Αρχική σελίδα

Έδεσσα - Βοδένα

συνδεθείτε στο facebook

"Εφημερεύοντα Φαρμακεία Έδεσσας

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Έδεσσα

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Θεσσαλονικη

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Θεσσαλονίκη

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΠΕΛΛΑΣ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΠΕΛΛΑΣ

Εφημερίες Νοσοκομείων Θεσσαλονικης

Εφημερεύοντα Νοσοκομεία ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Τιμές Καυσίμων ΠΕΛΛΑΣ

Τιμές Καυσίμων ΠΕΛΛΑΣ

Τιμές Καυσίμων

Τιμές Καυσίμων ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Δρομολόγια Πλοίων - Link to Us

Δρομολόγια Πλοίων για όλη την Ελλάδα

Παγκόσμιο ρολόι HTML5

Σάββατο 2 Απριλίου 2011

Ο Τσάβες περιοδεία Αμερικής επιβεβαιώνει τη δέσμευση για την ολοκλήρωση της περιοχής

Ο Τσάβες περιοδεία Αμερικής επιβεβαιώνει τη δέσμευση για την ολοκλήρωση της περιοχής





Ο Τσάβες περιοδεία Αμερικής επιβεβαιώνει τη δέσμευση για την ολοκλήρωση της περιοχής


