Αρχική σελίδα

Έδεσσα - Βοδένα

συνδεθείτε στο facebook

"Εφημερεύοντα Φαρμακεία Έδεσσας

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Έδεσσα

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Θεσσαλονικη

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Θεσσαλονίκη

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΠΕΛΛΑΣ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΠΕΛΛΑΣ

Εφημερίες Νοσοκομείων Θεσσαλονικης

Εφημερεύοντα Νοσοκομεία ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Τιμές Καυσίμων ΠΕΛΛΑΣ

Τιμές Καυσίμων ΠΕΛΛΑΣ

Τιμές Καυσίμων

Τιμές Καυσίμων ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Δρομολόγια Πλοίων - Link to Us

Δρομολόγια Πλοίων για όλη την Ελλάδα

Παγκόσμιο ρολόι HTML5

Πέμπτη 28 Απριλίου 2011

Θεσσαλονίκη: Δυσοίωνο μέλλον για...1.000 παιδιά σε 14 ιδρύματα


Θεσσαλονίκη: Δυσοίωνο μέλλον για...1.000 παιδιά σε 14 ιδρύματα






Τη δική τους «εβδομάδα των παθών» εξακολουθούν να διανύουν περίπου 1.000 παιδιά που φιλοξενούνται στα 14 προνοιακά ιδρύματα της Θεσσαλονίκης. Το μέλλον αυτών των δομών προοιωνίζεται δυσοίωνο, λόγω σοβαρών οικονομικών προβλημάτων, τα οποία προκύπτουν από τη δραστική περικοπή της κρατικής επιχορήγησης.
Είναι ενδεικτικό ότι, ενώ πέρυσι η νομαρχία είχε λάβει 4,5 εκατ. ευρώ για τα 14 ιδρύματα της Θεσσαλονίκης, φέτος το ποσό αυτό εκτιμάται ότι δε θα ξεπεράσει τα 1,7 εκατ. ευρώ για 20 τέτοια ιδρύματα όλης της περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας. Προς το παρόν, μάλιστα, στο αρμόδιο τμήμα της περιφέρειας, πριν από λίγες μέρες, δηλαδή στα τέλη Απριλίου, έφτασε η επιχορήγηση για το πρώτο τρίμηνο του έτους που ανέρχεται σε μόλις 437.000 ευρώ.
«Ανησυχητικό επίσης είναι το γεγονός ότι, ενώ μέχρι τώρα την επιχορήγηση την έδινε το υπουργείο Οικονομικών, για πρώτη φορά φέτος η επιχορήγηση ήρθε από το υπουργείο Υγείας και αυτό κατόπιν συνεχών οχλήσεων. Το μέλλον προδιαγράφεται δυσοίωνο για αυτά τα ιδρύματα, που προσφέρουν πραγματικά έργο όλα αυτά τα χρόνια. Η περικοπή στην επιχορήγηση αυτών των δομών φτάνει στο 60%, ενώ για αντίστοιχα δημόσια ιδρύματα δεν έχει γίνει καμία περικοπή», εξηγεί η περιφερειακή σύμβουλος, εντεταλμένη σε θέματα Κοινωνικής Πρόνοιας, Εφη Βασιλειάδου.
Μεταξύ των ιδρυμάτων, περιλαμβάνονται το ορφανοτροφείο «Μέλισσα», το «Ασυλο του Παιδιού», η «Αγροτική Φωλιά», η «Αργώ», η «Ελπίς», καθώς και άλλα ιδρύματα που φιλοξενούν άτομα με κινητικά προβλήματα. Σύμφωνα με την κ. Βασιλειάδου, η κατανομή αυτών των πόρων θα γίνει ισόποσα, μόλις ολοκληρωθεί η προβλεπόμενη από το νόμο διαδικασία.
«Γολγοθάς»
«Τα προβλήματα συσσωρεύονται όσο περνούν οι μέρες. Οι εργαζόμενοι είναι απλήρωτοι, όπως και το ΙΚΑ. Τα λειτουργικά μας έξοδα καλύπτονται από χορηγίες και το σωματείο φίλων του ορφανοτροφείου», τονίζει η πρόεδρος του ιδρύματος «Μέλισσα», Νίκη Κεραμοπούλου, που επισημαίνει ότι σήμερα η δομή φιλοξενεί 29 παιδάκια.
Οπως εξηγεί, χρήματα δεν έχουν πάρει ακόμη, ενώ τα χρέη έχουν ξεπεράσει τα 55.000 ευρώ. «Μέχρι σήμερα είχαμε γίνει μπαλάκι μεταξύ της περιφέρειας και του δήμου για το ποιος τελικά έχει αναλάβει την επιχορήγησή μας, με τον ''Καλλικράτη''. Σήμερα, όμως, που φαίνεται πως το θέμα έχει ξεκαθαρίσει και επιχορηγούμαστε από την περιφέρεια, χρήματα δεν έχουμε πάρει ακόμη. Πάντα υπήρχαν καθυστερήσεις στο θέμα αυτό, αλλά τα χρήματα στο τέλος έφταναν στα χέρια μας. Αυτή τη φορά, βρισκόμαστε πραγματικά στο έλεος των χορηγιών», προσθέτει.

Επιστολή
Την αγωνία για το αύριο του ορφανοτροφείου «Μέλισσα» μεταφέρει η κ. Κεραμοπούλου με επιστολή που αποστέλλει για πολλοστή φορά στον υπουργό Υγείας, Ανδρέα Λοβέρδο. «Με αυτή την επιστολή ζητώ απλώς να πάρει θέση. Τουλάχιστον να γνωρίζουμε ποια είναι η βούληση των αρμοδίων για το μέλλον αυτών των παιδιών, που, αν και δέχτηκαν ήδη ένα χτύπημα από τη μοίρα, φαίνεται ότι θα δεχτούν και άλλο», εξηγεί.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου

αναζήτηση στο διαδυκτιο

Για περισσότερα άρθρα κάντε κλικ εδώ

Για περισσότερα άρθρα κάντε κλικ εδώ

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΌΤΕΡΑ ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ


κοινοποιήστε στο facebook











Καιρός στην Έδεσσα

καιρος Θεσσαλονίκη

πολυγυρος

ΚΑΙΡΟΣ ΝΕΑ ΣΚΙΟΝΙ

ρολόγια