Αρχική σελίδα

Έδεσσα - Βοδένα

συνδεθείτε στο facebook

"Εφημερεύοντα Φαρμακεία Έδεσσας

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Έδεσσα

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Θεσσαλονικη

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Θεσσαλονίκη

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΠΕΛΛΑΣ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΠΕΛΛΑΣ

Εφημερίες Νοσοκομείων Θεσσαλονικης

Εφημερεύοντα Νοσοκομεία ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Τιμές Καυσίμων ΠΕΛΛΑΣ

Τιμές Καυσίμων ΠΕΛΛΑΣ

Τιμές Καυσίμων

Τιμές Καυσίμων ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Δρομολόγια Πλοίων - Link to Us

Δρομολόγια Πλοίων για όλη την Ελλάδα

Παγκόσμιο ρολόι HTML5

Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου 2011

Παραιτήθηκαν οι οικονομικοί εισαγγελείς Πεπόνης και Μουζακίτης


ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑ ΕΦΕΤΩΝ

Παραιτήθηκαν οι οικονομικοί εισαγγελείς Πεπόνης και Μουζακίτης

Με αιχμές για τα εμπόδια που αντιμετώπισαν, αλλά και εκφράσεις πικρίας, που διατυπώνουν στην επιστολή παραίτησης τους, ο οικονομικός εισαγγελέας Γρηγόρης Πεπόνης και ο αναπληρωτής του Σπύρος Μουζακίτης, θέτουν τέρμα στην άσκηση των καθηκόντων τους στην δίωξη του οικονομικού εγκλήματος.

Παραιτήθηκαν οι οικονομικοί εισαγγελείς Πεπόνης και Μουζακίτης
Η απόφαση τους, που φαίνεται να είναι αμετάκλητη, έπεσε σαν βόμβα τόσο στο Εφετείο όσο και στον Άρειο Πάγο.


Οι δύο εισαγγελείς Εφετών κάνουν λόγο, στην επιστολή παραίτησης τους, που παρέδωσαν σήμερα στον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Νίκο Παντελή, σε "πολυποίκιλα" οικονομικά συμφέροντα, αλλά και σε τροπολογία - σχέδιο νόμου το αναφέρουν- που προωθείται από το υπουργείο Οικονομικών και το οποίο ορίζει ότι τη θέση του οικονομικού εισαγγελέα θα καταλαμβάνει πλέον αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου. Οι δύο εισαγγελείς σχολιάζουν το εν λόγω νομοσχέδιο, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι με αυτό "επιχειρείται η απαλλαγή από την παρουσία μας".

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην επιστολή των κ.κ. Πεπόνη και Μουζακίτη αναφέρεται:

"Παρά το γενικότερο αρνητικό κλίμα και με πλήρη επίγνωση της ιδιάζουσας σχέσης μεταξύ της ελληνικής πραγματικότητας και του εν Ελλάδι αναπτυσσόμενου οικονομικού εγκλήματος, αποδεχθήκαμε ασμένως τον διορισμό μας, εμφορούμενοι από ειλικρινή διάθεση προσφοράς και βαθιά προσήλωση στο υπηρεσιακό καθήκον μας".

Τονίζουν, επίσης, οι εισαγγελείς ότι "δεν επιδιώξαμε να γίνουμε αρεστοί, ούτε να εξασφαλίσουμε ανοχές των παντός είδους πολυποίκιλων οικονομικών συμφερόντων έναντι των οποίων η συγκρουσιακή μας πορεία, με γνώμονα πάντα τη νομιμότητα ,ήταν δεδομένη και αδιαπραγμάτευτη".

Για την τροπολογία οι κ.κ. Πεπόνης και Μουζακίτης αναφέρουν:"Ήδη με σχέδιο νόμου που πρόκειται να κατατεθεί και μας κοινοποιήθηκε, όλως προφασιστικά και με δήθεν επιχειρήματα ως αιτιολογία, επιχειρείται η αντικατάσταση μας και η απαλλαγή από την παρουσία μας".

