Αρχική σελίδα

Έδεσσα - Βοδένα

συνδεθείτε στο facebook

"Εφημερεύοντα Φαρμακεία Έδεσσας

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Έδεσσα

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Θεσσαλονικη

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Θεσσαλονίκη

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΠΕΛΛΑΣ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΠΕΛΛΑΣ

Εφημερίες Νοσοκομείων Θεσσαλονικης

Εφημερεύοντα Νοσοκομεία ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Τιμές Καυσίμων ΠΕΛΛΑΣ

Τιμές Καυσίμων ΠΕΛΛΑΣ

Τιμές Καυσίμων

Τιμές Καυσίμων ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Δρομολόγια Πλοίων - Link to Us

Δρομολόγια Πλοίων για όλη την Ελλάδα

Παγκόσμιο ρολόι HTML5

Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2011

Νέος Πλανήτης: ένας πλανήτης σαν τη Γη , 600 έτη φωτός μακριά;



Βρέθηκε Νέος Πλανήτης: ένας  πλανήτης σαν τη Γη , 600 έτη φωτός μακριά;



PHOTO: σύλληψη καλλιτέχνη του Kepler-22b, ένα πρόσφατα βρέθηκαν πλανήτη, 600 έτη φωτός μακριά, στην κατοικήσιμη ζώνη του άστρο σαν τον Ήλιο.
Τηλεσκόπιο Kepler της NASA έχει βρει έναν νέο πλανήτη -  σαν τη Γη ακόμα - κυκλώνοντας ένα κίτρινο αστέρι παρόμοιο στον ήλιο της Γης και 600 έτη φωτός μακριά , σύμφωνα με τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Διαστήματος.


Το πιο ελπιδοφόρο πράγμα για αυτόν τον κόσμο, με την ονομασία Kepler-22b για τώρα, είναι ότι είναι στην λεγόμενη ζώνη Goldilocks γύρω από άστρο του. Θερμοκρασία της επιφάνειας του υπολογίζεται κατά μέσο όρο από 72 βαθμούς, πράγμα που σημαίνει νερό σε υγρή μορφή - που θεωρείται απαραίτητη για τη ζωή όπως την ξέρουμε - θα ήταν δυνατή εκεί.
«Είμαστε βέβαιοι ότι είναι στην κατοικήσιμη ζώνη και αν έχει μια επιφάνεια, θα έπρεπε να έχουν μια ωραία θερμοκρασία," δήλωσε ο Bill Borucki, το κύριο ερευνητή του Κέπλερ στο Ames Research Center της NASA.
Αλλά πόσο ρεαλιστικές είναι οι προοπτικές για τη ζωή σε αυτό το μακρινό κόσμο; Ακόμα και στον ενθουσιασμό τους, οι ερευνητές προειδοποιούν ότι δεν έχουν βρεθεί καμία απόδειξη ότι δεν είμαστε μόνοι.
Η ομάδα του Κέπλερ έχει κάνει μια καταπληκτική δουλειά της ανίχνευσης και μαθηματικού υπολογισμού, αλλά ο Κέπλερ δεν έχει δει πραγματικά τον πλανήτη ή να ληφθεί οποιοδήποτε χημικών μετρήσεων. Ξέρουν άστρο του είναι λίγο μικρότερο και πιο δροσερή από τον ήλιο, και διαπίστωσαν ότι το φως του σκοτεινιάζει ποτέ τόσο ελαφρά μία φορά κάθε 290 ημέρες Γη. Αυτό σημαίνει ότι η τελεία του πλανήτη περνάει από μπροστά του. Είναι λίγο πιο κοντά στον ήλιο του από ό, τι θέλουμε να τον ήλιο μας.



Από εκεί, μπορούν να προεκτείνουν. Για τον πλανήτη να είναι σε ένα όμορφο, σχεδόν κυκλική τροχιά, όχι πάρα πολύ καυτό και όχι πάρα πολύ κρύο, θα καταλάβει ότι είναι πιθανώς 2,4 φορές τη διάμετρο της Γης.
Αυτό καθιστά μεταξύ των μικρότερων πλανητών ακόμα βρεθεί σε τροχιά γύρω από άλλα αστέρια, αλλά είναι μια smidgen μεγαλύτερο από ένα ιδανικό υποψήφιο για την εξωγήινη ζωή θα είναι.
"Αυτό smidgen κάνει όλη τη διαφορά", δήλωσε ο Geoff Marcy του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια στο Μπέρκλεϊ, ο οποίος είναι ένας από τους πρωτοπόρους του πλανήτη-το κυνήγι έξω από το ηλιακό σύστημα της Γης, και ένα μέλος της ομάδας του Κέπλερ.
Οι επιστήμονες γνωρίζουν, από την εξέταση ηλιακό σύστημα της Γης, ​​που βραχωδών πλανητών όπως η Γη είναι ένα πολύτιμο αγαθό. Αν ένας κόσμος είναι πάρα πολύ μικρή (σκεφτείτε φεγγάρι Ερμή ή της Γης), οποιαδήποτε ατμόσφαιρα θα διαφύγουν στο διάστημα πριν η ζωή θα μπορούσε, ενδεχομένως, μορφή. Αν ένας κόσμος είναι πολύ μεγάλο (σκεφτείτε Δία και τον Ποσειδώνα) είναι πιθανό να είναι όλα ατμόσφαιρα, μια γιγαντιαία μπάλα του φυσικού αερίου ή slush ότι πυκνώνει γρήγορα όπως εσείς κατάδυση κάτω από κορυφές σύννεφο του, αλλά πιθανώς δεν έχει στερεή επιφάνεια, όπου τα έμβια όντα θα μπορούσαν να ευδοκιμήσουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου

αναζήτηση στο διαδυκτιο

Για περισσότερα άρθρα κάντε κλικ εδώ

Για περισσότερα άρθρα κάντε κλικ εδώ

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΌΤΕΡΑ ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ


κοινοποιήστε στο facebook











Καιρός στην Έδεσσα

καιρος Θεσσαλονίκη

πολυγυρος

ΚΑΙΡΟΣ ΝΕΑ ΣΚΙΟΝΙ

ρολόγια