http://indyposted.com/wp-content/uploads/2010/02/hugo_chavez-01.jpg
Η πρόσφατη περιοδεία του ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Ούγο Τσάβες στην Αργεντινή, η Ουρουγουάη και η Βολιβία επιβεβαιώνουν την Μπολιβαριανo  πνεύμα που διέπει τις σχέσεις μεταξύ των μεγάλων Νοτιοαμερικανικών Εθνών, με την υποστήριξη των χιλιάδων ανθρώπων που τον συνόδευσε στο ταξίδι του σε αναζήτηση της ενίσχυσης της ολοκλήρωσης, ενότητας και της ειρήνης στην περιοχή.
Κατ 'αρχήν, οι επισκέψεις και θα επεκταθεί στην Κολομβία, αλλά βλάβη του αεροσκάφους που θα μεταφέρει από Κοτσαμπάμπα προς Cartagena de Indias  αργά την Παρασκευή, αποφασίστηκε από τα μέρη αναβολή για την επόμενη ημέρα 9.
Η τετραήμερη περιοδεία του ηγέτη της Βενεζουέλας , ο οποίος έχει κάνει μια ενεργή διεθνή διπλωματική σε 12 χρόνια της θητείας του, ήρθε αμέσως μετά από μια επίσκεψη στην Κεντρική και Νότια Αμερική από τον U. S. πρόεδρος, Μπαράκ Ομπάμα.
περιοδεία του Ομπάμα από τη Βραζιλία, τη Χιλή και το Ελ Σαλβαδόρ ήταν πολύ αποτελεσματικές στην πράξη, δεδομένου ότι στο μήνυμά έκκλησή του προς τη Λατινική Αμερική είχε μόνο παλιά φόρμουλες για τη συνεργασία, καινούργια ρούχα, αλλά ήταν από τα χαμηλά επιτόκια σε μια γεωγραφική περιοχή όπου οι συμμαχίες με το Λευκό Οίκο δεν αποτελεί πλέον προτεραιότητα σε σημαντικό αριθμό χωρών.
Επιπλέον, οι υπηρεσίες ασφαλείας τοποθετείται στην προστασία του, την απερισκεψία του στην προσωπική του φρουρά και αγένεια που διαπράχθηκαν από τον Πρόεδρο να κηρύξει τον πόλεμο στη Λιβύη από το αξίωμα του Προέδρου της Βραζιλίας, Dilma Rosseaf, αμαύρωσαν την διορισμοί λανθασμένη εκ των προτέρων.
Τσάβες: ΕΙΔΙΚΕΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ
Ο στόχος της τετραήμερο ταξίδι Τσάβες, αντιθέτως, είχε ένα πρόγραμμα εργασίας το οποίο υπογράμμισε τις συμφωνίες, ιδιαίτερα στους τομείς της ενέργειας και των τροφίμων, την επισκόπηση της προόδου που υπογράφηκε πριν από την χώρες υποδοχής, καθώς και η αυθόρμητη δείγματα θαυμασμό που ελήφθη στις συναντήσεις με τους φοιτητές πανεπιστημίου, τα κοινωνικά κινήματα και τις οργανώσεις και τα άτομα που επευφημούσαν σε κάθε ταξιδιωτική ιστοσελίδα.
Για την Αργεντινή, την Τρίτη, άρχισε τις εργασίες της αυτή λαίλαπα. Με τον ομόλογό του στην Αργεντινή, Κριστίνα Φερνάντες, τον οποίο οι δεσμοί φιλίας μαζί, καθώς είχα με τον πρώην σύζυγό της, πρώην πρόεδρο Νέστορ Kitchner, της Βενεζουέλας αξιωματούχος ανέλυσε τη συμμόρφωση με τις συνθήκες που ήδη εφαρμόζονται, σε ό, τι συνιστά στυλ πολλών Νότιας Αμερικής προέδρων να συναντώνται τακτικά για να αποφευχθούν καθυστερήσεις ή αποτυχίες που έχουν αντίκτυπο των εθνικών και περιφερειακών οικονομιών.
Με Φερνάντεζ, ο επισκέπτης άλλες 12 συμφωνίες που έχουν υπογραφεί στο πλαίσιο του εορτασμού της Τρίτης υψηλού επιπέδου Binational Επιτροπής (Cobán), που πραγματοποιήθηκε στην πρωτεύουσα Μπουένος Άιρες.
Στο τέλος των συνομιλιών, οι δύο ηγέτες συμφώνησαν να περιγράψει την εντυπωσιακή σχέσεις.
Στην ομιλία του, ο Τσάβες πρότεινε ότι η υπογραφή της Συνθήκης επιβεβαιώνει το πνεύμα της αδελφοσύνης που υπάρχει μεταξύ της Νότιας Αμερικής εθνών, "στην αναζήτηση, είπε, την κοινωνική δικαιοσύνη, με βάση τις αρχές των μεγάλων ηρώων» αυτών των δύο λαών, και επέμεινε ότι παραμένουν ανοιχτοί χώροι για το ολοκληρωτή, δι-εθνικό και οι πολυεθνικές να εδραιώσει τη Νότια Αμερική ως μια μεγάλη γη της ειρήνης.
