σοβαρά προβλήματα.

    Επετράπη από την Τροχαία να συνεχίσουν το ταξίδι τους προς την Αθήνα τα ΙΧ αυτοκίνητα που για περισσότερο από μία ώρα είχαν ακινητοποιηθεί στα διόδια της Αγίας Τριάδας της εθνικής οδού Λαμίας-Αθηνών.

    Στην περιοχή της Τραγάνας ωστόσο, το πρόβλημα συνεχίζεται και καταβάλλεται προσπάθεια να ανοίξει μια λωρίδα κυκλοφορίας για να μπορέσουν να απεγκλωβιστούν τα ΙΧ, τα οποία, από τις 7:30 το βράδυ παραμένουν εγκλωβισμένα σε ένα μήκος που ξεπερνά τα 15 χιλιόμετρα. Παράλληλα, μηχανήματα του δήμου Λοκρών επιχειρούν τη διάνοιξη διόδου από παράπλευρους δρόμους.

   

 του ΑΠΕ-ΜΠΕ 

Τι κοινό έχει ο Τσοχατζόπουλος και οι 300 λαθρομετανάστες στο Μέγαρο Υπατία;

Τραγικό θάνατο βρήκε 30χρονος από την πυρκαγιά

Προβλήματα στο οδικό δίκτυο από τη χιονόπτωση





Προβλήματα στο οδικό δίκτυο από τη χιονόπτωση

Μετ' εμποδίων συνεχίζεται η επιστροφή των εκδρομέων του τριημέρου στην εθνική οδό Λαμίας-Αθηνών, λόγω των κακοκαιρίας που πλήττει τη χώρα.
Εντονα καιρικά φαινόμενα επικρατούν στο ρεύμα καθόδου από Λαμία προς Αθήνα, στην περιοχή των Καμμένων Βούρλων και του Αγίου Κωνσταντίνου όπου τα οχήματα που εξέρχονται από τις σήραγγες βρίσκονται αντιμέτωπα με σφοδρή χιονόπτωση.
Εκχιονιστικά μηχανήματα έχουν εγκλωβιστεί ανάμεσα στα ΙΧ και δεν μπορούν να προχωρήσουν, με συνέπεια το ρεύμα ανόδου στο ίδιο σημείο, από Αθήνα προς Θεσσαλονίκη, να έχει γίνει αδιαπέραστο. Η τροχαία επιτρέπει να περάσουν μόνο αυτοκίνητα με αντιολισθητικές αλυσίδες.
Ο «γολγοθάς» όμως της επιστροφής των εκδρομέων δεν σταματά εκεί, καθώς δέκα χιλιόμετρα μετά, τα οχήματα κινούνται σημειωτόν και μάλιστα με ταχύτητες που δεν ξεπερνούν τα 10-15 χιλιόμετρα.
Το χιόνι έχει καλύψει ένα μέρος του οδοστρώματος της Εθνικής οδού και η χιονόπτωση συνεχίζεται με ιδιαίτερα έντονο ρυθμό. Από το 160ό χλμ, στο ύψος του Αγίου Κωνσταντίνου, εως το 145ο χλμ στο ύψος των Λιβανατών, η κίνηση γίνεται με ιδιαίτερη δυσκολία και υπάρχει ενδεχόμενο ακινητοποίησης των αυτοκινήτων.
Από τον κόμβο της Τραγάνας, στο 133ο χλμ, μέχρι και το Μαρτίνο, εκατοντάδες αυτοκίνητα είναι σχεδόν ακινητοποιημένα λόγω της σφοδρής χιονόπτωσης.
Σοβαρά προβλήματα αρχίζουν και δημιουργούνται και στην ανατολική Φθιώτιδα στα όρια με την Μαγνησία, όπου τα φορτηγά μεγάλου φορτίου που κινούνται προς τη βόρεια Ελλάδα αναγκάζονται να σταθμεύσουν στην περιοχή της Στυλίδας. Χαρακτηριστικό είναι ότι από το 230ό χλμ, λίγο μετά τη Στυλίδα, έως το 265ο χλμ, παρατηρείται ιδιαίτερα έντονη χιονόπτωση και τα εκχιονιστικά μηχανήματα δεν προλαβαίνουν να καθαρίσουν το οδόστρωμα.
Στο δρόμο Λαμίας-Δομοκού, με δυσκολία τα μηχανήματα κρατούν το δρόμο ανοιχτό. Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία οι αλυσίδες είναι απαραίτητες αφού τα καιρικά φαινόμενα γίνονται όλο και περισσότερο έντονα.
Σοβαρά προβλήματα παρατηρούνται και δρόμο Λαμίας-Αμφισσας, στο Μπράλο, ενώ στα ορεινά χωριά της Φθιώτιδας χιονίζει ασταμάτητα από το μεσημέρι και σε κάποιες περιπτώσεις το ύψος του χιονιού έχει ξεπεράσει και τα 30 εκατοστά.
Στα λευκά η Βόρεια Ελλάδα
Επιδείνωση παρουσιάζει ο καιρός στη Βόρεια Ελλάδα με τα χιόνια να έχουν κάνει την εμφάνισή τους ακόμα και στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.
Με αλυσίδες διεξάγεται η κυκλοφορία σε Χορτιάτη και στον δρόμο για το νοσοκομείο «Παπανικολάου», ενώ προβλήματα παρουσιάζονται και σε άλλες περιοχές περιμετρικά της Θεσσαλονίκης.
Στα Γρεβενά, την Κοζάνη και την Φλώρινα χιονίζει και αλυσίδες χρειάζονται τα οχήματα που κινούνται μέσω Βίγλας και Βιτσίου και ορεινά του νομού Φλώρινας.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ



Δεν πληρώνω» στα διόδια της επιστροφής

Δεν πληρώνω» στα διόδια της επιστροφής
Ανοίγουν ξανά οι μπάρες των διοδίων το μεσημέρι της Καθαράς Δευτέρας




«Δεν πληρώνω» στα διόδια της επιστροφής


Αθήνα Νέες κινητοποιήσεις προγραμματίζει για σήμερα, Καθαρά Δευτέρα, το κίνημα «Δεν πληρώνω». Το μεσημέρι, όταν αναμένεται να ξεκινήσει και η επιστροφή των εκδρομέων του τριημέρου, θα ανοίξει τις μπάρες των διοδίων σε διάφορες περιοχές της χώρας.

Συγκεκριμένα, στις 14:00 ανοίγουν οι μπάρες στα διόδια του Ρίου,  στις 15:00 ανάλογη κινητοποίηση πραγματοποιείται στα διόδια του Ισθμού της Κορίνθου, ενώ στις 16:00 θα επιτραπεί η ελεύθερη διέλευση των οχημάτων από τα διόδια Αφιδνών.

Σηκώστε τις ...μπάρες όχι χαρταετό!


Σηκώστε τις ...μπάρες όχι χαρταετό!



Σήμερα ο καιρός δεν ενδείκνυται για χαρταετό, αλλά για …μπάρες! Αυτό σκέφτηκαν τα μέλη της επιτροπής αγώνα «Δεν πληρώνω» και έτσι σήμερα Καθαρή Δευτέρα κάνουν κούλουμα στα διόδια!
Στη περιοχή των Αφιδνών το ραντεβού είχε οριστεί για τις 16:00 το απόγευμα, οπότε όσοι οδηγοί περάσουν εκείνη την ώρα από το συγκεκριμένο σημείο-και θα περάσουν εκατοντάδες-, δεν θα καταβάλουν το αντίτιμο.
Μία ώρα νωρίτερα, στις 15:00 το απόγευμα μέλη του κινήματος αλλά και κάτοικοι περιοχών βρέθηκαν στα διόδια του Ισθμού στην Κόρινθο αλλά και του Ρίου, όπου οι οδηγοί περνούν με τα ΙΧ ελεύθερα, χωρίς να χρειαστεί να βάλουν «βαθιά» το χέρι στη τσέπη.
Η κινητοποίηση είναι συμβολική και θα διαρκέσει ως τις 18:00 το απόγευμα.

