Αρχική σελίδα

Έδεσσα - Βοδένα

συνδεθείτε στο facebook

"Εφημερεύοντα Φαρμακεία Έδεσσας

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Έδεσσα

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Θεσσαλονικη

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Θεσσαλονίκη

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΠΕΛΛΑΣ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΠΕΛΛΑΣ

Εφημερίες Νοσοκομείων Θεσσαλονικης

Εφημερεύοντα Νοσοκομεία ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Τιμές Καυσίμων ΠΕΛΛΑΣ

Τιμές Καυσίμων ΠΕΛΛΑΣ

Τιμές Καυσίμων

Τιμές Καυσίμων ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Δρομολόγια Πλοίων - Link to Us

Δρομολόγια Πλοίων για όλη την Ελλάδα

Παγκόσμιο ρολόι HTML5

Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2011

10+10 μυστικά για τη δυναστεία των Κιμ



10+10 μυστικά για τη δυναστεία των Κιμ






Από το 1994 που ανέλαβε την εξουσία ο Πολυαγαπημένος Ηγέτης, η Βόρεια Κορέα ζει τη χειρότερη περίοδο της ιστορίας της. Η οικονοµική πολιτική του Κιμ Γιονγκ Ιλ βύθισε μεγάλο κομμάτι του πληθυσµού στην ένδεια και προκάλεσε έναν λιµό από τον οποίο πέθαναν εκατομμύρια. Οικονομικά, η χώρα έχει γονατίσει. Διπλωματικά, βρίσκεται σε αέναη διαμάχη με τον νότιο γείτονά της και τη Δύση. Αυτά, τα γνωρίζουμε. Πολύ μεγαλύτερο μυστήριο καλύπτει, χάριν μιας καθεστωτικής μυστικοπάθειας που σπάει κάθε ρεκόρ στον σύγχρονο κόσμο, τόσο τον δικτάτορα που έφυγε, τον Κιμ Γιονγκ Ιλ, όσο και αυτόν που (μάλλον) έρχεται, τον Κιμ Γιονγκ Ουν.


Κιμ Γιονγκ Ιλ

1 Σύμφωνα με τον θρύλο, γεννήθηκε το 1942 στην πατρική ξύλινη καλύβα στο ιερόν όρος Παεκτού: ένα χελιδόνι φάνηκε στον ουρανό φέρνοντας την άνοιξη το καταχείμωνο. Ενα νέο αστέρι λαμπύρισε και ένα διπλό ουράνιο τόξο σχηματίστηκε. Οι Σοβιετικοί, πάντως, τον έχουν στα μητρώα τους ως γεννηθέντα στο χωριό Βιάτσκογιε της Σιβηρίας το 1941. 
2 Το 1994, όταν διαδέχθηκε τον πατέρα του, Αιώνιο Πρόεδρο Κιμ Ιλ Σουνγκ, έλαβε τον πρώτο από τους 200 επίσημους τίτλους του. Ανάμεσά τους, «Φωτεινό Αστέρι του 21ου αιώνα», «Ενδοξος Στρατηγός που Κατέβηκε από τον Παράδεισο», «Φοβερός Πολιτικός», «Πάντα Νικηφόρος Διοικητής με Σιδερένια Θέληση» και «Υψηλή Ενσάρκωση της Επαναστατικής Συντροφικής Αγάπης».
3 Οταν άνοιξε το πρώτο γήπεδο γκολφ της Πιονγκγιάνγκ το 1994, έσπασε ρεκόρ επιτυγχάνοντας σε έντεκα τρύπες με την πρώτη. Το επιβεβαίωσαν και οι δεκαεπτά σωματοφύλακές του. Ατρόμητος παίκτης αλλά φοβισμένος ταξιδιώτης: ταξίδευε μόνο με ιδιωτικό τρένο γιατί έτρεμε τα αεροπλάνα.
4 Το 2006, αντιδρώντας σε μια πυρηνική δοκιμή της Βόρειας Κορέας, και γνωρίζοντας την αγάπη του Κιμ Γιονγκ Ιλ για την πολυτέλεια και το κονιάκ, οι ΗΠΑ απαγόρευσαν την εισαγωγή στη χώρα 60 προϊόντων πολυτελείας και όλων των αλκοολούχων ποτών. 
5 Η αμερικανική κυβέρνηση απαγόρευσε και τις τηλεοράσεις με οθόνη άνω των 29 ιντσών. Ενα ακόμα χτύπημα κατά του Κιμ Γιονγκ Ιλ: διέθετε συλλογή 20.000 βίντεο και DVD. Λέγεται πάντως πως η συλλογή περιελάμβανε και πολλές δυτικές ταινίες πορνό. 
6 Το 1978, φέρεται να διέταξε την απαγωγή του διάσημου νοτιοκορεάτη σκηνοθέτη Σιν Σανγκ Οκ και της ηθοποιού συζύγου του ώστε να του φτιάξουν μια σοσιαλιστή βερσιόν του «Γκοτζίλα». 
7 Ηταν λάτρης της όπερας, λέγεται μάλιστα πως είχε συνθέσει και ο ίδιος πέντε – «επαναστατικές». 
8 Ιταλός σεφ που εργάστηκε κάποτε γι’ αυτόν, έγραψε πως τον είχε διατάξει να κόψει σασίμι από ζωντανό ψάρι! Τον είχε επίσης στείλει στο Ουζμπεκιστάν για χαβιάρι, στη Δανία για χοιρινό, στην Κίνα για σταφύλια και στην Ταϊλάνδη για μάνγκο και παπάγια. 
9 Επισήμως δεν γνωρίζουμε τίποτα για την οικογενειακή του κατάσταση. Πιστεύεται πως εκτός από τη σύζυγό του είχε τρεις «αναγνωρισμένες» ερωμένες και (τουλάχιστον) τέσσερα παιδιά. 
10Κυβερνητική ιστοσελίδα διακήρυξε κάποτε πως ο Κιμ Γιονγκ Ιλ ουδέποτε χρειαζόταν να ουρήσει ή να αφοδεύσει. 

