Αρχική σελίδα

Έδεσσα - Βοδένα

συνδεθείτε στο facebook

"Εφημερεύοντα Φαρμακεία Έδεσσας

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Έδεσσα

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Θεσσαλονικη

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Θεσσαλονίκη

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΠΕΛΛΑΣ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΠΕΛΛΑΣ

Εφημερίες Νοσοκομείων Θεσσαλονικης

Εφημερεύοντα Νοσοκομεία ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Τιμές Καυσίμων ΠΕΛΛΑΣ

Τιμές Καυσίμων ΠΕΛΛΑΣ

Τιμές Καυσίμων

Τιμές Καυσίμων ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Δρομολόγια Πλοίων - Link to Us

Δρομολόγια Πλοίων για όλη την Ελλάδα

Παγκόσμιο ρολόι HTML5

Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2011

Φιάσκο η εφεδρεία


Φιάσκο η εφεδρεία
Φιάσκο η εφεδρεία

Μόλις 515 υπάλληλοι εντάσσονται στο καθεστώς πρόωρης συνταξιοδότησης και θα αμείβονται για δύο χρόνια με το 60% του μισθού τους.


Σε φιάσκο οδηγείται, προς ώρας, η εργασιακή εφεδρεία στο Δημόσιο, καθώς οι μόνιμοι υπάλληλοι προτίμησαν να φύγουν κάνοντας αιτήσεις συνταξιοδότησης προκειμένου να αποφύγουν την προσυνταξιοδοτική διαθεσιμότητα. Σύμφωνα, λοιπόν, με τα πρώτα στοιχεία από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, από τις συνολικά 4.929 αποχωρήσεις υπαλλήλων (χθες συγκεντρώθηκαν 6.500), το 80% αφορά αιτήσεις συνταξιοδότησης από όσους θεμελιώνουν δικαίωμα πλήρους σύνταξης με αναγνώριση των χρόνων του στρατού ή άλλης προϋπηρεσίας. Δηλαδή, 8 στους 10 έφυγαν άρον - άρον προκειμένου να προλάβουν την εργασιακή εφεδρεία.

Σύνταξη
Ο κύριος όγκος των αποχωρήσεων, λόγω πρόωρης συνταξιοδότησης από 6 Οκτωβρίου έως 27 Νοεμβρίου 2011, δεν αφορά τους υπαλλήλους που εντάσσονται σε προσυνταξιοδοτική διαθεσιμότητα (σ.σ. όσοι συμπληρώνουν 25 χρόνια στις 31-12-2012 και είναι σήμερα 53 ετών) ούτε όσους αποχωρούν ενώ έχουν συμπληρώσει 35ετία και παρέμεναν στην υπηρεσία τους με ευνοϊκές ρυθμίσεις που ωστόσο καταργήθηκαν.
Μόλις 515 υπάλληλοι εντάσσονται στο καθεστώς πρόωρης συνταξιοδότησης και θα αμείβονται για δύο χρόνια με το 60% του μισθού τους. Επίσης, 170 υπάλληλοι απολύθηκαν αυτοδίκαια καθώς είχαν συμπληρώσει 35ετία, αλλά παρέμεναν στο Δημόσιο κάνοντας χρήση ευνοϊκών ρυθμίσεων.
Το πρόβλημα που εγείρεται τώρα είναι πως -σε περίπτωση που η εργασιακή εφεδρεία καταλήξει οριστικά σε φιάσκο- θα δικαιολογηθεί στην τρόικα, η οποία έχει ζητήσει 30.000 αποχωρήσεις από το Δημόσιο. Επίσης, θα πρέπει να διευκρινισθεί αν οι αποχωρήσεις με αίτηση συνταξιοδότησης θα συνυπολογιστούν στις 30.000 που πρέπει να φύγουν μέχρι το τέλος του χρόνου ή θα ζητηθούν να ληφθούν και άλλα μέτρα.
Δυσκολία
Από την άλλη, είναι εμφανής η δυσκολία του υπουργείου να συγκεντρώσει τα στοιχεία, αλλά και να ενημερώσει τον κόσμο για την πορεία της εργασιακής εφεδρείας. Τόσο τα υπουργεία όσο και οι υπόλοιποι φορείς του στενού δημόσιου τομέα (ΝΠΔΔ, ΟΤΑ κ.λπ.), δεν έχουν αποστείλει αναλυτικά στοιχεία για τις αποχωρήσεις προσωπικού, αν και η προθεσμία έληξε τη Δευτέρα.
Από τους πιο... ασυνεπείς είναι το υπουργείο Οικονομικών, όπου δεν υπάρχει εικόνα για τους εργαζομένους και τα στοιχεία που έχουν καταχωρηθεί αφορούν μόνο το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους και το Γενικό Χημείο. Επίσης, μεγάλα υπουργεία, όπως το Υγείας και το Παιδείας δεν είχαν μέχρι χθες γνωστοποιήσει στοιχεία, ενώ το υπουργείο Εθνικής Αμυνας καταχώρισε στοιχεία μόνο για τις αποχωρήσεις προσωπικού από τη Διεύθυνση Πολιτικού Προσωπικού και όχι από τα Επιτελεία. Από τους ΟΤΑ, δήμοι με μεγάλο αριθμό προσωπικού, όπως ο δήμος Αθηναίων, αλλά και η Περιφέρεια Αττικής, δεν απέστειλαν στοιχεία. Aπό τους 325 συνολικά δήμους, οι 213 ενημέρωσαν για 763 αποχωρήσεις υπαλλήλων, εκ των οποίων μάλιστα οι 620 παραιτήθηκαν προκειμένου να συνταξιοδοτηθούν.
Υπηρεσίες
Από τους 4.929 υπαλλήλους, οι 1.917 αποχώρησαν από τα υπουργεία, οι 1.170 από τα ΝΠΔΔ, οι 288 από τα δικαστήρια, οι 189 από τις αποκεντρωμένες διοικήσεις, οι 430 από τις περιφέρειες, οι 763 από τους δήμους, οι 133 από τα ΝΠΔΔ των δήμων και οι 39 από τις ανεξάρτητες αρχές.
Οι περισσότεροι (2.659) είναι της κατηγορίας Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, ενώ μεγάλος είναι και ο αριθμός των αποχωρησάντων της κατηγορίας Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης (1.134).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου

αναζήτηση στο διαδυκτιο

Για περισσότερα άρθρα κάντε κλικ εδώ

Για περισσότερα άρθρα κάντε κλικ εδώ

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΌΤΕΡΑ ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ


κοινοποιήστε στο facebook











Καιρός στην Έδεσσα

καιρος Θεσσαλονίκη

πολυγυρος

ΚΑΙΡΟΣ ΝΕΑ ΣΚΙΟΝΙ

ρολόγια