Ο πρόεδρος της Αργεντινής, που ο ίδιος παρουσιάζει ως ένα από τα αγαπημένα για την επανεκλογή στις επερχόμενες εκλογές του Οκτωβρίου, εξέφρασε την ικανοποίησή του για την ικανότητα που προκύπτουν από την Ένωση Νοτιοαμερικανικών Εθνών (UNASUR) για την επίλυση με πολιτισμένο τρόπο, και στο πλαίσιο του διεθνούς δικαίου, καταστάσεις σύγκρουσης έχουν συμβεί στην περιοχή, σε αυτό που θεωρείται μια κριτική των επιδόσεων των ΗΠΑ κατά την πρόσφατη εισβολή της Λιβύης, και οι πόλεμοι στο Ιράκ και το Αφγανιστάν.
«Αν κοιτάξει κανείς τον κόσμο και βλέποντας το δήθεν πολιτισμένων ζητήματα επιλυθούν μεταξύ των χωρών με τις βόμβες, αισθάνομαι πραγματικά υπερήφανος που είμαι στη Νότια Αμερική, από τη συμμετοχή UNASUR και να τιμήσει την παράδοση της ειρήνης και της αρμονίας σε αγαπημένη σπίτι μας ", δήλωσε ο Fernandez ως το αποκορύφωμα τη συνάντησή του με τον ηγέτη της Βενεζουέλας.
Ο μαχητικός Αργεντινής φοιτητών συναντήθηκε με τον Βενεζουέλας υποδοχής, ο οποίος μίλησε για μια μαζική εκδήλωση, η οποία του έδωσε ο Rodolfo Walsh βραβείο, που απονέμεται από τη Σχολή Δημοσιογραφίας του Πανεπιστημίου της Λα Πλάτα "για τη δέσμευσή της αναμφισβήτητης και αυθεντικό διατηρηθεί η ελευθερία των λαών. "
Κατά τη διάρκεια της στρατιωτικής δικτατορίας που επιβλήθηκε από τις Ηνωμένες Πολιτείες σε αυτή τη χώρα για περισσότερο από μια δεκαετία εξαφανίστηκαν ή σκοτώθηκαν 700 φοιτητές, 40 από αυτά στην καριέρα της δημοσιογραφίας.
ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ στη Mercosur
Επόμενος σταθμός του Τσάβες βρέθηκε στο Μοντεβιδέο, όπου είχε μια ιδιωτική συνάντηση με τον Πρόεδρο José Mujica στην προεδρική κατοικία, ένα προοίμιο για μια υπουργική συνάντηση των δύο μερών και την ακόλουθη υπογραφή πολλών διμερών συμφωνιών, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που σχετίζονται με την ενέργεια και τροφίμων. Τον Ιανουάριο, πήγε να επισκεφτεί το Καράκας Mujica υπαλλήλου.
Σε συνομιλίες του με τους δημοσιογράφους, ως το τέλος της σύντομης παραμονής του στη γη της Artigas, ο επισκέπτης αναφέρθηκε στην ανάγκη να οικοδομήσουμε μια νέα αρχιτεκτονική της Νότιας Αμερικής "σε μια πολύ δύσκολη στιγμή για τον κόσμο, η οποία είναι απαραίτητη για τον γάμο, διότι την οικονομική και ηθική κρίση σήμερα ».
Από την πλευρά της, η πολιτική της Ουρουγουάης βετεράνος, ο οποίος ήταν ένας από τους ηγέτες των ανταρτών Tupamaros σε περιόδους δικτατορίας, εξήρε τις σχέσεις με τη Βενεζουέλα, τα οποία αναπτύσσονται και τα βόδια, είπε, να διαφοροποιήσουν το εμπόριο.
Ένα από τα σημεία αξιολογηθούν με βάση Τσάβες μίλησε, ήταν να παράσχει "μια ώθηση όσο το δυνατόν περισσότερο με την είσοδο της Βενεζουέλας στην Κοινή Αγορά του Νότου (MERCOSUR), το οποίο θα πρέπει να μετριαστεί, εν μέρει, ασυμμετρίες στο καλάθι για σε μέγεθος. " MERCOSUR ανήκουν στη Βραζιλία, την Αργεντινή, την Ουρουγουάη και την Παραγουάη, ως τακτικά μέλη και οι ιδρυτές.
