Αρχική σελίδα

Έδεσσα - Βοδένα

συνδεθείτε στο facebook

"Εφημερεύοντα Φαρμακεία Έδεσσας

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Έδεσσα

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Θεσσαλονικη

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Θεσσαλονίκη

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΠΕΛΛΑΣ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΠΕΛΛΑΣ

Εφημερίες Νοσοκομείων Θεσσαλονικης

Εφημερεύοντα Νοσοκομεία ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Τιμές Καυσίμων ΠΕΛΛΑΣ

Τιμές Καυσίμων ΠΕΛΛΑΣ

Τιμές Καυσίμων

Τιμές Καυσίμων ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Δρομολόγια Πλοίων - Link to Us

Δρομολόγια Πλοίων για όλη την Ελλάδα

Παγκόσμιο ρολόι HTML5

Πέμπτη 25 Αυγούστου 2011

Όλοι αθώοι για τη Siemens


Όλοι αθώοι για τη Siemens

Ούτε οι βουλευτές της κυβέρνησης δεν ψήφισαν την πρόταση για σύσταση της προανακριτικής επιτροπής για την υπόθεση της Siemens με άμεση συνέπεια η υπόθεση

 Όλοι αθώοι για τη Siemens

  να μπαίνει μια για πάντα στο αρχείο και χωρίς να αποδίδονται ευθύνες.

Το αποτέλεσμα της μυστικής ψηφοφορίας, στην οποία συμμετείχαν 165 βουλευτές, καθώς απείχαν η ΝΔ, ο ΛΑΟΣ και η "Δημοκρατική Συμμαχία", καταδεικνύει ότι υπήρξαν "διαρροές" από τις τάξεις της κοινοβουλευτικής ομάδας του κυβερνώντος κόμματος. Ειδικότερα:
Υπέρ της παραπομπής του Χρήστου Μαρκογιαννάκη, ψήφισαν 128 βουλευτές, εναντίον ψήφισαν 9, «παρών» δήλωσαν 10 - ενώ υπήρξαν και 6 λευκά και 12 άκυρα ψηφοδέλτια.
Υπέρ της παραπομπής του Γιώργου Αλογοσκούφη, ψήφισαν 130 βουλευτές, εναντίον ψήφισαν 8, «παρών» δήλωσαν 9 - ενώ βρέθηκαν και 7 λευκά και 11 άκυρα ψηφοδέλτια.
Η πρόταση, ωστόσο, απορρίφθηκε, καθώς δεν συμπληρώθηκε ο απαιτούμενος ελάχιστος αριθμός των θετικών ψήφων (151 "ναι") για να συσταθεί η αποκαλούμενη "Προανακριτική".
Σημειώνεται πως στην ψηφοφορία δεν μετείχαν κατά δήλωσή τους οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας και οι ανεξάρτητοι βουλευτές-μέλη της «Δημοκρατικής Συμμαχίας», ενώ από το πρωί ο ΛΑΟΣ, είχε δηλώσει δια του προέδρου του, Γ. Καρατζαφέρη, πως δεν θα μετάσχει στην όλη διαδικασία.
Καταγράφεται επίσης, πως η κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ, είχε και πέντε απουσίες - τους Β. Τόγια, και Θ. Ρομπόπουλο που λείπουν στο εξωτερικό, τους Δ. Παπουτσή και Σ. Εμμινίδη που είναι ασθενείς και την Βάσω Παπανδρέου.
*Σχολιάζοντας την απόρριψη της πρότασης, συνεργάτες του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή υπενθύμιζαν όσα είχαν πει και μετά την πρώτη ψηφοφορία, της οποίας το αποτέλεσμα -επεσήμαναν- επιβεβαιώθηκε σήμερα και με τη δεύτερη ψηφοφορία. "Είναι η δεύτερη υπόθεση μετά το Βατοπέδι που η επιχείρηση σπίλωσης που οργάνωσε και εφήρμοσε το ΠΑΣΟΚ κατά της κυβέρνησης Καραμανλή απλώς κατέρρευσε", ήταν το σχόλιο συνεργατών του πρώην πρωθυπουργού μετά την πρώτη ψηφοφορία.
Iκανοποίηση από Μαρκογιαννάκη, Αλογοσκούφη
Την ικανοποίησή τους για το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας στην Ολομέλεια της Βουλής, με την οποία απορρίφθηκε η πρόταση για παραπομπή τους σε Προανακριτική Επιτροπή για την υπόθεση Ζήμενς, εκφράζουν οι εγκαλούμενοι, πρώην υπουργοί της ΝΔ Γ. Αλογοσκούφης και Χρ. Μαρκογιαννάκης.
«Η άθλια μικροκομματική προσπάθεια εμπλοκής μου στην υπόθεση Ζήμενς, με κατασκευασμένες και έωλες κατηγορίες, σήμερα κατέρρευσε οριστικά. Η πλειοψηφία της Βουλής των Ελλήνων, αποτελούμενη από βουλευτές όλων των πτερύγων, την καταδίκασε για δεύτερη φορά», αναφέρει στη δήλωσή του ο Γιώργος Αλογοσκούφης, ο δε Χρήστος Μαρκογιαννάκης σημειώνει πως «σήμερα τελείωσε οριστικά μια 18μηνη φαρσοκωμωδία, με την οποία έγινε προσπάθεια μείωσής μου και που ασφαλώς με ταλαιπώρησε σημαντικά. Τελικά, μπορεί οι πρωταγωνιστές της να γελοιοποιήθηκαν, η υπόθεση όμως του σκανδάλου της Ζήμενς είναι σοβαρή και ελπίζω η Δικαιοσύνη να κάνει το καθήκον της».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου

αναζήτηση στο διαδυκτιο

Για περισσότερα άρθρα κάντε κλικ εδώ

Για περισσότερα άρθρα κάντε κλικ εδώ

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΌΤΕΡΑ ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ


κοινοποιήστε στο facebook











Καιρός στην Έδεσσα

καιρος Θεσσαλονίκη

πολυγυρος

ΚΑΙΡΟΣ ΝΕΑ ΣΚΙΟΝΙ

ρολόγια