Αρχική σελίδα

Έδεσσα - Βοδένα

συνδεθείτε στο facebook

"Εφημερεύοντα Φαρμακεία Έδεσσας

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Έδεσσα

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Θεσσαλονικη

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Θεσσαλονίκη

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΠΕΛΛΑΣ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΠΕΛΛΑΣ

Εφημερίες Νοσοκομείων Θεσσαλονικης

Εφημερεύοντα Νοσοκομεία ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Τιμές Καυσίμων ΠΕΛΛΑΣ

Τιμές Καυσίμων ΠΕΛΛΑΣ

Τιμές Καυσίμων

Τιμές Καυσίμων ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Δρομολόγια Πλοίων - Link to Us

Δρομολόγια Πλοίων για όλη την Ελλάδα

Παγκόσμιο ρολόι HTML5

Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου 2011

Νίκησε τον καρκίνο με ζωή


Νίκησε τον καρκίνο με ζωή

Το τελειότερο δώρο της ζωής της κράτησε στα χέρια της πριν λίγα 24ωρα μία 38χρονη από την Κρήτη. Ένα υγιέστατο κοριτσάκι. Στον 5ο μήνα της εγκυμοσύνης της προσβλήθηκε από καρκίνο του μαστού και υπεβλήθη σε χειρουργική επέμβαση για την αφαίρεση του όγκου, αλλά και σε χημειοθεραπεία

Μια 38χρονη γυναίκα από την Κρήτη η οποία προσβλήθηκε στον 5ο μήνα της εγκυμοσύνης της από καρκίνο του μαστού, γέννησε πριν λίγα 24ωρα ένα υγιέστατο κοριτσάκι, ενώ στη διάρκεια της κύησης υπεβλήθη σε χειρουργική επέμβαση για την αφαίρεση του όγκου με την μέθοδο του λεμφαδένα φρουρού αλλά και σε χημειοθεραπεία, στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου.
Όπως αναφέρει η εφημερίδα "Πατρίδα" ο καθηγητής Μαιευτικής - Γυναικολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης Αντώνιος Μακρυγιαννάκης, ο οποίος είχε αναλάβει την γυναίκα μιλά για 1 από τα 25 μοναδικά περιστατικά που έχουν καταγραφεί διεθνώς.
Την 38χρονη παρακολουθούν επίσης ο χειρούργος ογκολόγος Γιάννης Ασκοξυλάκης, ο οποίος την χειρούργησε και ο παθολόγος - ογκολόγος Κώστας Καλπάκης.
Της διάγνωσης για τον καρκίνο είχαν προηγηθεί εξετάσεις που ήταν καθαρές. Η γυναίκα η οποία είναι κάτοικος Ιεράπετρας έμεινε έγκυος με εξωσωματική ενώ περίπου 1 χρόνο πριν είχε υποβληθεί σε μαστογραφία και υπέρηχο, εξετάσεις που ήταν καθαρές.
Ωστόσο, στον 5ο μήνα της κύησης ένιωσε πόνο και βάρος στο αριστερό στήθος και ενημέρωσε το γιατρό της. Έγινε ψηλάφηση και νέο υπερηχογράφημα που έδειξε τον όγκο σε πολύ πρώιμο στάδιο.
"Κάναμε ιατρικό συμβούλιο και ενημερώσαμε τη γυναίκα για το τι έπρεπε να γίνει. Δεν υπήρχαν σαφείς ενδείξεις ότι θα μπορούσε να ξεπεράσει τον κίνδυνο. Ωστόσο, ούτε μια στιγμή δεν σκέφτηκε να διακόψει την κύηση. Ήταν αποφασισμένη εκείνη και ο σύζυγός της να το αντιμετωπίσουν και όλα πήγαν πολύ καλά", είπαν χαρακτηριστικά οι γιατροί.
Το παιδί γεννήθηκε την περασμένη Τετάρτη με καισαρική είναι κοριτσάκι και απόλυτα υγιές. Ήδη βρίσκεται στο σπίτι με τους γονείς του, που είναι ιδιαίτερα ευτυχείς.
Μετά το χειρουργείο και με βάση τις ιστολογικές εξετάσεις επιλέχθηκαν 2 σχήματα χημειοθεραπείας τα οποία και ακολούθησε όσο ήταν έγκυος ενώ θα ακολουθήσουν 2 ακόμη σχήματα χημειοθεραπείας το επόμενο διάστημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου

αναζήτηση στο διαδυκτιο

Για περισσότερα άρθρα κάντε κλικ εδώ

Για περισσότερα άρθρα κάντε κλικ εδώ

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΌΤΕΡΑ ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ


κοινοποιήστε στο facebook











Καιρός στην Έδεσσα

καιρος Θεσσαλονίκη

πολυγυρος

ΚΑΙΡΟΣ ΝΕΑ ΣΚΙΟΝΙ

ρολόγια