Παρά το πολυάσχολο πρόγραμμά του, στο Μοντεβιδέο, η επίσκεψη αρχηγού του κράτους που κατέχει μια ζεστή συνάντηση με πολιτικά και κοινωνικά κινήματα για την ειρήνη και την ενσωμάτωση των λαών, στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου της Δημοκρατίας, και παρακολούθησαν μια πολιτιστική ημερίδα διοργανώνεται προς τιμήν του.
ΝΟΤΙΑ ΑΜΕΡΙΚΗ ΑΝΑΓΚΑΙΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ
Την Πέμπτη, ο Τσάβες έφθασε στη Βολιβία, όπου ήταν αναμενόμενο από τον συνάδελφό Evo Morales του, ο οποίος υπέγραψε νέες διμερείς συμφωνίες, προκειμένου να αυξήσουν τα επίπεδα συνεργασίας σε τέτοιου είδους ευαίσθητα τμήματα του πληθυσμού των δύο χωρών, όπως των τροφίμων, της υγείας, του πολιτισμού, της ηλεκτρικής ενέργειας και της ενέργειας. Οι συνθήκες αυτές είναι το αποτέλεσμα της πρώτης Μικτής Επιτροπής για την ένταξη Βολιβία, Βενεζουέλα, διευκρίνισε ότι την ημέρα.
Στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων στην περιοχή των Άνδεων χώρα, τα σχόλια με Μοράλες εγκαινίασε την κατασκευή θερμοηλεκτρικής μονάδας και υπέγραψαν συμφωνία για την εξερεύνηση πετρελαίου μεταξύ των εταιρειών Petroleos de Venezuela και δημοσιονομικές κοιτάσματα πετρελαίου
Στις δηλώσεις τους, τόσο ο Τσάβες και Μοράλες εξέφρασε την ανησυχία ότι η εφαρμογή των συμφωνιών που επιτρέπουν την παράλληλη ανάπτυξη και η διασφάλιση της κυριαρχίας και της ασφάλειας των τροφίμων μέσω της ανταλλαγής τεχνολογίας, την εκπαίδευση και την εκπαίδευση του προσωπικού.
Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας τόνισε ότι η Νότιος Αμερική χρειάζεται την ενότητα και είναι να τηρήσει τις συμφωνίες με αποτελεσματικό τρόπο »να μην παραμένουν στα χαρτιά και τη γραφειοκρατία», αλλά ως μέρη της λαϊκής κυβέρνησης και δυναμική.
Βενεζουέλα υπογράφει τις συμφωνίες αυτές σε μια ιστορική στιγμή, είπε, διότι τον Ιούλιο του σηματοδοτεί τα διακόσια χρόνια από την ανεξαρτησία της, και την επόμενη μέρα 21, ο ίδιος υπενθύμισε, παύει να είναι μέλος της Κοινότητας των Άνδεων των Εθνών (CAN). Η κυβέρνηση της Βενεζουέλας αποφάσισε την απόσυρση της από την οργάνωση το 2006, μετά από δύο από τα μέλη του, το Περού και την Κολομβία, ανακοίνωσε τις προθέσεις να συνάψουν συμμαχίες της νεοφιλελεύθερης, διαχωρίζεται από το CAN, τις Ηνωμένες Πολιτείες.
Ο Τσάβες τόνισε ότι ο δρόμος της ανεξαρτησίας της Νότιας Αμερικής, ενισχύεται με νέες περιφερειακές οντότητες, όπως η Μπολιβαριανή Εναλλακτική για την Αμερική (ALBA), καθώς και τραπεζών, με τη Συνθήκη Εμπορίου των Λαών, UNASUR, τηλεόραση και της Banco del Sur, μεταξύ άλλων.
Η επίσκεψη του προέδρου της Βενεζουέλας ανταποκρίνονται στην Κολομβία είχε δημιουργήσει μεγάλες προσδοκίες για τα θέματα της ημερήσιας διάταξης, αν και αυτό θα είναι η τρίτη φορά που θα συναντηθεί με τον ομόλογό του, Χουάν Μανουέλ Σάντος, αφού οι δύο κυβερνήσεις επανάληψη των διπλωματικών σχέσεων τον Αύγουστο του περασμένου έτους            
.Πηγή:Cubahora

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου

αναζήτηση στο διαδυκτιο

Για περισσότερα άρθρα κάντε κλικ εδώ

Για περισσότερα άρθρα κάντε κλικ εδώ

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΌΤΕΡΑ ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ


κοινοποιήστε στο facebook











Καιρός στην Έδεσσα

καιρος Θεσσαλονίκη

πολυγυρος

ΚΑΙΡΟΣ ΝΕΑ ΣΚΙΟΝΙ

ρολόγια