Σούδα: Συνεχίζονται οι έρευνες για τους αγνοούμενους μετανάστες


Σούδα: Συνεχίζονται οι έρευνες για τους 

αγνοούμενους μετανάστες

 Άκαρπες είναι μέχρι στιγμής οι έρευνες για τον εντοπισμό των 11 αγνοούμενων μεταναστών από το Μπαγκλαντές, που μαζί με ομοεθνείς τους έπεσαν στη θάλασσα κατά τον κατάπλου του Ε/Γ-Ο/Γ Ιonian King χθες στο λιμάνι της Σούδας.
Οι μετανάστες, όλοι τους εργάτες από τη Λιβύη, πήδηξαν από το πλοίο προκειμένου να αποφύγουν τον επαναπατρισμό στη χώρα τους.
Δύο από αυτούς πνίγηκαν και ένας κατέληξε κατά τη μεταφορά του στο νοσοκομείο, ενώ εντοπίστηκαν και περισυνελέγησαν 29 άτομα, εκ των οποίων, τα 25 διεκομίστηκαν στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Χανίων.
Τα υπόλοιπα τέσσερα άτομα οδηγήθηκαν στο Ναυτικό Νοσοκομείο για την παροχή των πρώτων βοηθειών, ενώ το μεσημέρι της Κυριακής άλλοι δύο αγνοούμενοι εντοπίστηκαν κοντά στις εγκαταστάσεις του Ναυστάθμου του Πολεμικού Ναυτικού Κρήτης.

66χρονος δολοφόνησε τον 57χρονο ξάδερφο και τη 43χρονη σύζυγό του μπροστά στα μάτια του μωρού τους, 14 μηνών.


Τραγωδία στο Κερατσίνι
 66χρονος δολοφόνησε τον 57χρονο ξάδερφο και τη 43χρονη σύζυγό του μπροστά στα μάτια του μωρού τους, 14 μηνών.
Οικογενειακή τραγωδία σημειώθηκε τα ξημερώματα στο Κερατσίνι, όταν ένας 66χρονος δολοφόνησε εν ψυχρώ με πυροβόλο όπλο σε ισόγειο διαμέρισμα στην οδό Σάντας 12 στο Κερατσίνι, τον 57χρονο ξάδερφό του και τη σύζυγό του 43 χρόνων, μπροστά στα αθώα μάτια του μωρού τους 14 μηνών.
Ο δράστης μετά το διπλό φονικό, διέφυγε στη Νίκαια και αυτοπυροβολήθηκε με το ίδιο όπλο στην αυλή του σπιτιού του. Μεταφέρθηκε σοβαρά τραυματισμένος στο γενικό νοσοκομείο της Νίκαιας και μετά απο ώρα κατέληξε. Το μωρό του ζευγαριού είναι καλά στην υγεία του και φιλοξενείται απο την αδελφή της άτυχης 43χρονης, που διαμένει στον πρώτο όροφο και άκουσε πρώτη του πυροβολισμούς. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες η αιτία του φονικού είναι οικογενειακοί λόγοι.
πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Κυριακή 6 Μαρτίου 2011

Ληστεία σε ταβέρνα, με τραυματία αστυνομικό


Ληστεία σε ταβέρνα, με τραυματία 

αστυνομικό



Στο Γενικό Κρατικό Αθηνών νοσηλεύεται εκτός κινδύνου αστυνομικός που τραυματίστηκε από τα πυρά ληστών σε ταβέρνα στο Χαλάνδρι.
Η ληστεία σημειώθηκε στις 2 τα ξημερώματα, όταν δύο άγνωστοι που φορούσαν κουκούλες εισέβαλαν στην ταβέρνα, αναζητώντας τον ιδιοκτήτη, και άρπαξαν από το ταμείο ότι χρήματα υπήρχαν.
Φωτογραφία αρχείουΦωτογραφία αρχείουΟ 48χρονος αστυνομικός που υπηρετεί στη δίωξη ναρκωτικών και ήταν εκτός υπηρεσίας, βρισκόταν στην ταβέρνα με την παρέα του. Όταν αντιλήφθηκε τους δράστες, κινήθηκε προς το μέρος τους. Ο ένας από τους ληστές τον πυροβόλησε στο πόδι και ο δεύτερος τον χτύπησε με σουγιά στην κοιλιά.
Στη συνέχεια οι δράστες τράπηκαν σε φυγή, ενώ έρευνα για τον εντοπισμό και τη σύλληψή τους έχει αναλάβει η Ασφάλεια βορειοανατολικής Αττικής.
(Πληροφορίες ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Θάνατος 35χρονης τρόφιμης του ΚΕΠΕΠ Λεχαινών


