Αρχική σελίδα

Έδεσσα - Βοδένα

συνδεθείτε στο facebook

"Εφημερεύοντα Φαρμακεία Έδεσσας

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Έδεσσα

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Θεσσαλονικη

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Θεσσαλονίκη

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΠΕΛΛΑΣ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΠΕΛΛΑΣ

Εφημερίες Νοσοκομείων Θεσσαλονικης

Εφημερεύοντα Νοσοκομεία ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Τιμές Καυσίμων ΠΕΛΛΑΣ

Τιμές Καυσίμων ΠΕΛΛΑΣ

Τιμές Καυσίμων

Τιμές Καυσίμων ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Δρομολόγια Πλοίων - Link to Us

Δρομολόγια Πλοίων για όλη την Ελλάδα

Παγκόσμιο ρολόι HTML5

Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου 2011

Τα πλάσματα που βρέθηκαν σε βαθιά ύδατα με ηφαιστειακή διέξοδο



Τα πλάσματα που βρέθηκαν σε βαθιά  ύδατα

 με ηφαιστειακή διέξοδο


Μια ομάδα Βρετανών επιστημόνων έχει συλλάβει τις εικόνες από πολύ σπάνια είδη, σε ορισμένα από τα πιο δύσβατα σημεία του Ινδικού Ωκεανού
.Κεράσια στρείδι (David σχιστολίθου)
Υπήρχε ένα ποικίλο μίγμα πλάσματα, συμπεριλαμβανομένης αυτής της καταδίωξε στρείδι, γύρω από τους αεραγωγούς


Ενώ ήταν τοπογραφικά ηφαιστειακή υποβρύχια διεξόδους, βρήκαν μια σειρά από πλάσματα, συμπεριλαμβανομένων των Yeti καβούρια, φολιδωτό-πόδι σαλιγκάρια και τα αγγούρια της θάλασσας.
Θεωρούν ότι ορισμένα από τα είδη μπορεί να είναι νέα στην επιστήμη.

Έχουν ιδιαίτερες εικόνες της ζωής από ένα από τα πιο αφιλόξενα σημεία των ωκεανών έχουν συλληφθεί από τους επιστήμονες.
Οι ερευνητές έχουν τοπογραφικά ηφαιστειακή υποβρύχια διεξόδους - μερικές φορές ονομάζεται μαύρη καπνιστές - στο South West Ridge Ινδικό στον Ινδικό Ωκεανό.
Η βρετανική ομάδα βρήκε μια σειρά από πλάσματα που ζουν στην υπερ-θέρμανση των υδάτων, συμπεριλαμβανομένης της Yeti καβούρια, φολιδωτό-πόδι σαλιγκάρια και τα αγγούρια της θάλασσας.
Θεωρούν ότι ορισμένα από τα είδη μπορεί να είναι νέα στην επιστήμη.
Υδροθερμικές πηγές ανακαλύφθηκαν για πρώτη φορά το 1977. Αυτές οι ρωγμές στον πυθμένα του ωκεανού διασπείρουν έντονα ζεστά, πλούσια σε μεταλλικά στοιχεία του νερού, αλλά με κάποιο τρόπο, διαφορετικά οικοσυστήματα είναι σε θέση να ευδοκιμήσουν σε αυτές τις αντίξοες συνθήκες.
Η ομάδα, από το Πανεπιστήμιο του Σαουθάμπτον, είχε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τους αεραγωγούς για το South West Ridge ινδική επειδή το εύρος αυτό είναι συνδεδεμένο με το Mid Atlantic Ridge και η Κεντρική Ridge Ινδίας, όπου η ζωή εξαερισμός είναι καλά τεκμηριωμένη.
Αυτή η περιοχή είναι επίσης ασυνήθιστο γιατί είναι ένα «υπερ-αργή εξάπλωση" κορυφογραμμή, το οποίο σημαίνει ότι είναι λιγότερο ηφαιστειακά ενεργή σε σχέση με άλλες κορυφογραμμές, με λιγότερα ανοίγματα που είναι μακρύτερα.
Dr Jon Copley, επικεφαλής επιστήμονας του Ινδικού Ωκεανού έργου αεραγωγούς, δήλωσε: «Αυτό το μέρος είναι ένα πραγματικό σταυροδρόμι όσον αφορά το είδος εξαερισμού σε όλο τον κόσμο."
Χρησιμοποιώντας ένα τηλεχειριστήριο που λειτουργούν, υποβρύχια ρομπότ που ονομάζεται Kiel 6000, από τον Leibniz Ινστιτούτο Επιστημών της Θάλασσας (IFM Geomar), στη Γερμανία, η ομάδα ήταν σε θέση να εκπαιδεύσουν φωτογραφικές μηχανές τους για τους αεραγωγούς.
Στο πιο hot βιότοπο γύρω από τη μαύρη καπνιστές, βρήκαν τα σαλιγκάρια και γαρίδες, καθώς και τα μύδια, τα αγγούρια της θάλασσας και τα καβούρια. Συνέκριναν τότε αυτά με τα ζώα που βρέθηκαν στο διεξόδους στις γειτονικές κορυφογραμμές.
Ο Δρ Copley, δήλωσε: «Περίμενα να υπάρχει κάποια ομοιότητες με αυτό που γνωρίζουμε από τον Ατλαντικό, και κάποιες ομοιότητες με αυτό που γνωρίζουμε από τον Ινδικό Ωκεανό διεξόδους, και αυτό ήταν αλήθεια, αλλά βρήκαμε επίσης το είδος των ζώων εδώ που δεν είναι γνωστό από καμία από αυτές τις γειτονικές περιοχές, και αυτό ήταν μια μεγάλη έκπληξη.
"Το ένα ήταν ένα είδος καβουριού Yeti. Υπάρχουν δύο σήμερα περιγράφονται είδη καβουριών Yeti γνωστό από τον Ειρηνικό, και δεν είναι όπως αυτά, αλλά είναι το ίδιο είδος ζώου, με μακρύ, τριχωτό όπλων.
Φολιδωτό πόδι σαλιγκάρι (David σχιστολίθου)Η ομάδα χρησιμοποίησε ένα υποβρύχιο ρομπότ για να βρουν τα πλάσματα, όπως αυτό φολιδωτό-πόδι σαλιγκάρι, γύρω από τους αεραγωγούς στον Ινδικό Ωκεανό
"Επίσης, ορισμένα αγγούρια της θάλασσας - δεν είναι γνωστό από τον Ατλαντικό ή Κεντρική Ινδικού διεξόδους, αλλά γνωστό από τον Ειρηνικό."
Και πρόσθεσε: «Έχουμε τις συνδέσεις με πολλά διαφορετικά μέρη του κόσμου εδώ, που είναι πολύ συναρπαστικό."
Η ομάδα είχε επίσης την έκπληξή του για την ποικιλομορφία της ζωής που διαπιστώθηκε κατά τη διάρκεια αυτής της εκστρατείας, η οποία χρηματοδοτήθηκε από το Φυσικό Περιβάλλον Συμβουλίου Έρευνας (NERC).
Ο Δρ Copley, δήλωσε: «Σε πολλά άλλα πεδία εξαερισμού έχω να, σε αυτό το καυτό ζώνη, όπου μπορείτε να πάρετε τα ζώα συχνά υπάρχει μόνο ένα είδος των ζώων που ζουν εκεί:. Στα βαθιά Ridge Mid Ατλαντικού, είναι οι γαρίδες, όμως, εδώ, έχουμε δει τέσσερις παρα τρία όλα στην ίδια ζώνη. "

"Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο οι διέξοδοι είναι ένα εξαιρετικό μέρος για να καταλάβουμε πώς τα είδη διασκορπίζονται και εξελίσσονται στα βαθιά στους ωκεανούς, επειδή είναι όπως τα μικρά νησιά," ο Δρ Copley πρόσθεσε.
Τα ευρήματα θα πρέπει να βοηθήσει τους ερευνητές να μάθουν περισσότερα για το πώς η ζωή κινείται από τη διέξοδο για τη διαφυγή: διέξοδοι είναι βραχύβια, και χωρίς τη δυνατότητα να hop από το ένα σύστημα στο άλλο, η ζωή δεν θα υπήρχε εξαφανιστεί.
Παρά τις διαπιστώσεις αυτές, οι ερευνητές ανησυχούν για το μέλλον αυτής της υποβρύχιας εδάφους.
Η Κίνα έχει λάβει διερευνητική άδεια από τη Διεθνή Αρχή Θαλάσσιου Βυθού να διερευνήσει τις δυνατότητες της εξόρυξης από τους αεραγωγούς σε αυτόν τον τομέα για την πλούσια ορυκτά τους.
Ο Δρ Copley, δήλωσε: "Αυτό το πεδίο διέξοδος είναι το μέγεθος ενός λίγα γήπεδα ποδοσφαίρου, και φαίνεται ότι είναι η μόνη γνωστή ποικιλία των ειδών αυτών.
"Θα ήταν πολύ πρόωρο για να ξεκινήσει το διαταράσσει πριν μάθουμε πραγματικά την πραγματική έκταση του ό, τι ζει σ 'αυτό."
Γαρίδες (David σχιστολίθου)Γαρίδες όπως αυτό μπορεί να κινδυνεύσει από βαθέων υδάτων εξόρυξης


δείτε το βίντεο κάτω 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου

αναζήτηση στο διαδυκτιο

Για περισσότερα άρθρα κάντε κλικ εδώ

Για περισσότερα άρθρα κάντε κλικ εδώ

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΌΤΕΡΑ ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ


κοινοποιήστε στο facebook











Καιρός στην Έδεσσα

καιρος Θεσσαλονίκη

πολυγυρος

ΚΑΙΡΟΣ ΝΕΑ ΣΚΙΟΝΙ

ρολόγια