Κιμ Γιονγκ Ουν

1 Οσο παράξενο και αν ακούγεται, έχει κάνει μόδα στην πατρίδα του το κούρεμά του. Νέοι άνδρες στην Πιονγκγιανγκ φέρεται να κάνουν ουρές στα μπαρμπέρικα προκειμένου να αντιγράψουν το κοντοκουρεμμένο, τετράγωνο, ξυρισμένο πάνω από τα αυτιά λουκ, που έχει βαφτιστεί «νεανικό» ή «φιλόδοξο» κούρεμα.
2 Στα νοτιοκορεατικά μέσα οργίαζαν πέρυσι οι φήμες πως έχει υποβληθεί πολλές φορές σε πλαστικές επεμβάσεις, ώστε να μοιάσει περισσότερο στον παππού του, τον Κιμ Ιλ Σουνγκ, τον ιδρυτή του κράτους.
3 Μεγάλο του πάθος φέρεται να είναι το μπάσκετ, το απόλυτο αμερικανικό άθλημα, και είδωλό του ο Μάικλ Τζόρνταν.
4 Ο Λαμπρός Διάδοχος εκτιμάται πως έχει φοιτήσει σε αρκετά σχολεία της Ελβετίας χρησιμοποιώντας διάφορα ψευδώνυμα - πρώην συμμαθητές του λένε πως κάποτε είχε ισχυριστεί ότι ήταν γιος σοφέρ.
5 Λέγεται ότι ήταν ντροπαλό παιδί και πως μεγαλώνοντας παρέμεινε ελάχιστα επικοινωνιακός με ανθρώπους που δεν γνωρίζει.
6 Απέκτησε εντούτοις και τη φήμη του πολύ ανταγωνιστικού μαθητή, ιδιαίτερα στα σπορ, με το σκι και το μπάσκετ να είναι τα αγαπημένα του. «Δεν του άρεσε καθόλου να χάνει», δήλωσε στο CNN πρώην συμμαθητής του στην Ελβετία.
7 Φαβορί για διάδοχος του πατέρα του ήταν αρχικά ο μεγαλύτερος ετεροθαλής αδελφός του Κιμ Γιονγκ Νιμντ, ο οποίος όμως έπεσε σε δυσμένεια όταν συνελήφθη να προσπαθεί να εισέλθει στην Ιαπωνία με πλαστό διαβατήριο προκειμένου να επισκεφθεί τη Ντίσνεϊλαντ του Τόκιο.
8 Ο πατέρας του άρχισε να τον προετοιμάζει για αρχηγό του κράτους πριν από μόλις τρία χρόνια, έπειτα από εγκεφαλικό επεισόδιο που υπέστη. Το όνομά του αναφέρθηκε επισήμως για πρώτη φορά σε κυβερνητικό ανακοινωθέν πριν από έναν χρόνο και κάτι, τον Οκτώβριο του 2010, όταν προήχθη στον βαθμό του στρατηγού λίγο πριν από μια σπάνια συνάντηση του κυβερνώντος κόμματος. Αντιθέτως, ο Κιμ Γιονγκ Ιλ προετοιμαζόταν επί 14 χρόνια πριν λάβει τα ηνία από τον δικό του πατέρα, τον Κιμ Ιλ Σουνγκ, το 1994.
9 Η κουλτούρα της προσωπολατρίας είναι κληρονομική στη Βόρεια Κορέα. Τα γενέθλια του Κιμ Γιονγκ Ουν, την 1η Ιανουαρίου έχουν ήδη ανακηρυχθεί εθνική εορτή.
10 Τους τελευταίους μήνες έχει προβληθεί στους στρατιώτες απανταχού της Βόρειας Κορέας ένα ντοκιμαντέρ για τον Λαμπρό Διάδοχο, το οποίο λέγεται ότι αρχίζει με τα λόγια: «Βαδίζοντας στα χνάρια του Στρατηγού, προσφέροντας καθοδήγηση στα στρατεύματα, ο σύντροφος Στρατηγός Κιμ Γιονγκ Ουν καταφέρνει καίριο χτύπημα στον εχθρό με την πολυμήχανη φύση και τη διορατικότητά του».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου

αναζήτηση στο διαδυκτιο

Για περισσότερα άρθρα κάντε κλικ εδώ

Για περισσότερα άρθρα κάντε κλικ εδώ

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΌΤΕΡΑ ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ


κοινοποιήστε στο facebook











Καιρός στην Έδεσσα

καιρος Θεσσαλονίκη

πολυγυρος

ΚΑΙΡΟΣ ΝΕΑ ΣΚΙΟΝΙ

ρολόγια