Θάνατος 35χρονης τρόφιμης του ΚΕΠΕΠ Λεχαινών
Την τελευταία της πνοή στο νοσοκομείο του Πύργου άφησε την περασμένη Πέμπτη 35χρονη που ζούσε από το 1991 στο Κέντρο Περίθαλψης Παίδων (ΚΕΠΕΠ) Λεχαινών, όπου φιλοξενούνται ανθρωποι με βαριά νοητική υστέρηση. Στις 2 Φλεβάρη η 35χρονη παρουσίασε υψηλό πυρετό και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο της Αμαλιάδας. Από εκεί μεταφέρθηκε με αναπνευστικά προβλήματα διαδοχικά στο Νοσοκομείο του Ρίου, στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Αγρινίου και τελικά στο Νοσοκομείο του Πύργου, όπου άφησε την τελευταία της πνοή.
Η 35χρονη μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο του Πύργου ενώ η κατάσταση της υγείας της είχε βελτιωθεί, αλλά το πρωί της Τετάρτης παρουσίασε ραγδαία επιδείνωση και την επόμενη μέρα πέθανε. Για τον εντοπισμό των αιτιών θανάτου διατάχθηκε νεκροψία - νεκροτομή. Η είδηση του θανάτου της 35χρονης ήρθε στο φως λίγες μέρες μετά τη δημοσιοποίηση - για πολλοστή φορά - των άθλιων συνθηκών διαβίωσης των ανθρώπων με ειδικές ανάγκες που ζουν στο ΚΕΠΕΠ Λεχαινών.

Δεύτερος θάνατος σε 2 μέρες στα ΚΕΠΕΠ Λεχαινών





Δεύτερος θάνατος σε 2 μέρες στα ΚΕΠΕΠ Λεχαινών

Και δεύτερος θάνατος μέσα σε διάστημα λίγων ωρών στο ΚΕΠΕΠ Λεχαινών. Ένας 28χρονος άνδρας άφησε την τελευταία του πνοή.
Πρόκειται για έναν 28χρονο Ρομά που νοσηλευόταν στο ίδρυμα τα τελευταία χρόνια, στην ουσία εγκαταλελειμμένος από την οικογένειά του.
Νοσηλευόταν με ψυχοκινητική καθυστέρηση και σκελετικές ανωμαλίες. 
Του έδωσαν φαρμακευτική αγωγή το πρωί του Σαββάτου, αισθάνθηκε δυσφορία και πέθανε την ώρα που στο ίδρυμα δεν βρισκόταν γιατρός. 
Ο γιατρός που ήρθε στο ίδρυμα απλά διαπίστωσε τον θάνατο. Οι αστυνομικές αρχές που επιβεβαίωσαν τον θάνατο διέταξαν προκαταρτκτική εξέταση καθώς και τη διενέργεια νεκροψίας και νεκροτομής,
Υπενθυμίζεται ότι πρόκειται για τον δεύτερο θάνατο νοσηλευόμενου στο ΚΕΠΕΠ Λεχαινών μέσα σε 48 ώρες.
Διαβάστε σχετικά:

Αρχειοθήκη ιστολογίου

αναζήτηση στο διαδυκτιο

Για περισσότερα άρθρα κάντε κλικ εδώ

Για περισσότερα άρθρα κάντε κλικ εδώ

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΌΤΕΡΑ ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ


κοινοποιήστε στο facebook











Καιρός στην Έδεσσα

καιρος Θεσσαλονίκη

πολυγυρος

ΚΑΙΡΟΣ ΝΕΑ ΣΚΙΟΝΙ

ρολόγια