Αρχική σελίδα

Έδεσσα - Βοδένα

συνδεθείτε στο facebook

"Εφημερεύοντα Φαρμακεία Έδεσσας

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Έδεσσα

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Θεσσαλονικη

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Θεσσαλονίκη

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΠΕΛΛΑΣ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΠΕΛΛΑΣ

Εφημερίες Νοσοκομείων Θεσσαλονικης

Εφημερεύοντα Νοσοκομεία ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Τιμές Καυσίμων ΠΕΛΛΑΣ

Τιμές Καυσίμων ΠΕΛΛΑΣ

Τιμές Καυσίμων

Τιμές Καυσίμων ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Δρομολόγια Πλοίων - Link to Us

Δρομολόγια Πλοίων για όλη την Ελλάδα

Παγκόσμιο ρολόι HTML5

Πέμπτη 10 Μαρτίου 2011

Αντιπαράθεση στη Βουλή για τη λύση στην «Υπατία»






Στην αστυνομία παρέπεμψε ο Γ. Ραγκούσης για την τύχη των μεταναστών

Αντιπαράθεση στη Βουλή για τη λύση στην «Υπατία»

Σφοδρή αντιπαράθεση σημειώθηκε στη Βουλή με αφορμή τη λύση που έδωσε η κυβέρνηση για τη λήξη της απεργίας πείνας των μεταναστών, με τον Γιάννη Ραγκούση να τονίζει ότι «καμία νομιμοποίηση δεν έγινε, καμία άδεια δεν δόθηκε και καμία ανθρώπινη ψυχή δε χάθηκε». Μάλιστα, ο υπουργός Εσωτερικών παρέπεμψε στην αστυνομία για την τύχη των μεταναστών.
Ο Γ. Ραγκούσης απάντησε στις κατηγορίες του προέδρου του ΛΑΟΣ που έκανε λόγο για παλινωδίες και ανικανότητα της κυβέρνησης, σημειώνοντας ότι ήταν ένα πολύ δύσκολο και σύνθετο θέμα.
Από την πλευρά του, ο Γ. Καρατζαφέρης χαρακτήρισε τραγωδία και Βατερλό για τη χώρα την απόφαση της κυβέρνησης προσθέτοντας ότι "δημιουργεί δεδικασμένο στον οποιοδήποτε, για να εκβιάζει", ενώ πρόσθεσε ότι το κόμμα του εξετάζει το ενδεχόμενο να καταθέσει μήνυση εναντίον των υπουργών που πήραν αυτή την απόφαση.
Απαντώντας ο υπουργός Εσωτερικών ανέφερε ότι ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ διαστρεβλώνει την πραγματικότητα και πρόσθεσε ότι δεν προκρίνεται νομιμοποίηση, γιατί οι μετανάστες αύριο δεν θα έρθουν στο υπουργείο Εσωτερικών, αλλά στην Ελληνική Αστυνομία για το καθεστώς ανοχής και όχι παραμονής και ότι ουδείς πλην των αστυνομικών αρχών μπορεί να μιλήσει για το μέλλον τους.
Τη σκυτάλη πήρε στη συνέχεια ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος τηςΝ.Δ. Κώστας Μαρκόπουλος, που χαρακτήρισε την ομιλία του υπουργού ως παραμορφωτικό καθρέφτη και διερωτήθηκε πώς προεξοφλεί τη στάση τόσο του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, αλλά και των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ για τη αλλαγή από 12 σε 8 των απαιτούμενων χρόνων για την αίτηση άδειας παραμονής. "Εσείς δημιουργήσατε το πρόβλημα και το λύσατε με τον χειρότερο τρόπο δίνοντας και το χειρότερο μήνυμα. Πρόκειται για απόλυτη αποτυχία μιας απολύτως φοβικής κυβέρνησης", πρόσθεσε.
Η τοποθέτηση του Κ. Μαρκόπουλου προκάλεσε την αντίδραση του Γ. Ραγκούση, που κατηγόρησε τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της Ν.Δ. ότι "υπηρετεί τηλεοπτικές ανάγκες" και ότι "όσα λέει δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα". "Επειδή πρόκειται για πάρα πολύ δύσκολο θέμα θα περίμενα να είχατε την ψυχική δύναμη να αναγνωρίσετε ότι η κυβέρνηση δεν υπέκυψε σε εκβιασμούς, ενώ έσωσε τη ζωή τριακοσίων ανθρώπων, και να μη στέλνετε ψεύτικα μηνύματα", κατέληξε ο υπουργός.
Από την πλευρά του, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑΘοδωρής Δρίτσας σημείωσε ότι πολλοί επιχειρούν να στήσουν πολιτικές καριέρες με τη μισαλλοδοξία, αλλά "ευτυχώς η Δημοκρατική Ελλάδα αντέχει". Πρόσθεσε δε ότι η πρόταση της κυβέρνησης είναι πίσω από αυτά που πρότειναν η ΓΣΕΕ και η Ένωση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου, αλλά και ο Συνήγορος του Πολίτη. Βρισκόμαστε σε μία ημέρα που δόθηκε μία λύση σε έναν αγώνα αξιοπρέπειας, σημείωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, συμπληρώνοντας ότι εντός των ημερών το κόμμα του θα καταθέσει πρόταση νόμου για το μεταναστευτικό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου

αναζήτηση στο διαδυκτιο

Για περισσότερα άρθρα κάντε κλικ εδώ

Για περισσότερα άρθρα κάντε κλικ εδώ

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΌΤΕΡΑ ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ


κοινοποιήστε στο facebook











Καιρός στην Έδεσσα

καιρος Θεσσαλονίκη

πολυγυρος

ΚΑΙΡΟΣ ΝΕΑ ΣΚΙΟΝΙ

ρολόγια