Χαρακτηριστική της φόρτισης των δύο εισαγγελικών λειτουργών είναι η καταληκτική φράση της επιστολής τους:
"Δεν δεχόμαστε να είμαστε Εισαγγελείς υπό απαγόρευση και καθ' υπαγόρευση, πολλώ δε μάλλον δεν δεχόμαστε να αποτελέσουμε ένα άλλοθι και μία θεσμική 'κολυμβήθρα του Σιλωάμ' για τα πολυποίκιλα οργανωμένα συμφέροντα και τους ποικιλώνυμους εκφραστές τους, που δραστηριοποιούνται και αναπτύσσονται στην γκρίζα ζώνη του οικονομικού εγκλήματος".
Μεταξύ των υποθέσεων που χειρίστηκαν οι δύο οικονομικοί εισαγγελείς είναι και αυτές που αφορούν τις καταγγελίες για παραποίηση των στοιχείων του αναθεωρημένου ελλείμματος του 2009 από την ΕΛΣΤΑΤ, τις καταγγελίες του πρώην υφυπουργού οικονομικών Δημήτρη Κουσελά για την ύπαρξη λίστας φοροφυγάδων, τις καταγγελίες, με αφορμή την παραίτηση Σπινέλη από την θέση του Γενικού Γραμματέα του υπουργείου Οικονομικών, για ύπαρξη παραμηχανισμού εντός του υπουργείου που αδρανοποιεί την διαδικασία είσπραξης προστίμων, που επιβλήθηκαν, μέσω του προγράμματος ΗΦΑΙΣΤΟΣ, αλλά και τις καταγγελίες για τις παράνομες 'εκπτώσεις' που εφαρμόζουν εφοριακοί για τις πληρωμές οφειλών στο Δημόσιο, τη διερεύνηση καταγγελιών περί συμμετοχής του αδελφού του πρώην πρωθυπουργού σε εταιρία που φέρεται να εμπλέκεται με ασφάλιστρα κινδύνου των ελληνικών ομολόγων, όπως και τις καταγγελίες για δανειοδοτήσεις τραπεζών προς τα δύο μεγάλα κόμματα, με εγγυήσεις μελλοντικές κρατικές επιχορηγήσεις.

Ανακοίνωση του ΣΥΝ
«Η παραίτηση των οικονομικών εισαγγελέων Πεπόνη και Μουζακίτη με το αιτιολογικό της παρέμβασης στο έργο τους, λίγους μόλις μήνες μετά την σύσταση της οικονομικής εισαγγελίας, δείχνει πως απέχουμε πολύ από τις διακηρύξεις της πολιτικής ηγεσίας περί ανεξάρτητης δικαιοσύνης.

Είναι γνωστό πως η οικονομική εισαγγελία το τελευταίο διάστημα είχε αναλάβει πολλές και κρίσιμες υποθέσεις μεγάλων διαστάσεων, με άμεσα εμπλεκόμενους γνωστά ονόματα του επιχειρηματικού κόσμου. Η σημερινή παραίτηση δημιουργεί μεγάλο πολιτικό ζήτημα στο οποίο οφείλει να δώσει εξηγήσεις η πολιτική ηγεσία του αρμόδιου υπουργείου.

Σε μια εποχή που η ελληνική κοινωνία συμπιέζεται αφόρητα Αποτελεί πρόκληση πρώτου μεγέθους να γίνονται παρεμβάσεις έργο της δικαιοσύνης με σκοπό να πέσουν στα μαλακά οι μεγάλοι οικονομικοί παραβάτες».
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου

αναζήτηση στο διαδυκτιο

Για περισσότερα άρθρα κάντε κλικ εδώ

Για περισσότερα άρθρα κάντε κλικ εδώ

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΌΤΕΡΑ ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ


κοινοποιήστε στο facebook











Καιρός στην Έδεσσα

καιρος Θεσσαλονίκη

πολυγυρος

ΚΑΙΡΟΣ ΝΕΑ ΣΚΙΟΝΙ

ρολόγια